Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόγειο και πρανές έδαφος


Creator

Recommended Posts

Πράγματι, αλλά η απόφαση του ΣτΕ δεν είναι διοικητικά εφαρμοστέα. Έχει εφαρμογή μόνο για την περίπτωση που εκδικάστηκε (όσοι είστε πρώην συμβασιούχοι το γνωρίζετε καλά).

Αν το υπουργείο δεν την περάσει σε εγκύκλιο, οι πολεοδομίες είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την νομοθεσία και την ερμηνεία της, όπως προκύπτει από τα έγγραφα του υπουργείου.

 

Είναι σαφές ότι η νομοθεσία πριν εκδοθεί το έγγραφο που παρέθεσα απαγόρευε την επικοινωνία χώρων Β.Χ και Κ.Χ. Γιαυτό εκδόθηκε το έγγραφο αυτό, για να δώσει λύση στα προβλήματα που δημιουργούσε αυτή η απαγόρευση.

 

Τέλος -δεν το έχω ψάξει- δεν ξέρω αν το ΣτΕ βασίζει την απόφαση αυτή στους όρους δόμησης Ροδοπόλεως (όσον αφορά στο δεύτερο υπόγειο είναι σαφές ότι εκεί βασίζεται). Πράγμα που -εφόσον ισχύει- την καθιστά ανούσια για κάθε οικοδομή εκτός Ροδοπόλεως.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σημασία έχει το σκεπτικό της 7μελούς σχετικά με το αν μπορεί να επικοινωνεί το τμήμα που δεν μετράει στον ΣΔ με το τμήμα που μετράει στον ΣΔ εφ'όσον είναι στην ίδια στάθμη. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την περιοχή.

 

Και ναι μεν ισχύουν τυπικά αυτά που λες για το εφαρμοστέο της απόφασης πλην όμως αν περιέλθει σε γνώση της πολεοδομίας μπορεί να σε κολλήσει μη θέλοντας να ρισκάρει την έκδοση αδείας η οποία εαν προσβληθεί θα ακυρωθεί.

 

Αυτό μου έχει συμβεί με απόφαση του Εφετείου για το τι θεωρείται ενιαίο κτίριο και αναγκάστηκα να τροποποιήσω την μελέτη μου..

Link to comment
Share on other sites

Σημασία έχει το σκεπτικό της 7μελούς...

 

Το σκεπτικό λέει "σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις" οι οποίες είναι οι όροι δόμησης. Δεν το ξέρω, θέλει πολύ διάβασμα για να διαπιστώσει κανείς σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκαν, κι αν αυτή η διάταξη έχει γενική ισχύ. Όποιος ενδιαφέρεται προσωπικά, μπορεί να το ψάξει...

 

αν περιέλθει σε γνώση της πολεοδομίας μπορεί να σε κολλήσει μη θέλοντας να ρισκάρει την έκδοση αδείας η οποία εαν προσβληθεί θα ακυρωθεί.

Αυτό ισχύει. Για την ακρίβεια, εφόσον η πολεοδομία λάβει (εγγράφως) γνώση της απόφασης οφείλει να κάνει ερώτημα στο Υπουργείο...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς κάνει ερμηνεία στο άρθρο 242 παρ24 του ΚΒΠΝ που είναι η παρ.24 του άρθρου 2 του ΓΟΚ όπου ορίζεται τι θεωρείται υπόγειο.

 

Τέλος πάντων , οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να το ψάξουν περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

AlexisPap:

1. Περιμένω καφέδες...

2. Για την ακρίβεια, εφόσον η πολεοδομία λάβει (εγγράφως) γνώση της απόφασης οφείλει να κάνει ερώτημα στο Υπουργείο...

 

avgoust: Τέλος πάντων , οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να το ψάξουν περισσότερο.

 

Καφέ δεν έχει με τίποτα. Ετσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση μόνο για πατσά είμαστε στου Τσαρουχά!

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι άλλο συνάδελφοι...Προς κακή μου έκπληξη ανακάλυψα οτι λόγω του οτι το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου δικαιούμαι +0,80μ απο το διαμορφωμένο έδαφος . Τι σημαίνει όμως διαμορφωμένο έδαφος? Το δωμάτιο που θέλω να περάσει ως υπόγειο θα πρέπει να είναι και από τις 3 πλευρές του μπαζωμένο ως το - 0,80 του ταβανιού ? Δικαιούμαι σε κάποια απο τις πλευρές του να δημιουργήσω εξωτερική είσοδο ??? Εάν γίνει αυτό στο σημείο της εισόδου δεν θα έχει μπάζωμα ... Τι καθορίζει τις διαστάσεις / τοποθεσία της εισόδου ??

Link to comment
Share on other sites

-0,80m πανταχόθεν, αλλά με δυνατότητα τοπικής εκσκαφής για δημιουργία πρόσβασης, εφόσον φυσικά προκύπτει αυτή η αναγκαιότητα για την λειτουργία του βοηθητικού χώρου...

Link to comment
Share on other sites

Aλλη ερώτηση...

Άμα κάνω υπόγειο στο ισόγειο (που επειδή θα είναι μπαζωμένο θα δικαιούται να χαρακτηριστεί υπόγειο) ,,,έχω δικαίωμα να κάνω υπόγειο και κάτω απο κομμάτι του ισογείου???? δηλαδή κανονικό υπόγειο που το εμβαδόν του θα είναι όσο το κανονικό ισόγειο - το κομμάτι του υπογείου που βρίσκεται στη ίδια στάθμη με το ισόγειο....με λίγα λόγια μπορώ να έχω 2 υπόγεια σε διαφορετική στάθμη???

Link to comment
Share on other sites

Aλέξη , επειδή έτσι όπως το έγραψα ούτε εγώ καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοώ ,και επειδή ελπίζω οτι δεν κατάλαβες ούτε εσύ τι εννοούσα...θα το ξαναπώ. Το τμήμα του ισογείου που δεν θέλω να μετρά στον συντελεστή δόμησης είναι επειδή είναι βοηθητικοί χώροι και επίσης είναι χωμένο μέσα-παρότι είναι στο επίπεδο του ισογείου. Ε....εκτώς απο αυτό εγώ θέλω να έχω και κανονικό υπόγειο.... όχι ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.