Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής μετά παρασκευαστηρίου


VasilisM

Recommended Posts

για αδεια παρασκευαστηριου παγωτου ανατρεχω στον Ν.3982/2011 με τις τροποποιησεις του.έχει αλλαξει κατι σε σχεση με αυτα που παραθετει ο 

ggeorge???
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μπορειτε παρακαλω να διευκρινησετε εαν για την αδεια ζαχαροπλαστειου με παρασκευστηριο για ιδιες αναγκες, χρειαζεται αλλαγη χρησης του χωρου στην Πολεοδομια σε ΚΥΕ ? Στην πολεοδομια φαινεται ως "καταστημα" και λειτουργουσε ως εμπορικο πριν....

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

ποιο έτος εκδόθηκε η Ο.Α?

1975.

Αν απαιτειται καναμε πατατα γιατι περσι τακτοποιησαν με τον 4178 εσωτερικο παταρι και υπογειο και θα μπορουσε να μπει στην δηλωση και η αλλαγη χρησης του ισογειου...

Μπορουμε να προχωρησουμε κανονικα με αδειοδοτηση χωρις αλλαγη χρησης ?

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

το Ζαχαροπλαστείο θεωρείται επιχείρηση μαζικής εστιάσης (άρθρο 2 νέας Υγειονομικής διάταξης ΦΕΚ 2161β/2017)

5.Δ.1 Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης πλήρους επεξεργασίας(πλήρους γεύματος): επιχειρήσεις που διαθέ- τουν τρόφιμα τα οποία παρασκευάζονται με πολλούς και σύνθετους χειρισμούς στην ίδια την επιχείρηση ή τρόφιμα που προέρχονται από νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις.

Στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν τα εστιατόρια, ψητο- πωλεία, ψαροταβέρνες, ταβέρνες, σνακ μπαρ, ουζερί, μπυραρίες, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία με παρασκευαστήριο, Οβελιστήρια, πιτσαρίες, ζαχαροπλα- στεία με παρασκευαστήριο.

Επομένως αν δεν έχεις πρόβλημα με τη χρήση γης  μέχρι εδώ όλα καλά!

Όσο για το αν απαιτείται άδεια ή όχι 

η Νομοθεσία άλλαξε και ισχύει πλέον ο Ν 4495/17 (που δεν απαιτεί άδεια αν δεν αλλάζουν προς το δυσμενέστερο φορτία -μελέτες και διάγραμμα κάλυψης

Οι μελέτες του 1975 (της Ο.Α σου) είναι αρχιτ/νά και στατικά (στις οποίες τίποτα δεν αλλάζει για την περίπτωσή σου)

Τα παρασκευαστήρια θεωρούνται εργαστήρια τα επιτρέπονται ακόμη και σε αποθήκες (πόσο μάλλον σε κατάστημα που εσύ έχεις)

Η πυρ/κή μελέτη που απαιτείται σήμερα πηγαίνει με την ΝΕΑ Πυρ διάταξη (και δεν θεωρείται ως αλλαγή μελέτης επί το δυσμενέστερο)

Επομένως κατά την γνώμη μου δεν έχεις πρόβλημα

 

 

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ δεν ξερεις ποσο με ανακουφισες !!! Η αδειοδοτηση γνωριζω πως γινεται με γνωστοποιηση μεσω του notifybusiness (πριν απο 1 χρονο καταθεση σε Δημο με προεγκριση και αδεια λειτουργίας) αλλα οπως ανεφερα δεν ημουν σιγουρος οτι απαιτουνταν αλλαγη χρησης απο "καταστημα" σε ΚΥΕ (λογω τροφιμων...) 

Πιστοποιητικο και Πυρασφαλεια και Πιστοποιητικο δεν απαιτειται πλεον παρα μονο δηλωση οτι θα παρει τα μετρα συμφωνα με την αντιστοιχη νομοθεσια (απαλλαγη για τις μικρου κινδυνου επιχειρησεις) και τελος η χρηση γης ειναι Γενικη Κατοικια οπου δεν εχουμε θεμα.

Σ'έυχαριστω πολυ! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
On 9/5/2018 at 6:52 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

το Ζαχαροπλαστείο θεωρείται επιχείρηση μαζικής εστιάσης (άρθρο 2 νέας Υγειονομικής διάταξης ΦΕΚ 2161β/2017)

5.Δ.1 Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης πλήρους επεξεργασίας(πλήρους γεύματος): επιχειρήσεις που διαθέ- τουν τρόφιμα τα οποία παρασκευάζονται με πολλούς και σύνθετους χειρισμούς στην ίδια την επιχείρηση ή τρόφιμα που προέρχονται από νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις.

Στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν τα εστιατόρια, ψητο- πωλεία, ψαροταβέρνες, ταβέρνες, σνακ μπαρ, ουζερί, μπυραρίες, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία με παρασκευαστήριο, Οβελιστήρια, πιτσαρίες, ζαχαροπλα- στεία με παρασκευαστήριο.

Επομένως αν δεν έχεις πρόβλημα με τη χρήση γης  μέχρι εδώ όλα καλά!

