Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορά ορθοφωτοχαρτών ktimanet μεταξυ ΙΕ και mozzila


Recommended Posts

πάντως εγώ που χρησιμοποιώ εξοπλισμό gps rtk στην αττική πάντα κάνω ένα τσεκάρισμα για σύγκριση με το ktimanet (για έλεγχο χονδροειδών σφαλμάτων) και πάντα συμφωνούν , δηλ.υπάρχει μια διαφορά μέχρι 1μ. οπότε η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι αν δώ αποκλίσεις πχ 15μ μεταξύ τους , κάτι δεν πάει καλά και θα το ξαναέβλεπα και δεν θα έλεγα ότι είναι οι ορθοφωτοχάρτες λάθος.

αυτόπου λέει ο georgecv είναι άλλο και το έχω διαπιστώσει κι εγώ χωρίς να μπορώ να βρώ λύση, δηλ.

αν κλικάρω ένα πολύγωνο γραφικά , το ktimanet (χρησιμοποιώ IE)μου βγάζει την polyline μετατοπισμένη στα σημεία που κλικάρω κατά 15μ βορειοδυτικά.

δεν ξέρω αν στον mozzila δεν συμβαίνει αυτό

Edited by axoul
Link to comment
Share on other sites

Εάν τοποθετήσετε τον κέρσορα στο ίδιο σημείο δύο φορές, οι συντεταγμένες που αναγράφει από κάτω δεν θα είναι οι ίδιες!

Λόγω αυτού και μόνο φαίνεται πως υπάρχει κάποια "χαλαρότητα" στις συντεταγμένες που αποδίδονται.

Έχει δοκιμάσει κάποιος να σχεδιάσει το ίδιο πολύγωνο δύο φορές (όσο αυτό είναι βέβαια δυνατόν) και να ελέγξει αν οι αποκλίσεις δικαιολογούνται από το σφάλμα τοποθέτησης του κέρσορα και μόνο?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τελικά λύθηκε....! με το που έγινε αυτόματη αναβάθμιση του ΙΕ ,πατώντας ένα εικονίδιο περί συμβατότητας στην γραμμή αναζήτησης, ταυτίζεται το σημείο που κάνω κλικ με το σχεδιαζόμενο πολύγωνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τον τελευταίο καιρό «σχεδιάζονται», ΝΑΙ απλός σχεδιάζονται, τοπογραφικά από συναδέλφους (περισσότερο από πολ. Μηχ.) «κρεμασμένα» από δύο σημεία που τα «τσιμπάνε» από το κτηματολόγιο (είναι και σε ΕΓΣΑ87 -tamam) . Σκανάρεις λοιπόν το παλαιό Τοπογραφικό -->το βάζεις στο autocad-->το στριφογυρίζεις …στο PC σου-->άρα έχεις εξαρτημένο τοπογραφικό--> το δέχεται η συμβολαιογράφος- -> τέλος = 2, 3 κατοστάρικα!!!!. Μέχρι τώρα είχαμε στα συμβόλαια σκαριφήματα τώρα θα έχουμε αλληλοκαλυπτόμενα οικόπεδα- γήπεδα! Τους λές πως αυτό (το ktimanet) είναι …μόνο για εντοπισμό και σου λένε πως …μήπως χάλασε το όργανό τους.

Άντε και καλά Κρασιά!!!!

Τις τελευταίες δεκαετίες επίσης μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων (με συντρηπτική μειοψηφία τους Πολ.Μηχ.), καθώς και άπειροι τεχνολόγοι μηχανικοί (το χειρότερο), έχουν κατακλίσει όλη την επαρχία επιχειρώντας να χτίσουν ακομη και την τελευταία ραχούλα. Άνθρωποι που αν τους ζητήσεις να στηρίξουν μια οδοντογλυφίδα, δεν ξέρουν πως να το υπολογίσουν.

Έβλεπα το γραφείο ενός τεχνολόγου (απο ένα ΤΕΙ ... τέλοσπάντων άστα), και είχα πάθει πλάκα. Η δε ταμπέλα απ'έξω έγραφε ότι αναλαμβάνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μην τα γράψω, είναι και πολλά...

