Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δλδ με ένα τέτοιο όργανο κάνουμε όλες τις αναγκαίες και μι μετρήσεις?

Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για αυτές τις μετρήσεις?

Το κόστος αγοράς ενός τέτοιου οργάνου που κυμαίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως μετά από χρόνια - η συγκεκριμένη αλλαγή - είναι κάτι που μπορεί να ανατρέψει προς το καλύτερο τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

 

 

Παράλληλα όλοι οι επαγγελματίες του χώρου θα πρέπει να μελετήσουμε διεξοδικά τις αλλαγές και τις προσθήκες αφού πλέον το πιστοποιητικό αριθμεί τις επτά σελίδες και με μια πρώτη ανάγνωση θα ήθελα να κάνω τα παρακάτω σχόλια :

 

 

Στο άρθρο 1 παράγραφος 4 αναφέρεται πως : ΄΄ τα παραπάνω έγγραφα (Υ.Δ.Ε., έκθεση παράδοσης και πρωτόκολλα ελέγχου) κατατίθενται, στην ηλεκτρική επιχείρηση διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ΄΄

 

 

Η ΔΕΗ θα δέχεται κάθε πιστοποιητικό ; άμα έχει ελλείψεις, λάθη θα είναι αποδεκτό ;

 

Η ΔΕΗ είναι ένας <<δημόσιος>> οργανισμός και όπως όλοι μας γνωρίζουμε πολλές φορές στο δημόσιο υπάρχει διερμηνεία στην ανάγνωση και εφαρμογή των νόμων αλλά και η αναγκαστική συνδιαλλαγή σε περίπτωση δυσκολιών.

 

 

Στο άρθρο 4 παράγραφος 2 αναφέρεται πως : ΄΄ για το χρονικό διάστημα (3) μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσης υπουργικής απόφασης (σ.σ. έχει αρχίσει από την δημοσίευση του ΦΕΚ) επιτρέπεται να υποβάλλεται και η Υ.Δ.Ε.΄΄ .

 

Φίλοι είναι δυνατόν ο κλάδος να εκπαιδευτεί, να προσαρμοστεί και να εφαρμόσει σωστά το νέο πιστοποιητικό μέσα σε 3εις μήνες ;

 

Πραγματικά οι αλλαγές - όπως θα διαπιστώσετε και εσείς – είναι στην θετική κατεύθυνση και λόγω της υποχρέωσης να εκτελούνται αρκετές μετρήσεις και έλεγχοι όπως οι δοκιμές λειτουργίας διατάξεων RCD, η μέτρηση αντίστασης μόνωσης των κυκλωμάτων, η μέτρηση του βρόγχου σφάλματος κλπ. θα φέρουν μια a-priori βελτίωση στην ποιότητα των εγκαταστάσεων.

 

 

Είμαι αισιόδοξος και ελπίζω πως ο κλάδος (προμηθευτές – μελετητές – εργολήπτες - εγκαταστάτες) μέσα από αυτές τις αλλαγές έχει την δυνατότητα οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις να είναι πλέον ασφαλέστερες – ποιοτικότερες αλλά και υψηλότερης προστιθεμένης αξίας.

Link to comment
Share on other sites

Σε ποια παράγραφο και σε ποιο άρθρο αναφέρει ότι η Δ.Ε.Η. θα βγάζει τα συνεργεία της για δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε ποια ότι θα αφαιρεί τις άδειες από τους παραβάτες Ηλεκτρολόγους; Για να γίνω και εγώ αισιόδοξος!

Link to comment
Share on other sites

Like στον vampiris!!!

 

Ενα τετοιο μηχανημα που ρωτησα, κοστιζει απο 800€ και ο θεος εχει προς τα πανω.

 

Η δε ΕΕΤΕΜ στις επομενες περιπου 10 ημερες, θα αναρτησει ανακοινωση για παρουσιαση της νεας ΥΔΕ η οποια θα ισχυει απο 16 ή 17/8.

 

Το θεμα ειναι, τι γινεται με αυτην την επενδυση μεσου κοστους 1.000€ (μιας και πλεον τα χιλιαρικα δεν περισσεύουν) ως προς το νεο κοστος της ΥΔΕ.

 

Τι γινεται οταν καποιος σε φωναξει για νεα ΥΔΕ, εσυ κανεις τις μετρησεις οι οποιες ειναι εκτος οριων, να πρεπει να γινουν εργασιες για να πλησιασεις τα ορια συμφωνα με το προτυπο και ο ιδιοκτητης δε συμφωνησει?? Διοτι στη συγκεκριμενη περιπτωση, οι μετρησεις απαιτουν και καποια εργασια...και ο χρονος ειναι χρημα...?

 

Μηπως μια "ιδιωτικη ΔΕΗ" βγαλει τους "δικους της" γι' αυτη τη δουλεια, εμεις παρουμε τα οργανα και τα κοιταμε και λεμε τι ωραια που ειναι...??

Link to comment
Share on other sites

Φίλε,

 

Είναι άλλο πράγμα ο έλεγχος και άλλο ο επανέλεγχος! Από την στιγμή που θα κάνεις την ηλεκτρολογική εγκατάσταση από την αρχή, θα πρέπει να συμπληρώσεις την ΥΔΕ σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος, με τις μετρήσεις, κ.τ.λ.. Εάν κληθείς για επανέλεγχο, μετά το χρονικό διάστημα που ορίζει ο κανονισμός, πάλι θα πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις! Οπότε το όργανο δεν αποτελεί πολυτέλεια ή κάτι το περιττό!

 

Το πώς θα πληρώνεται ο καθένας, πριν ή μετά, και τι οικονομικές συμφωνίες θα κλείνει με τους ιδιοκτήτες, ούτε με νοιάζει ούτε με απασχολεί!!!!

