Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Pilotis και Υψόμετρα σε εξ'αδιαιρέτου οικόπεδο


ManosDr

Recommended Posts

Μου έχει προκύψει η εξής περίπτωση σε ένα εξ'αδιαιρέτου οικόπεδο στο Χολαργό.

 

Στο ένα από τα δύο τμήματα του οικοπέδου υπάρχει 4οροφη οικοδομή με άδεια του 1975 και στο άλλο πρόκειται να ανεγερθεί νέα οικοδομή με pilotis.

Ο ιδιοκτήτης της νεοανεγειρόμενης οικοδομής ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της υφιστάμενης μία υπογραφή για την πολεοδομία ότι του επιτρέπει να κατασκευάσει οικοδομή επί Pilotis.

Η υφιστάμενη οικοδομή δεν έχει pilotis και το ερώτημα το δικό μου αλλά και των ιδιοκτητών είναι κατά πόσο είναι τυπική η υπογραφή ή μπορούν να εγείρουν κάποια αντίρρηση με το σκεπτικό ότι το διαμέρισμα του ισογείου τους θα είναι στο επίπεδο της pilotis του νέου κτιρίου με ότι αυτό συνεπάγεται από θόρυβο καυσαέρια κλπ.

Επίσης όσον αφορά τα ύψη του νέου κτιρίου και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο όριο συνιδιοκτησίας αυτά θα είναι εν επαφή, υπάρχει κάποιος περιορισμός οι στάθμες των ορόφων των δύο κτιρίων να είναι στο ίδιο υψόμετρο?

Στο ΓΟΚ που έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι και για αυτό θα εκτιμούσα κάθε απάντηση από συναδέλφους που ενδεχομένως έχουν ακούσει κάτι παρόμοιο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν είναι το μόνο θέμα! Υπάρχει θέμα ότι οι θέσεις στάθμευσης που θα δημιουργηθούν στην pilotis θα ανήκουν σε όλους τους ιδιοκτήτες των ιδιοκτησιών (και οχι μόνο σε αυτούς που θα έχουν ιδιοκτησία στην νέα οικοδομή), οπότε ψάξτο. Και καλό κουράγιο, υπομονή, μην ακούς εμένα αν δεν με πιστευεις, ρώτα κάνα δικηγόρο....=>

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.