Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής Υπ. Δηλ. για LPG Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.(Α.Τ.Ε.Ι)


Recommended Posts

Επείδη έχω μιλήσει με την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και και δεν μπορώ να βγάλω κάποια άκρη θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος αν μπορώ βάσει των δικαιωμάτων που έχουμε μπορώ να υπογράφω τις υπέυθυνες δηλώσεις που κάνουν οι μηχανολόγοι για τα συστήματα υγραεριοκίνησης στα αυτοκίνητα.

Αν δεν μπορώ πρέπει να παρακολουθήσω τα σεμινάρια 100 ωρών σε κάποιο Κ.Ε.Κ;

Τέλος τι σχέση θα πρέπει να έχω με ένα συνεργείο; Πρέπει να με προσλάβει η μπορώ να είμαι και σαν εξωτερικός συνεργάτης με παροχής υπηρεσιών;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να βγάλεις άδεια απο την Δ/νση Μεταφορών.......

Ψάξε λίγο στο forum, και έχει όλες τις απαντήσεις που θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα φίλε.Λοιπόν απ'όσο ξέρω , πρέπει να κάνεις τα σεμινάρια σε κάποιο κ.ε.κ. .Για να πας όμως στα κ.ε.κ. , πρέπει να βγάλεις πρώτα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Τεχνολόγου Μηχανικού Αυτοκινήτων στο Μηχανολογικό. Κάποια δικαιολογητικά θέλει μόνο.. Και μετά τα σεμινάρια μπορείς να υπογράφεις. Τώρα όσο για το τι σχέση θα πρέπει να έχεις με το συνεργείο, εσύ ξέρεις και φυσικά τι συμφωνία θα κάνεις με το αφεντικό. Μπορείς και εσύ ο ίδιος να ανοίξεις συνεργείο και να μην εξαρτάσαι από κανέναν.

Link to comment
Share on other sites

λάθος φιλε Souli. Βεβαια για να λεμε και την αληθεια, τα διαταγματα που εβγαλαν και αφορουσαν συνεργεια υγραεριων/αεριων καυσιμων ειναι καπως ασαφή σε καποια σημεια τους. Λοιπον, προς ενημερωση των ενδιαφερομένων, για την επίβλεψη συνεργειου υγραερίου απαιτειται μόνο άδεια άσκησης τεχνολογου ή διπλωματουχου μηχανικου οχημάτων όπως καθορίζεται στον Ν.1575 χωρις προϋπηρεσια ή σεμιναρια.

Οσο αφορά συνεργεια αερίων καυσιμων (LPG, CNG) περα της παραπάνω αδειας άσκησης απαιτείται επιπλέον σεμιναριο και εκδοση αδειας ασκησης τεχνιτη αεριων καυσιμων. Η σχετικη νομοθεσια ειναι εδώ:

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/208a_10.1304421064734.pdf (ΑΡΘΡΟ 10)

 

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGYK2xFpSwMnXdtvSoClrL8EutC16MJvBx5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuSp4BDXgUC8QzABEISRP_9QAYyEFRHWfoBsnpTuP4ulB

 

Και τελος, ο κατοχος της αδειας/αδειων πρεπει να εχει μονιμη σχεση εργασιας ως μισθωτος με προσληψη (ΙΚΑ) στο συνεργειο, εξωτερικος συνεργατης και με ΑΠΥ δεν γινεται.

 

υ.γ. Οσο για την ΕΕΤΕΜ ειναι αστειο και μονο που ρωτησες (δεν σε κατηγορώ...) , εδω δεν ξερουν αλλα βασικά ,αυτο θα ηξεραν ? you know, black midnights...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τι λάθος είπα φίλε LeftLane ? Εξήγησα για την άδεια τεχνίτη αερίων καυσίμων.Απλά το παρέληψα σαν τίτλο.Εσυ το είπες πιο ορθά.Απλά γίνεται ένα μπάχαλο με όλο αυτό το σκηνικό.Τέλος πάντων

Link to comment
Share on other sites

γιατι παρεξηγηθηκες φιλε soulis, σε προσεβαλα σε κατι? απλα ο φιλος ρωτα για υγραεριοκίνηση και αυτο που του απαντας ειναι γενικα για σεμιναρια αεριων καυσιμων (υγραεριο & φυσικο αεριο). Εγω απλα διορθώνω και διευκρινιζω την σχετική νομοθεσια, δεν εχω σαν προθεση να κανω τον εξυπνο σε κανενα, να αλληλοβοηθηθούμε θέλουμε όλοι ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν παρεξηγήθηκα.Ούτε είπα αν κάνεις τον έξυπνο.Ελπίζω ο συνάδελφος να έβγαλε άκρη και όλα να πάνε καλά!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Σαν διπλωματούχος μηχανολόγος μπορείς να έχεις εξωτερική συνεργασία με συνεργείο και να χορηγείς αυτή την υπεύθυνη δήλωση ή απαιτείται να έχεις δικό σου συνεργείο?!

Με άλλα λόγια ο εγκαταστάτης και ο χορηγός της υ/δ απαιτείται να είναι το ίδιο πρόσωπο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.