Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σύστημα εξαερισμού σύμφωνα με ΚΕΝΑΚ


antonis_

Recommended Posts

  • 7 months later...

Σε εστιατόριο συνάντησα τις εξης θυρίδες οπως στη φωτο. Μου ειπαν οτι έχει εξαερισμό απλά δε μου έδειξαν κάποιο κεντρικό μηχάνημα για να πάρω στοιχεία. Μπορεί κάποιος αν εχει να μου δειξει εστω μια φωτο να καταλαβω πως ειναι το κεντρικο μηχανημα και αν υπαρχει φυσικα..Δεν ειμαι μηχανολόγος οποτε συγχωρεστε μου τις "χαζες" ερωτησεις αλλα προσπαθώ να μάθω και οι ΤΟΤΕΕ δε με βοηθανε σε αυτο....post-9582-0-16542300-1366727715_thumb.jpg

 

 

Εκτος και αν σε αυτη τη φωτο στο βάθος αυτα που φαινονται έχουν καμία σχεση. Στο πλάι δεξιά αυτο που φαινεται ειναι η αεροψυκτη ΑΘ για το εστιατοριο post-9582-0-02671500-1366727973_thumb.jpg

 

Ευχαριστώ :smile:

Edited by lenaki85
Link to comment
Share on other sites

Τα δύο κουτιά που φαίνονται περιέχουν φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες εξαερισμού, που προφανώς μέσω αεραγωγών και των στομίων της 1ης φωτό, εξαερίζουν το χώρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς πρώτη φορά μου τυχαίνει μηχανικός αερισμός. Μιλαμε για καφενείο 75m2 επομενως 1500m3/h απαιτούνται. το καφενείο έχει ενα συστημα μηχ αερισμου το οποιο ομως δεν εχει καποιο ταμπελακι πανω του. με μια αναζητηση στον ιντερνετ για μηχανισμο ιδιων διαστασεων (50χ50χ50 cm) βρηκα παροχή αερα 1400m3/h , με ισχύ μοτερ 72w , 1/10hp.

επισης το καφενειο εχει και μία φτερωτή, ασχετη με το υπολοιπο συστημα αερισμου 100-200 κυβικων  ανα ωρα περιπου 15-20βατ (και παλι δεν φερει ταμπελακι, απο παρομοιες που βρηκα). πως συμπληρώνω την καρτελα του μηχ αερισμου στο προγραμμα? 

Link to comment
Share on other sites

Από την ύλη των σεμιναρίων στο ΔΚ-3 για τον ον αερισμό γράφει ότι "Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να προσδιοριστούν τα δεδομένα για τον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου, ο επιθεωρητής θα θεωρήσει ότι το κτήριο διαθέτει ένα θεωρητικό σύστημα αερισμού, το οποίο δεν θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης θερμότητας (εναλλάκτη) και η παροχή αέρα στο κτήριο θα είναι ίση με τον απαιτούμενο νωπό αέρα (m3/h/m2) όπως αυτός ορίζεται στον πίνακα 2.3. (ενότητα 2.4.3.) στην Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1/2010". Δηλαδή το ίδιο που κάνουμε όταν δεν υπάρχει εγκατεστημένο κανένα σύστημα τεχνητού αερισμού (στον τριτογενή τομέα πάντα).
Αυθαίρετο δεν είναι αυτό; Εντάξει, υπάρχει και ο αντίλογος "και τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε"; Ναι αλλά γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και στη θέρμανση και στην ψύξη και στο ΖΝΧ;

 

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ πολύ, έχεις δίκιο. γενικά όμως για να ξέρω μελλοντικά πως ακριβώς υπολογίζω την ειδική ηλεκτρική ισχύ;

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.