Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσκύρωση μέσα στην πόλη


Recommended Posts

Μ`εσα στην Αθ`ηνα, αν υπ`αρχει ενδεχ`ομενο σε υφιστ`αμενο κτ`ισμα να προκ`υπτει ζ`ητημα προσκ`υρωσης, πως τεκμηρι`ωνεται αυτ`ο απ`ο την πολεοδομ`ια;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η προσκύρωση είναι πράξη που αφορά οικόπεδα και όχι κτίσματα.

Δες το άρθρο 24 του ΓΟΚ και τις διάφορες ερμηνευτικές εγκυκλίους.

Με τη σύνταξη της ανάλογης διοικητικής πράξης προσκύρωσης από την Πολεοδομία είναι δυνατό οικόπεδο που δεν μπορεί να τακτοποιηθεί για διαφόρους λόγους να προσκυρώνεται υποχρεωτικά σε όμορο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε geom

πρέπει να μας δώσεις επιπλέον στοιχεία

π.χ χρόνος και τρόπος δημιουργίας του οικοπέδου

όταν λές παλιό κτίριο δηλ. από πότε???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα!

 

Πρόκειται για ένα οικόπεδο εντός ΓΠΣ, εκ του οποίου σύμφωνα με απόφαση του 1965 έχει απαλλοτριωθεί τμήμα ώστε να προσκυρωθέι στο όμορο, με σκοπό να αποκτήσει κατά παρέκλιση αρτιότητα.

 

Εκτοτε, δεν έχει προχωρήσει κάποια αποζημίωση, οπότε το θέμα δεν έχει τελεσιδηκήσει.

 

Σύμφωνα με το τοπογραφικό της μελέτης ανέγερσης που συντάσσω αυτό τον καιρό, αποτυπώνω σαφώς τα τμήματα αυτά και γράφω "τμήμα προς απαλλοτρίωση". Όλοι οι υπολογισμοί και ο σχεδιασμός μου αφορούν το "καθάρό", μετα την απαλλοτρίωση, οικόπεδο.

 

Λόγω του γεγονότος ότι η απαλλοτρίωση δεν έχει τελεσιδικήσει, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα η/ και καθυστέρηση κατά την διαδικασία στην πολεοδομία;

 

Πρέπει μήπως να κινήσω κάποια διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

1. Γιατί γράφεις "εντός ΓΠΣ" και όχι "εντός σχεδίου"; Συμβαίνει κάτι άλλο;

 

2. Νομίζω ότι πρέπει να διερευνήσεις την ακύρωση της προσκύρωσης αφού δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης προκειμένου να εκδώσεις οικοδομική άδεια το οικόπεδο και τα όμορά του πρέπει υποχρεωτικά να είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Επομένως μήπως η διαδικασία είναι εκ των ουκ άνευ ;

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ αμφότερους!

 

ΜΑΚΑΡ: ναι, εντός σχεδίου

 

Σύμφωνα με κάποιες κινήσεις που έχω κάνει προκύπτει όντως ότι η απόφαση προσκύρωσης έχει ακυρωθεί, οπότε πρέπει να συνταχθεί καινούργια. Νεότερα θα έχω αύριο...

 

@ΤΟΠΟΓΑΥΡΟΣ Το "δικό" μου είναι άρτιο, τό όμορο μετά την απαλλοτρίωση αποκτά κατά παρέκκλιση αρτιότητα ;

απόφαση 1965, παρεκλίσεις προ 1973, βλέπω να προσκυρώνεται όλο το όμορο στο δικό μου...;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, θα ήθελα την γνώμη σας! Θέλω να κάνω ένα τοπογραφικό για μεταβίβαση ένός διαμερίσματος. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου από την πολεοδομία είδα ότι δεν υπάρχει εισφορά σε γη και χρήμα ,υπάρχει όμως από έναν οικοπεδούχο προ του 70 πράξη προσκυρώσεως και αναλογισμού αποζημιώσεως για ένα τμήμα του συγκεκριμένου οικόπεδου. Είναι από το 2006 και ακόμη δεν έχει λυθεί το θέμα. Στο τοπογραφικό που κάνω πρέπει να δείξω το τμήμα του οικοπέδου που είναι υπό αμφισβήτηση ή δεν το αναφέρω καθόλου?

Link to comment
Share on other sites

1. Το ότι "δεν υπάρχει εισφορά σε γη και σε χρήμα" σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει πράξη προσκύρωσης προ του 1970, σημαίνει ότι, η έγκριση του ΡΣ έγινε με τις διατάξεις του νδ 1923.

2. Η περιγραφή της κατάστασης, με βάση την πράξη προσκύρωσης είναι ασαφής, αφού δεν δίνεις αρκετά στοιχεία. Η πράξη αναλογισμού και προσκύρωσης μπορεί να μένει ημιτελής για διάφορους λόγους. όπως πχ η μη καταβολή της αποζημίωσης εντός 18μηνου. Πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το θέμα αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα ΜΑΚΑΡ χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα! Έχω μπροστά μου την τεχνική έκθεση (συντάχθηκε το 2008) του μηχανικού από τον ιδιοκτήτη που ζητάει αποζημίωση και αναφέρει ότι η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως το 55 και έχουν γίνει διάφορες τροποποιήσεις με τελευταία το 81. Η αγορά του οικοπέδου έγινε από τον κατασκευαστή το 94 και το 95 αγοράστηκαν τα διαμερίσματα ( για έναν από τους ιδιοκτήτες θέλω να κάνω το τοπογραφικό για την μεταβίβαση του διαμερίσματος στον γιό του). Στην έκθεση αναφέρει ότι μεταξύ 68 και 94 είχε δημιουργηθεί ιδιωτικός δρόμος ή διάδρομος επικοινωνίας και ο ιδιοκτήτης δεν είχε δείξει ενδιαφέρον και ο δήμος το θεώρησε κοιν΄χρηστο και προχώρησε σε ασφαλτόστρωση και επέκταση της οδού. Το 2005-2006 έγινε η πράξη αναλογισμού και προσκύρωσης λόγω ρυμοτομίας ιδιοκτησίας. Το 2008 έγινε αίτηση στον δήμο για το πότε κατασκευάστηκε η οδός αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία επειδή έχει περάσει η δεκαετία. Το θέμα είναι στα δικαστήρια. Τι πρέπει να κανω? Χρειάζεσαι κάποια άλλα στοιχεία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.