Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρύθμιση ΗΧ σε κτίριο που δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί


noutsaki

Recommended Posts

Αυτό που λέει και ο τίτλος. Η οικοδομική άδεια είναι του 2008 και λήγει στα τέλη του 2012. Δεν έχει ξεκινήσει καμία οικοδομική εργασία, ούτε καν ο φέρων οργανισμός. Άγνωστο πότε και αν θα ξεκινήσει.

Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί ωστόσο να δηλώσει ημιυπαίθριο.

Υπάρχει θέμα με τυχόν επιπτώσεις στον μηχανικό? Φρονώ πως όχι - καθότι στην εγκύκλιο 8, άρθρο 3 στο site του ΥΠΕΚΑ νομίζω πως καθίσταται υπεύθυνος για την ορθότητα των αναγραφομένων ο ιδιοκτήτης. Ο μηχανικός κινείται βάσει των σχεδίων της αδείας..

Κάποια πρόταση από κάποιον πιο έμπειρο?? ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οτι κάνεις μια τεχνική έκθεση βάσει σχεδίων, (μπορεις να το αναφέρεις κάπου αυτό) και να προσέξεις την υπέυθυνη δήλωση σαν επιβλέπων για την αποπεράτωση.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο μηχανικός που θα υπογράψει την τεχνική έκθεση για την τακτοποίηση είναι άλλος από τον επιβλέπων δεν έχει καμία ευθύνη όπως αναφέρεις και εσύ γιατί δεν απαιτείται αυτοψία. Τώρα αν είναι ο ίδιος είναι λίγο περίεργο γιατί έχει γνώση της κατάστασης αν και με τον νόμο η ευθύνη είναι του ιδιοκτήτη. Πρακτικά πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί μόνο αν είσαι στο 10% που υποτίθεται θα γίνει έλεγχος και δεν έχει κατασκευαστεί μέχρι τότε η οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Τότε για τον μηχανικό δεν υπάρχει πρόβλημα, ενημέρωσε απλά τον ιδιοκτήτη για την ευθύνη του. Και εγώ στην τεχνική έκθεση πάντα γράφω "σύμφωνα με τα συνημμένα σχέδια της Ο.Α. ...."

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Έτσι θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα ;

 

φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. και να σου πω την αλήθεια δεν μου λείπουν 230 ευρώ.μου λείπουν πολλά παραπάνω. το θέμα είναι οι πιέσεις που σου ασκούνται στον εργασιακό σου χώρο, if you know what i mean..

Link to comment
Share on other sites

Μην ενδώσεις γιατί αν στραβώσει μπορεί να το μετανιώσεις και να είναι αργά. Στο κάτω-κάτω η σφραγίδα και η υπογραφή σου αξίζουν πολύ περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.