Το ΥΠΕΚΑ δε, έδωσε το δικαίωμα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ απο κτιριακά (μιλώ για θέματα Πολ.Μηχανικού κ' Αρχ.Μηχανικού), να έχουν ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΑΚ. Σε ανθρώπους που ξερουν να υπολογίζουν για παράδειγμα θερμομόνωση ΜΟΝΟ αγοράζοντας το πρόγραμμα των 400€, όταν την ίδια ώρα ο κ.Δημήτρης Αραβαντινός (εξαιρετικός καθηγητής όπως πολλοί απο 'σας οι ψαγμένοι στα θέματα αυτά σίγουρα θα ξέρετε), μας πέταγε τα μάτια έξω με τις απαιτήσεις του στα μαθήματά του και με τα θέματα που έβαζε στις εξεταστικές (κ' καλά έκανε).

Οι οποίοι μάλιστα συνάδελφοι μας, δε χρειάζεται να βγούν ΚΑΝ απο το γραφείο τους για να βρουν πελάτες. Καθονται και περιμένουν τους συνάδελφούς τους μηχανικους που έχουν ξεσκιστεί να βρουν μια δουλειά (για οικ.άδειες μιλώ) να έλθουν, και μετά τους πετάνε και στο κεφάλι ένα 3-χίλιαρο, 5-χίλιαρο για τη αυτή μελέτη που κάνουν.

Όλα αυτά χωρίς καμία ευθύνηγια το αν και πως θα εφαρμοστεί ΜΑ ΟΥΤΕ κι όσον αφορά τα αποτελέσματα της ενεργειακής μελέτης που (υποτίθεται) έκαναν. 400€ πρόγραμμα... Σκέψου...

 

Ένας Πολ.Μηχ. φίλε μου φέρει βαρύτατη ευθύνη σε περίπτωση κατάρρευσης, σοβαρού ατυχήματος ή όποιας αστοχίας (έξω και μακρυά!!!) και παρόλα αυτά πληρώνεται τα στατικά σε τιμές ανα τ.μ. ξυλότυπου μικρότερες του τ.μ. σφουγγαρίσματος μιας καθαρίστριας (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ευγενές αυτό επαγγελμα).

 

Με το δικαίωμα λοιπόν που ο Τοπ.Μηχ. ή όποιος άλλος μπορεί να χτίζει (και πολύ καλά κάνει, εφόσον βέβαια έχει τις κατάλληλες σπουδές γιατί δεν είναι όλα τα αντικείμενα ίδια για να μην παρεξηγηθώ), έτσι κι ο Πολ.Μηχ. μπορεί να κάνει τοπογραφικά. Τουλάχιστον εγώ με την γεωδαισία που έχω κάνει (με δύο πραγματικά τεράστιες και πολύ απαιτητικές εργασίες στα αντίστοιχα μαθήματα χωρίς βέβαια να επιχειρώ κάποια σύγκριση με τον τοπογράφο, είναι το αντικείμενό του), ξέρω πως να κάνω μία όδευση, μια οπισθοτομία, μία αποτύπωση, ένα τοπογραφικό κλπ.

 

Υ.Γ.: να ανοίξουν όλα για όλους, βάσει όμως των σπουδών του καθενός μας.

Υ.Γ.2: φίλε μη με παρεξηγήσεις, δεν έχω κάτι με τους τοπογράφους, πιστεψέ με...

Edited by Konstantinos_K
Link to comment
Share on other sites

Φίλε ΚONSTANTINE είδες πως «τους πολιτικούς Μηχ.» Το έχω σε παρένθεση. Τριάντα (30) χρόνια στη πιάτσα έχω συνεργαστεί με αξιόλογους πολ. μηχ. Τα τελευταία όμως λίγα χρόνια ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, επειδή θεωρούν πως με τη βοήθεια ..της τεχνολογίας και αφού έχουν και το δικαίωμα της υπογραφής, κάνουν τοπογραφικά, προ πάντων για μεταβιβάσεις, που εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να τα βρώ μπροστά μου σε μια ..πράξη εφαρμογής π.χ.. Σε πολλές πράξεις εφαρμογής (μάλλον σε όλες) έχω δει-διαβάσει συμβόλαια που συνοδευόταν από τοπογραφικά- σκαριφήματα που ήταν πραγματικά για πέταμα. Πάντως έχω την εντύπωση πως σε τελική ανάλυση συμφωνούμε!