 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε και ας μην γεμίζουν τα μυαλά μας με ελπίδες τόσο εύκολα! Ένας νόμος χρειάζεται και κάποιον για να τον επιβάλλει, δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση του εγκαταστάτη! Απλώς οι "Υπογραφάκηδες" θα έχουν περισσότερη χαρτούρα να συμπληρώσουν…

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν οι συνειδητοί εγκαταστάτες που θα τρέχουν να διορθώνουν τα λάθη των "συναδέλφων"!!!

 

"Κοντός ψαλμός αλληλούια = η φράση χρησιμοποιείται για υπόθεση που σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματά της και δεν μπορούμε με σιγουριά να κάνουμε πρόγνωση."

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βάζεις όλα σε ένα σακί γιατί τα εξωραΐζεις τόσο εύκολα, είπαμε καλή η νέα ΥΔΕ θα δυσκολέψει τα πράγματα για κάποιους αλλά θα βάζουν την υπογραφή τους τόσο εύκολα όσο πριν?

Link to comment
Share on other sites

Μην χρησιμοποιείτε λέξεις των οποίων την ερμηνεία δεν γνωρίζετε ή διαβάστε δύο και τρεις φορές τα μηνύματα στα οποία θέλετε να αναγράψετε σχόλια! Γιατί μετά γίνομαι κακός και κατεβάζω το επίπεδο…

 

Επίσης η απάντηση είναι: ΝΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ! (Αυτή είναι η άποψή μου = αφήνω ένα μικρό περιθώριο να διαψευστώ από τα γεγονότα, όπως άφησα και στο προηγούμενο μήνυμα!)

 

Πολύ απλά γιατί από αυτό ζουν και από αυτή την δουλειά βγάζουν μεροκάματο! Και ρωτάω το εξής απλό τώρα: Την ίδια βαρύτητα δεν είχε/έχει η υπογραφή του Ηλεκτρολόγου, είτε με την νέα ΥΔΕ είτε με αυτή που ίσχυε παλαιότερα; Φυλάκιση και αφαίρεση αδείας για τον προηγούμενο, φυλάκιση και αφαίρεση αδείας για τον σημερινό…Δηλαδή επειδή θα συμπληρώνει τόσα ΜΩ αντίσταση μόνωσης στο τάδε κύκλωμα θα του έρθει ξαφνικά η ΘΕΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; Αφού ούτως η άλλως δεν πατούσε στην οικοδομή, μια υπογραφή έβαζε!

 

Για τις θεμελιακές γειώσεις και τους ηλεκτρολόγους που φτάνουν εκ των υστέρων τα είπαμε σε άλλο topic!

 

**Σε κάποιο άλλο forum έγραψα για τον ηλεκτρολόγο που κοιμάται ήσυχος τα βράδια! Από αυτούς θέλω να είμαι, ασχέτως κανονισμών…**

 

**Επίσης, επειδή ήξερα ότι θα ερχόταν το συγκεκριμένο επιχείρημα, είχα σκοπό να γράψω για αυτούς που βγάζουν μεροκάματο σκοτώνοντας ανθρώπους με ευκολία! Αλλά επειδή είχε ένα ντοκιμαντέρ στην ΝΕΤ πριν λίγο, σιχάθηκα την ζωή μου και κατάλαβα ότι οι "Υπογραφάκηδες" θα συνεχίσουν απτόητοι…**

 

Και τώρα θέλω να ρωτήσω τα εξής, μιας και η συζήτηση γίνεται για την νέα ΥΔΕ: Επιτρέπονται δύο διαφορετικά κυκλώματα μέσα στον ίδιο σωλήνα; Τι θα κάνατε εάν βρίσκατε σε κάποιον επανέλεγχο κάτι τέτοιο; Ορίζει ο ΕΛΟΤ την διάμετρο που πρέπει να έχουν οι σωληνώσεις; Εάν βρίσκατε σε 13,5 σωλήνα 4αρια καλώδια θα λέγατε στον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να σκαφτούν όλα για να γίνουν από την αρχή και να τοποθετηθεί 16αρα ή 19(-τόσο πόσο πάει); Έχετε δει κοινούς ουδέτερους σε κυκλώματα, για λόγους οικονομικής κρίσης; Πως ξέρω εγώ εάν ο προηγούμενος εγκαταστάτης, που τοποθέτησε ενδοδαπέδιες γραμμές, τα έκανε σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο κανονισμός; Τελικά θα υπογράφουμε μόνο για αυτά που αναγράφονται στην ΥΔΕ και θα παραβλέπουμε όλα τα προηγούμενα;… Συνεχίζεται!

 

Και τώρα εγώ ο κακός φοιτητής πάω για ύπνο και σαν καληνυχτίζω εσάς του επιπέδου!! Αλλάξαμε και συντονιστή και δεν θέλω να κάνει σεφτέ με εμένα… Θα κρατήσω το επίπεδο…για λίγο!

 

Οι συνάδελφοι με συνείδηση ας πάρουν βαζελίνη για τα "χεριά"… γιατί σε τρεις μήνες θα αρχίσει να κάνει κρύο όταν θα κάνουμε τους ελέγχους/επανελέγχους και θα συμπληρώνουμε την νέα ΥΔΕ!

Link to comment
Share on other sites

"Ευτυχος" οι δουλειες ειναι λιγες πλέον και οι νεες ΥΔΕ θα ειναι ακόμη ποιο λίγες προς συμπλήρωση...αρα χρόνο άπλετο για να ασχοληθουμε...:P

Παντως vampiris πολύ καλά τα λες και συμεριζομαι απόλυτα τις απόψεις σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.