Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόγειο και πρανές έδαφος


Creator

Recommended Posts

Εχει δίκιο, μην τον βάζεις να ψάχνει δεν φτάνει που όληηηηηηη μέρα ασχολείται με τη διαχείρηση του forum!!!!!

 

Επαυξάνω πάντως, η επικοινωνία επιτρέπεται αλλά προς Θεού μην το παρακάνεις, ΟΧΙ παράθυρα και μόνο λίγες πόρτες όσες επιτρέπεται για την επικοινωνία εξω-εσω χώρων με τους υπόγειους βοηθητικούς, μην κάνεις δωμάτια και πόρτες.

Οντως αδύνατον να βρεθεί η Εγκύκλιος αλλά το υπαγορεύει η λογική.

Ο τοίχος δεν είναι ανάγκη να είναι μπατικός ΑΝ οι απαιτήσεις της θερμομόνωσης καλύπτονται (και δεν υπάρχει ανάγκη πυροδιαμερισμάτων!!!!)

 

Συνάδελφε ,όταν λές όχι παράθυρα ενοείς στους βοηθητικούς χώρους???

η στον ενδιάμεσο τοίχο που χωρίζει το υπόγειο με το ισόγειο ?

Εαν δηλαδή εγώ φτιάξω στο τμήμα που θέλω να χαρακτηριστεί υπόγειο ένα λουτρό (που νομίζω οτι είναι βοηθητικός χώρος αρα γίνεται) δεν μπορώ να βάλω παράθυρα απο το +1,60 ως το +2.2 πχ για να μπαίνει φώς ? Το έδαφος απο έξω στο τμήμα αυτό θα είναι στο +1.5...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το λουτρό δεν πιάνεται. Γενικά απόφυγε το, πάντως όπως και να έχει μην δείξεις μπανιέρα-ντουζιέρα. Οπως και να έχει για να δείξεις λουτρό και να μην πιάνεται θα πρέπει να έχεις λουτρό στους κύριους χώρους όπου γειτνιάζουν, οπότε (το λουτρό δεν θεωρείτε βοηθητικός χώρος) - αφού θα έχει λουτρό στο ισόγειο (τους χώρους που μετράνε στο ΣΔ) μην κάνεις στο υπόγειο. Αν θες μπορείς να κάνεις δεύτερο, χωρίς ντουζιέρα αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι το κύριο αυτό!

Επειτα. Παράθυρα,,, οχι στους κύριους χώρους δηλαδή τον ενδιάμεσο τοίχο υπογείου - ισογείου, μπορείς να κάνεις κάνα φεγγίτη αλλά γενικώς μην το παρακάνεις. Court anglaise μπορείς να κάνεις - αν δεν το απαγορεύουν ειδικοί όροι δόμησης της περιοχής πχ - εκτός σχεδίου και γενικά απόφυγε τις πολλές παρανομίες.

Link to comment
Share on other sites

Highlander σε ευχαριστώ για την προσοχή σου.

Δεν θέλω να κάνω παρανομίες...θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια έστω και με μικρότερο σαλόνι ...αλλά είναι αυτός ο Γ.Ο.Κ τόσο επιτηδευμένα πολυσύνθετος ....που από την μια πλευρά σου παίρνει και από την άλλη σου δίνει ....αφού σου παίρνει πολλά τουλάχιστον πρέπει να αρπάξεις ότι σου δίνει... δυστυχώς ..

Στο θέμα μας...θα προσπαθήσω να δημιουργήσω γκαρνταρόμπα και αποθήκες μέσα στον συντελεστή του υπογείου που είμαι καλυμένος..για λουτρό δεν είμαι σίγουρος..

Link to comment
Share on other sites

Γενικά τα υπόγεια αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τις πολεοδομίες.

Από την εμπειρία μου και ειδικά για την δική σου την περίπτωση, άνοιγμα-επικοινωνία (οτιδήποτε) από το υπόγειο με το ισόγειο τμήμα του κτιρίου δεν το δέχονται. Επίσης το υπόγειο το προτιμούν χωρίς πολλά χωρίσματα ή βοηθ. χώρους και τελείως κλειστό.

Τα γιατί σε όλα αυτά ποτέ μου δεν τα κατάλαβα και δεν θυμάμαι και καμιά εγκύκλιο για να τα υποστηρίξω.