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με ποιο πρόγραμμα web-browsing χρησιμοποιείς διότι ούτως ή άλλως όλα τα προγράμματα περιήγησης διαβάζουν τον κώδικά στον οποίο είναι γραμμένη η κάθε σελίδα. Ένα σημείο δηλαδή δεν μπορεί να έχει διαφορετικές συντεταγμένες ΕΓΣΑ από ένα πρόγραμμα σε ένα άλλο. Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι σε ποια κλίμακα δουλεύεις εσύ και η υπηρεσία τα διαγράμματα που σας ενδιαφέρουν. Ας πουμε αν δουλεύτε στην 1:5000 η αποχή που μπορεί να είναι ανεκτή είναι 1.25 m. Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις (και αυτό είναι σίγουρο από επίσημο στόμα) ότι οι ορθοφωτοχάρτες που υπάρχουν στο on-line GIS της Κτηματολόγιο έχουν μια συστηματική μετατόπιση 2-4m χωρίς να ξέρω προς ποια διεύθυνση και αν είναι ισόποσα κατανεμημένη και σταθερή σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Αυτό το έχουν κάνει ακριβώς για να μην χρησιμοποιούνται αποσπάσματα αυτού του GIS ως υπόβαθρα για άλλες τοπογραφικές εργασίες. Αυτά.

 

Και όμως υπάρχουν διαφορές από browser σε browser. Ιδιαίτερα σε παλαιότερες εκδόσεις ήταν πολύ διαφορετικός ο τρόπος που κάναν render την σελίδα.

 

Αν έχεις χρόνο τρέξε τα acid test σε όλους τους browser που έχεις εγκατεστημένους και δες τις διαφορές.

 

www.acidtests.org

 

Πριν 2 χρόνια ούτε το acid2 δεν κάναν σωστά render.

 

Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να αναπτύσσεται ένα site σωστά για όλους τους browser.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Κώστα (Konstantinos_K),

 

Καταρχήν δεν είναι ελάχιστοι οι Πολ. Μηχ. που κάνουν τοπογραφικά, επίσης να ξέρεις ότι τοπογραφία δεν είναι μόνο αυτά που γράφεις. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων πλην τοπογράφων (δυστυχώς όχι όλων των τοπογράφων) ΑΓΝΟΟΥΝ, και φυσικό είναι, τις έννοιες της ακρίβειας που δίνει ένας ΟΦΧ. Όπως πολύ σωστά είπε ο φοιτητής ΑΤΜ G_TSIRAS πρίν "ας πουμε αν δουλεύτε στην 1:5000 η αποχή που μπορεί να είναι ανεκτή είναι 1.25 m". Νομίζεις ότι το μάτι πιάνει την απόκλιση των 50 εκατοστών? και αν ναι ΠΟΙΟ θα θεωρηθεί σωστό;;; Η εικόνα ή η μέτρηση. Σου υπενθυμίζω ότι η κίμακα 1:500 και ειδικά η 1:200 απαιτούν πολύ καλύτερες ακρίβειες.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ να ξεγελιούνται βλέπωντας την εικόνα.

 

Όσο τα περι ασχετοσύνης, ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα (πάλι με το γνωστό τρόπο), και άσε τα περι ασχετοσύνης (μα για όλα να φταίνε οι ΤΕ??), γιατί και εγώ έχω δεί πολλά από συναδέλφους σου σε τοπογραφικά. Και αν κάποιοι δε θα έπρεπε να στηρίξουν οδοντογλυφίδες, τότε αυτοί δε θα έπρεπε να πιάσουν όχι τοπογραφικό ακόντιο, αλλά ούτε ακόντιο σφουγγαρίστρας!

Επίσης με το "όλα τα σφάζω και το όλα τα μαχαιρώνω" συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Πρέπει να πάψει. Χτες είδα μια ταμπέλα που έγραφε

"Διπλ. Πολ Μηχ. - Αδειες, τοπογραφικά, αυθαίρετα, δασικά, φωτοβολταϊκά, πωλήσεις ακινήτων / real estate, διαδικασίες δανειοδότησης, μελέτες επίπλων"

και αν δεν το πιστεύεις θα σου στείλω φωτό μόλις ταξιδέψω πάλι προς τα μέρη του!

