Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

51 λεπτά πριν, Bill22 said:

Η μελέτη που περιγράφεται σαν επιπλέον έγγραφο, στο αναφερόμενο ΦΕΚ δεν υπάρχει (συγκεκριμένα στο άρθρο 1 φτάνει μέχρι την 6 παράγραφο και όχι στην 7)

εννοεί το τροποποιημένο άρθρο 1 που έχει 11 παραγράφους

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 21/10/2019 at 4:51 ΠΜ, Giorgos1987 said:

Όταν λέω δίπλα στην είσοδο εννοώ εσωτερικά του οικήματος αλλά δίπλα πολύ κοντά στην εξώπορτα.

Θα ήταν εύκολο να κάνουμε κάτι στο πεζοδρόμιο π.χ να καρφώσουμε ένα ηλεκτρόδιο και να περαστεί το καλώδιο γείωσης από τον τοίχο, αλλά δεν ξέρω αν είναι νόμιμο να επέμβουμε εκτός οικήματος.

Είδα το θέμα σου μετά από μήνες. Δε ξέρω τι λύση βρήκες αλλά για να υπάρχει ως απάντηση στο φόρουμ, μπορείς να βγάλεις άδεια τομής από το Δήμο σου για να κάνεις επέμβαση στο πεζοδρόμιο νόμιμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα. Είναι η δεύτερη φορά που ακούω το εξής απο πελάτη και ήθελα να το παραθέσω. "Οι ΥΔΕ για τις κατοικίες έχουν διάρκεια 7 έτη καθώς έχει αλλάξει ο κανονισμός έτσι μου είπε ο ηλεκτρολόγος." Δεν ασχολούμαι με αυτή την εργασία αλλά έχω μελετήσει μέρος της νομοθεσίας παρόλα αυτά όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δε βρήκα να αναφέρεται το παραπάνω. Μήπως έχει αναρτηθεί κάποια εγκύκλιος?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

μεταφέρω την πληροφορία από το site της ΔΕΗ:

Ο επανέλεγχος διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία ορίζονται στο άρθρο 5 της Απόφασης Φ.7.5/1816/88/27.02.04 του Υφυπουργού Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 470/05.03.2004. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις κατοικίες ο επανέλεγχος πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια, ενώ στους επαγγελματικούς χώρους (χωρίς εύφλεκτα υλικά) κάθε 7 χρόνια.

https://www.dei.gr/el/eksupiretisi-pelatwn/themata-pelatwn/upeuthuni-dilwsi-egkatastati-ilektrologou-udepisto

Ακολουθεί και link για το εν λόγω ΦΕΚ:

https://www.ggb.gr/sites/default/files/basic-page-files/ΦΕΚ 470_Β_2004.pdf

Στο άρθρο 5 αναφέρει τα ακόλουθα:

image.png.72ffa5dc876191b06ea0526325ac30e2.png

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γιατί ενδεχομένως 14 χρόνια να είναι πολλά... π.χ. διαμέρισμα με εγκατάσταση ηλικίας 50 ετών, στο οποίο η σημερινή κατάσταση της εγκατάστασης είναι εντός των ορίων...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! Σε περιοχές όπως το κέντρο αθήνας που στις  κατοικίες(πολυκατοικίες)  οι παροχές είναι 2χ10 και δεν έχουν αγωγους γείωσης επειδή τα συνεδεάν με το δίκτυο ύδρευσης, η ΔΕΔΔΗΕ ζητάει αγωγο γείωσης και γείωση! Υπήρχε ένα παραθυρο που έλεγε οτι αν η κατοικια είναι πριν του 1974 η ΔΕΔΔΗΕ το δεχότανε το 2χ10 αλλά αυτο καταργήθηκε! Υπάρχει καποιος συνάδελφος να μου πει πως λειτουργει σε αυτες τισ περιπτώσεις  αν είναι αδύνατον να περαστει αγωγοσ γείωσης και γείωση??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.