Πάντως το όλο θέμα με τον ΓΟΚ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ και δεν συμαζεύεται είναι μια τρέλα.

Δεν μπορείς να σχεδιάσεις, δεν μπορείς να δουλέψεις, πολλές εσκεμμένες ασάφειες γι αυτό και γεμίσαμε την Ελλάδα με αυθαίρετα.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση...εάν κάνω ένα υπνοδωμάτιο...και αυτο επικοινωνεί με πορτα με γκαρνταρομπα...η οποια είναι περιβλημένη με πανω απο 1,5 μ χωμα και δεν 'εχει καν παράθυρα....αυτό μπορεί να θεωρηθεί βοηθητικός χώρος άρα υπόγειο ...οπότε να μην προσμετράται στην δόμηση?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί. Μπορείς ακόμη να έχεις σκάλα που να κατεβαίνει σε χωλ στο τμήμα της κάτοψης με προΰποθέσεις υπογείου, το οποίο να μην μετράει στην δόμηση. Από αυτό το χωλ μπορείς να έχεις πόρτες προς άλλους βοηθητικού χώρους της στάθμης, και επίσης προς τους χώρους κύριας χρήσης της ίδιας στάθμης.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου βρες ''καθαρές'' λύσεις και μην περιπλέκεσαι σε ΓΟΚονομικά σαλτανάτια. 'Εχεις το σύνηθες εχθρικό και καχύποπτο περιβάλλον των ελεγκτών από την μια, έχεις τις εξειδικευμένες και εσκεμμένες ασάφειες της νομοθεσίας από την άλλη, θέλεις να κοιμάσαι και ήσυχος όπως δήλωσες τότε .........ξαναδιάβασε την προηγούμενη απάντησή μου,

''Από την εμπειρία μου και ειδικά για την δική σου την περίπτωση, άνοιγμα-επικοινωνία (οτιδήποτε) από το υπόγειο με το ισόγειο τμήμα του κτιρίου δεν το δέχονται''.

 

*AlexisPap, εντελώς ενημερωτικά, αν βρεις αυτό το έγγραφο που έλεγες προηγουμένως, θα κεράσω εγώ τον καφέ!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

 

ΔΟΚΚ 32477/17-04-1995 :

"Απαντώντας στο παραπάνω σχετικό έγγραφό σας και όπως αναφέρεστε στο τέλος αυτού, από τις κείμενες διατάξεις δεν απαγορεύεται η δυνατότητα ανοίγματος (πόρτας) μεταξύ χώρων κύριας χρήσης και βοηθητικής στο ίδιο επίπεδο.

Πρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. Ββ ο προαναφερόμενος χώρος δεν προσμετράται στον ΣΔ εφόσον η οροφή του σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το 1,5 από την οριστική στάθμη του εδάφους κλπ"

 

 

Περιμένω καφέδες... :P

Link to comment
Share on other sites

Mην βιάζεστε , άλλα λέει το ΣτΕ :

 

ΣτΕ 2671/2010

[Παράνομη ανοικοδόμηση επικλινούς οικοπέδου στην Καστέλα]

Πρόεδρος: Κ. Μενουδάκος

Δικηγόροι: Ιω. Αποστολίδης, Εμ. Δρυλεράκης, Μ. Αλεξοπούλου

 

 

 

".........Περαιτέρω, από τις ίδιες ως άνω διατάξεις συνάγεται ότι χώρος βοηθητικών χρήσεων που αποτελεί τμήμα ορόφου, το οποίο είναι υπόγειο, κατά την έννοια του προαναφερόμενου άρθρου 42 παρ. 24 του ΚΒΠΝ, δεν προσμετράται στον συντελεστή δομήσεως μόνο αν εξασφαλίζεται ο διαχωρισμός του εν λόγω τμήματος από το υπόλοιπο μη υπόγειο τμήμα του ορόφου με τοίχο κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, αποκλείοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας και λειτουργικής διασυνδέσεως (βλ. ΣτΕ 7μελούς 2263/2005). Η συνδρομή δε της προϋποθέσεως αυτής, πρέπει να προκύπτει σαφώς από τα διαγράμματα και λοιπά στοιχεία του φακέλου της οικοδομικής αδείας..............."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.