Edited by George78
Link to comment
Share on other sites

Γιατί κάθε θέμα πρέπει να το ****** δηλαδή; Πως η διαφορές μεταξυ browsers καταλήγει πάλι σε αυτά;

 

Πρέπει να αρχίσουν τα μπαναρίσματα, για να τελειώνουν αυτά τα πανηγύρια.

 

Με κάθε σεβασμό στους συναδέλφους και στους "συναδέλφους".

 

Συνάδελφε, παρακαλώ για λίγη προσοχή στις εκφρράσεις, ακόμα και αυτές που υπονοούνται.

Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση σου και την συμμερίζομαι καθώς πολλά θέματα καταλήγουν στις γνωστές διαμάχες, αλλά ας κρατάμε (έστω και για τους τύπους) λίγο το επίπεδο. Ευχαριστώ και καλημέρα.

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Κώστα (Konstantinos_K),

 

Καταρχήν δεν είναι ελάχιστοι οι Πολ. Μηχ. που κάνουν τοπογραφικά, επίσης να ξέρεις ότι τοπογραφία δεν είναι μόνο αυτά που γράφεις. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων πλην τοπογράφων (δυστυχώς όχι όλων των τοπογράφων) ΑΓΝΟΟΥΝ, και φυσικό είναι, τις έννοιες της ακρίβειας που δίνει ένας ΟΦΧ. Όπως πολύ σωστά είπε ο φοιτητής ΑΤΜ G_TSIRAS πρίν "ας πουμε αν δουλεύτε στην 1:5000 η αποχή που μπορεί να είναι ανεκτή είναι 1.25 m". Νομίζεις ότι το μάτι πιάνει την απόκλιση των 50 εκατοστών? και αν ναι ΠΟΙΟ θα θεωρηθεί σωστό;;; Η εικόνα ή η μέτρηση. Σου υπενθυμίζω ότι η κίμακα 1:500 και ειδικά η 1:200 απαιτούν πολύ καλύτερες ακρίβειες.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ να ξεγελιούνται βλέπωντας την εικόνα.

 

Όσο τα περι ασχετοσύνης, ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα (πάλι με το γνωστό τρόπο), και άσε τα περι ασχετοσύνης (μα για όλα να φταίνε οι ΤΕ??), γιατί και εγώ έχω δεί πολλά από συναδέλφους σου σε τοπογραφικά. Και αν κάποιοι δε θα έπρεπε να στηρίξουν οδοντογλυφίδες, τότε αυτοί δε θα έπρεπε να πιάσουν όχι τοπογραφικό ακόντιο, αλλά ούτε ακόντιο σφουγγαρίστρας!

Επίσης με το "όλα τα σφάζω και το όλα τα μαχαιρώνω" συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Πρέπει να πάψει. Χτες είδα μια ταμπέλα που έγραφε

"Διπλ. Πολ Μηχ. - Αδειες, τοπογραφικά, αυθαίρετα, δασικά, φωτοβολταϊκά, πωλήσεις ακινήτων / real estate, διαδικασίες δανειοδότησης, μελέτες επίπλων"

και αν δεν το πιστεύεις θα σου στείλω φωτό μόλις ταξιδέψω πάλι προς τα μέρη του!

 

Αγαπητέ George78,

 

Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα...

Δε θεωρώ ότι ο Πολ.Μηχ. πρέπει να μπαίνει στα χωράφια του Τοπ.Μηχ. μα και το αντίστροφο (άνοιξέ το αυτό για όλες τις ειδικότητες). Το θέμα είναι ότι όλοι την έχουν -χρόνια τώρα- πέσει στους Πολ.Μηχ., όταν στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν είναι ΚΑΝ εκεί.

Δε θα ήθελα να μπω στη συζήτηση για τα διακαιώματα των ΤΕ, εκτίμηση μου πάντως είναι ότι κάνετε πράγματα έξω απο τις δυνατότητές σας, όχι ως άνθρωποι (προς Θεού), μα βάσει των σπουδών σας.

Δεν μπορεί για παράδειγμα να πηγαίνω στην πολεοδομία ή οπουδήποτε αλλού και να με ελέγχει ένας μηχανικός που δεν έχει αρμοδιότητα να υπογράψει αυτό που ελέγχει. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο...

