Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ξενώνας στο υπόγειο


CSPU

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους,

λογω...οικονομικης καταστασης, αποφασισα να τελειωσω και να μπω στον ξενωνα του υπογειου, το οποιο στην κατηφορα (εδαφος επικλινες) γινεται ισογειο. Το μισο υπογειο υπογειο (αποθηκες, λεβητοστασιο κλπ) και ενα μικρο μερος του ξενωνα ειναι πραγματι υπογειο (με παραθυρα αερισμου) και οπως ειπα παραπανω ο ξενωνας τελικα γινεται ισογειο. Ομως σχεδον ολος ο ξενωνας, εχει τοιχους απο μπετον. Τοιχοποιεια και ανοιγματα εχει προς την κατηφορα αλλα γυρω γυρω ειναι μπετον. Το προβλημα μου ειναι οτι θα σοβατισω μεσα - εξω και θα κλεισω ΜΟΝΟ τον ξενωνα και θα βαλω κουφωματα στο υπογειο (λεβητοστασιο, γκαραζ, αποθηκη) και φοβαμαι την υγρασια και τη μουχλα. Το ισογειο και τον πρωτο οροφο θα τους αφησω με τα τουβλα οπως ειναι τωρα. Οταν βρεχει θα μπαινουν νερα απο τα ανοιγματα του ισογειου...:(Τι μπορω να κανω για να αποφυγω προβληματα υγρασιας και πιθανα μουχλας στον ξενωνα αλλα και στο υπολοιπο υπογειο?

Ο σοβας εξω πανω στο μπετον θα με προστατεψει ? Να προσθεσω αν υπαρχει τιποτα για επιπλεον θερμομωνωση? Μεσα να βαψω με αντιμουχλικα χρωματα?

Ποια ειναι η γνωμη σας? Τι πρεπει και τι μπορω να κανω με δεδομενο οτι θελω να μπω μονο στον ξενωνα?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Τα ανοίγματα του ισογείου και του ορόφου κλείστα, με λαμαρίνες, με νοβοπάν, με κάτι τελοσπάντων να μη μπαίνει το νερό της βροχής. Τώρα για τα υπόλοιπα, ας προτείνει κάτι κάποιος ειδικός.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σκέφτομαι να μετακομίσω σε μια ισόγεια γκαρσονιέρα να βάλω καναρίνια λουλούδια ν' αφήσω μια γωνιά για το σκύλο και να φτιάξω ένα φράχτη να βάλω και λουλούδια

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν τα σχεδια/σχολια του Highlander ειναι ειρωνικη απαντηση σε μενα ή οχι και επειδη ειμαι καλοπροαιρετος , το μονο που θα ηθελα να πω αυτη τη στιγμη ειναι οτι αν δεν θελει καποιος να βοηθησει τοτε αυτο ειναι απολυτα σεβαστο. Νομιζα οτι μπορουσα να παρω καποια απαντηση πανω στο θεμα...

Link to comment
Share on other sites

με λιγα λογια θελει να σου πει οτι ρωτησες παρα πολλα θέτοντας τα ως ιδεες. Και ως φορουμ μηχανικων σοβαρη απαντηση θα παρεις σε "σοβαρο" ερωτημα. Ερωτηματα-απορειες σαν το δικο σου θα περιμενεις μεχρι να βρεθει καποιος να σχοληθει παραπανω ή θα πρέπει να απευθηνθεις σε ενα μηχανικο στο πραγματικό κόσμο και όχι στο ιντερνετ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω αυτό, λέω ότι όντως είναι αδύνατον να ασχοληθούμε, είμαστε σοβαροί άνθρωποι - υυποτίθεται (αυτοσαρκαστικό σχόλιο) με δουλειές( καλά τώρα μάλιστα ειδικά εν έτη 2011 χα χα) και ναι εντάξει όντως δεν μπορούμε να ασχοληθούμε, το πρόβλημα είναι σοβαρό και απασχολεί αντικείμενο που αντιμετωπίζει μηχανικός, εμείς απο απο το internet τι συμβουλές να προτείνουμε? Θα πρέπει να κατατεθουν σχέδια, φωτογραφίες, video προφανώς.....και άλλα πράγματα που είναι αδύνατον να κατατεθουν. Η γνώμη μου είναι οτι πρέπει να πας σε ένα μηχανικό το συντομότερο δυνετόν, γιατί, αυτά που λές. Με μια ματιά απαντούντε με τα λόγιααααααααααααααααααααααααααααα.......Τιποτα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