Όσο για το αν απαιτείται άδεια ή όχι 

η Νομοθεσία άλλαξε και ισχύει πλέον ο Ν 4495/17 (που δεν απαιτεί άδεια αν δεν αλλάζουν προς το δυσμενέστερο φορτία -μελέτες και διάγραμμα κάλυψης

Οι μελέτες του 1975 (της Ο.Α σου) είναι αρχιτ/νά και στατικά (στις οποίες τίποτα δεν αλλάζει για την περίπτωσή σου)

Τα παρασκευαστήρια θεωρούνται εργαστήρια τα επιτρέπονται ακόμη και σε αποθήκες (πόσο μάλλον σε κατάστημα που εσύ έχεις)

Η πυρ/κή μελέτη που απαιτείται σήμερα πηγαίνει με την ΝΕΑ Πυρ διάταξη (και δεν θεωρείται ως αλλαγή μελέτης επί το δυσμενέστερο)

Επομένως κατά την γνώμη μου δεν έχεις πρόβλημα

 

 

Δεν απαιτείται χώρος κύριας χρήσης για το παρασκευαστήριο ? Π.χ. σε υπόγειο καταστήματος επιτρέπεται ?

Link to comment
Share on other sites

To παρασκευαστήριο επιτρέπεται στο υπόγειο, όπως και τα αποδυτήρια προσωπικού, τουαλέτες, αποθήκη πρώτων υλών.

Για να βεβαιωθείς μπορείς με μια κάτοψη να το συζητήσεις με την υγειονομική υπηρεσία της περιοχής σου που κάποια στιγμή θα το ελέγξουν. Γενικά είναι καλή τακτική να κάνεις μια κουβέντα με την υγειονομική υπηρεσία με την κάτοψη του χώρων που προτείνεις στη μελέτη. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι απόλυτα βέβαιος όταν θα έρθουν να το ελέγξουν ότι θα είναι σύμφωνοι.

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Vasili said:

To παρασκευαστήριο επιτρέπεται στο υπόγειο, ...

Αν δεν είναι χώρος κύριας χρήσης (δηλ. να έχει προσμετρηθεί στο Συν. Δόμησης) ... το έχετε ξεχάσει το υπόγειο !

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου συνάδελφε, το θέμα το έχω συζητήσει αρκετές φορές με την υγειονομική υπηρεσία η οποία αποδέχεται τα παρασκευαστήρια στο υπόγειο. Επίσης στον ΝΟΚ προβλέπεται τμήμα του υπογείου κτίριων μικτής χρήσης (πχ καταστήματα και κατοικίες) να χρσιμοποιείται για κύριες χρήσης του καταστήματος και δεν προσμετρά στην δόμηση. Το ίδιο ισχύει και για εξολοκλήρου ειδικά κτίρια (πχ όλο καταστήματα, κυε, κλπ)

Σύμφωνα με το ΝΟΚ αρθρο 11, παρ 6.ια.

Για κτίρια μικτής χρήσης, εφόσον κατασκευάζονται στο ισόγειο άλλες χρήσεις εκτός κατοικίας, ένας υπόγειος όροφος επιφάνειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνει η άλλη χρήση, ποσοστό του οποίου μέχρι 50% μπορεί να προορίζεται για κύρια χρήση αυτού με την προϋπόθεση τήρησης των κανονισμών λειτουργίας του, ανεξάρτητα εκπλήρωσης προϋποθέσεων φυσικού φωτισμού − αερισμού. Το υπόλοιπο 50% διατίθεται αποκλειστικά για βοηθητικές χρήσεις αποθηκών εφόσον λειτουργικά είναι προσάρτημα αυτών, με την προϋπόθεση ότι η οροφή του υπογείου ορόφου σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το 1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους.

Στις περιπτώσεις κτιρίων μικτής χρήσης και για την εξυπηρέτηση των κατοικιών της ανωδομής μπορεί να κατασκευάζεται επιπλέον υπόγειος όροφος όπως ορίζεται στην παράγραφο ι΄.

 

Επίσης από το τέυχος Τεχνικών Οδηγιών του ΝΟΚ (ΥΠΕΚΑ):

Δεν προσμετράται στη δόμηση σε κτίριο μικτής χρήσης το 50% του υπογείου που έχει χρήση την ειδική χρήση του ισογείου χωρίς προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού ή αερισμού. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που καταλαμβάνει όλο τον ισόγειο όροφο, μπορεί να έχει χώρους υπογείου κατά το 50% της κάτοψής του, όπως μαγειρεία, wc, χώρο λειτουργίας εστιατορίου. Το υπόλοιπο υπόγειο διατίθεται για αποθήκες του εστιατορίου.

Ομοίως ισχύει και για τμήμα ισογείου ειδικής χρήσης, όπου το υπόγειο που αντιστοιχεί στην κάτοψη ισογείου λειτουργεί κατά το 50% με τη χρήση ισογείου και το υπόλοιπο 50% διατίθεται για αποθήκες της ειδικής χρήσης. Το τμήμα ισογείου που είναι κατοικία αντιμετωπίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 6ι.

Δεδομένου ότι ένα κτίριο μικτής χρήσης μπορεί να είναι και ειδικό κτίριο, η παρούσα παράγραφος ισχύει ομοίως και σε ειδικά κτίρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.