Τώρα όσον αφορά τα σκουπόξυλα που γράφεις, θα έλεγα ότι υπάρχουν ακόμη και τοπογράφοι που δεν τους αξίζει να τα κρατούν. Αυτό γιατί, αυτό που λες έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι τον επιστήμονα, τον επαγγελματία.

Εγώ μιλώ για επιστημονική κατάρτηση (σπουδές). Εσύ -πικρόχολα μαλιστα- μιλάς για ανθρώπους ενός συγκεκριμένου επιστημονικού κλάδου (τους Διπλ.Πολ.Μηχ.), γενικεύοντας μάλιστα βάζοντάς μας όλους στο ίδιο καζάνι και μάλλον ξεχνάς ότι εγώ έχω διδαχτεί πως να κάνω αυτή τη δουλεία (τοπογραφικό π.χ.). Αν υπάρχουν απαιτήσεις για πιό πολύπλοκες μελέτες, τότε ο τοπογράφος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Γεωδαισία όμως έχω διδαχτεί και αυτά τα σχετικά απλά -για έναν τοπογράφο- που θέλω να κάνω, τα κάνω λόγω των σπουδών μου και του δικαιώματος που αυτές μου δίνουν.

Όλα όσα γράφει ο συνάδελφος στη ταμπέλα του ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ (το μεσητικό και τα λοιπά είναι άσχετα κ μπορεί να το γράψει οποιοσδήποτε κάνει κ αυτές τις δουλειές). Ο συνάδελφος ΤΕ στον οποίο αναφέρθηκα εγώ στο προηγούμενο μύνημά μου, το μόνο που δεν γράφει είναι για προγνωστικά ποδοσφαίρου (εγώ φωτόγραφία δεν έχω). Γράφει πράγματα που δεν αντιστοιχούν στις σπουδές του. Πως να το κάνουμε δηλαδη...

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΚΕΝΑΚ. Έχουν την αρμοδιότητα (αποκλειστική μάλιστα) άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ σε θέματα Πολ.Μηχ. ή Αρχ.Μηχ. Πως γίνεται αυτό; Αυτοί που τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα καθώς και την σκανδαλώδη απεξάρτησή τους απο το έλεγχο εφαρμογής της μελέτης και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της, κάθησαν να διαβάσουν τον ΚΕΝΑΚ (ο οποίος γράφτηκε σε μεγάλο βαθμό απο Πόλ. Μηχανικούς) και ταυτόχρονα το πρόγραμμα σπουδων των ανθρώπων αυτών;

Αυτά είναι τρελά πράγματα τώρα έτσι...

Εν ολίγης έχει δημιουργηθεί ένα μπάχαλο για το ποιός έχει αρμοδιότητα για τι και μεγάλο όφελος απ'αυτή την κατάσταση λαμβάνουν οι ΤΕ. Κακά τα ψέματα...

Το προηγούμενο, μύνημά μου βέβαια δεν είχε στόχο τους ΤΕ, ΟΥΤΕ και τους έχω βάλει στο στόχαστρό μου. Προς Θεού... Όλοι άνθρωποι είμαστε και παλεύουμε για το καλύτερο, ο καθένας μας όπως μπορεί.

 

Υ.Γ.: δεν είπα "κάποιοι δε θα έπρεπε να στηρίζουν ούτε οδοντογλυφίδες" και κακώς το μεταφέρεις ή το εκλαμβάνεις έτσι. Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Είπα "δεν ξέρουν να στηρίξουν μια οδοντογλυφίδα" και αναφέρομαι σ'αυτούς που δεν ξέρουν. Ο νοών νοείτω.

Υ.Γ.2: Θα μπορούσα να ανοίξω τη συζήτηση σε θέματα που δύσκολα θα μπορούσες να αντικρούσεις. Μην το κάνουμε αυτό...

Edited by Konstantinos_K
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, να υπενθυμίσω πως το παρόν νήμα δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση με το θέμα της κουβέντας που ξεκίνησε στα τελευταία posts.

Εάν θέλετε να την συνεχίσετε, υπάρχει σχετικό νήμα στο Εργασιακά θέματα. Εάν παρεκκλίνει το παρόν θέμα παραπέρα δυστυχώς θα κλειδωθεί.

Ευχαριστώ.

DIMITRIS80

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.