CSPU, αν κατάλαβα καλά, θα μείνεις στο υπόγειο, το οποίο έχει περιμετρικά τοιχώματα από μπετό. Θα πρέπει να δώσεις επιπλέον στοιχεία, όπως εμβαδό χώρου, ύψος, συνολικό εμβαδό ανοιγμάτων. Γενικά θα σου πω ότι με ένα καλό σοβάτισμα και μια καλή ελαστομερή βαφή θα προστατευτείς από τον κίνδυνο της υγρασίας στο υπόγειο, αλλά όχι από τη συμπύκνωση των υδρατμών, δηλ. τη μούχλα. Για το τελευταίο, ευθύνονται διάφοροι παράγοντες, όπως ελλειπής αερισμός χώρων, δραστηριότητες κατοίκων κλπ. Σίγουρα θα χρειαστείς μία καλή μελέτη θερμομόνωσης, η οποία θα εξαλείψει τον κίνδυνο μούχλας και θα σου εξασφαλίσει σωστές συνθήκες διαβίωσης. Πίστεψέ με τα λεφτά που θα δώσεις, θα αξίζουν. Να ξέρεις ότι το "κρύο" μπετό αποτελεί συχνά την κυριότερη αιτία συμπήκνωσης και χωρίς τη θερμομόνωση, η διαβίωσή σου στο υπόγειο θα γίνει ανυπόφορη και ανθυγιεινή.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την ανταποκριση. Που μπορω να κανω μελετη θερμομονωσης?

Σε λιγο ξεκιναω σοβατισματα στο υπογειο και εχω αγχωθει...

Ο ξενωνας ειναι 77τμ και τα ανοιγματα του ειναι δυο μπαλκονοπορτες 2,5μ πλατος και 2,45μ υψος, ενα παραθυρο κουζινας 1,1μ πλατος και 1,5 μ υψος και ενα μικρο στο λουτρο 0,35μ πλατος με 0,7μ υψος. Το υψος του ξενωνα ειναι περιπου 3 μετρα και θα βαλω ψευδοροφη περιπου στα 2,45.

Δεν περιμενω κατι με τις διαστασεις που σου εδωσα, γιατι καταλαβαινω οτι χρειαζομαι μελετη αλλα δεν υπαρχουν νομιζω πολλες δυνατοτητες επεμβασης εσωτερικα γιατι τα ηλεκτρικα εχουν περαστει και μονο εξωτερικα αν θα γινει κατι...

Και παλι ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται λοιπόν για αρκετά μεγάλο χώρο (όσο μεγαλύτερος, τόσο μικρότερη η πιθανότητα συμπύκνωσης - έχει να κάνει με την παραγωγή υδρατμών/τ.μ.). Τα ανοίγματά σου αρκετά μεγάλα. Εάν πρόκειται και για συρόμενα, τότε οι απώλειες λόγω αερισμού αυξάνουν (επίσης καλό για την αποτροπή εμφάνισης μούχλας). Μελέτη θερμομόνωσης θα σου κάνει ένας μηχανολόγος. Εφόσον είσαι στα επιχρίσματα, πρέπει να το δεις πριν σοβατίσεις. Μια λύση είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη (DOW, FIBRAN κλπ) το πάχος και η θέση της οποίας (εσωτερικά ή εξωτερικά) θα ορισθούν από το μηχανολόγο. Το γεγονός ότι έχεις μπετό περιμετρικά, δεν σου αφήνει και πολλές επιλογές. Θυμίσου τι σου είπα για το "κρύο" μπετό παραπάνω. Είναι ο Νο1 παράγοντας μούχλας, λόγω της υψηλής θερμοχωρητικότητάς του. Η τοποθέτηση μόνωσης και το σοβάτισμα πάνω σε αυτή, απαιτεί καλό και έμπειρο συνεργείο. Εδώ είμαστε να μας πεις πως πήγε.

Υ.Γ. Κάνε μια αναζήτηση, θα βρείς αρκετά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τον προβληματισμό σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.