Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Καλησπερα,

 

Για ενα πιστοποιητικο αλλαγης ονοματος στη ΔΕη,μου ζητανε απο το ΕΤΕΕΜ 10 ευρω και την καταθεση της πρωτης σελιδας της ΥΔΕ,αυτα θα πρεπει να τα πληρωσω αναγκαστικα?Δεν εχω καταλαβει ακομα τι ρολο παιζει το ετεεμ για αυτο?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω καταλαβει ακομα τι ρολο παιζει το ετεεμ για αυτο?

καλα ρε φιλε μας δουλεύεις , ανήκεις στην εετεμ κ δεν ξέρεις τα δικαιώματα σου κ τις υποχρεώσεις σου απέναντι της

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Πως μπορούμε (αν μπορούμε) να δούμε πόσα σχέδια με το ίδιο μηχάνημα (σειριακό αριθμό) έχουν καταταθεί στην ΔΕΔΔΗΕ? Συνεχίζω λίγο τον προβληματισμό μου για να καταλάβετε λίγο τι θέλω να πω. Φαντάζομαι πως σε όλους σας θα έχει τύχει να εκδώσετε ΥΔΕ σε κάποιον μηχανικό (Μηχανολόγο-Ηλεκτρολόγο) που επειδή δεν έχει ο ίδιος το όργανο το ανέθεσε σε εσάς. Όταν του δίνεται την ΥΔΕ αυτομάτως του δίνεται και τα στοιχεία του οργάνου σας. Ποιος μας λέει πως με τα στοιχεία του δικού σας οργάνου δεν θα ξεκινήσει ο Χ-Ψ να βγάζει σχέδια? Υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να μπορεί να τσεκάρει ένας σειριακός αριθμός οργάνου πόσα σχέδια έχει εκδώσει? Σε περίπτωση που έχω κάνει ανάρτηση σε λάθος thread παρακαλώ πολύ να μεταφερθεί. Ευχαρηστώ 

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό όταν αυτός υπογράφει στο τέλος;

Πειράζει 10 επαγγελματίες να έχουν το ίδιο όργανο (ρωτάω, δεν ξέρω);

Για να μπει σε αυτή τη διαδικασία, πάει να πει πως τις βγάζει με τηλεκατευθυνόμενο, δεν πατάει στο κτίριο.

Τί και εάν έχει το S/N από μηχάνημα άλλου.

 

Μηχανισμός ελέγχου και διασταυρώσεων θα υπάρξει όταν ανοίξει το περίφημο ηλεκτρονικό μητρώο που είναι νόμος του κράτους.

Μέχρι τότε...με τηλεκατευθυνόμενο...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε να το κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο, έστω λοιπόν πως με φωνάζεις εσύ να σου κάνω ένα σχέδιο μιας και εσύ δεν έχεις το όργανο, πάω κάνω κανονικά το σχέδιο με μετρήσεις και όλα τα απαιτούμενα (όχι με τηλεκατευθυνόμενο όπως λες) σου το υπογράφω, σου το παραδίδω με πληρώνεις και όλα οκ μέχρι εδώ. Έχοντας από εδώ και πέρα τα στοιχεία του οργάνου μου που εγώ πλήρωσα ξεκινάς και βγάζεις σχέδια (θέλεις τηλεκατευθυνόμενα θέλεις διαφορετικά δικό σου θέμα, το ζητούμενο είναι πως δεν έχεις δώσει φράγκο για να πάρεις όργανο) και επειδή από όσο γνωρίζω το κάθε όργανο αντιστοιχεί σε έναν επαγγελματία, εκτός αν έχει ανοίξει κάποιος κωδικούς στην εφορία για επινοικίαση εξοπλισμού και κόβει τα αντίστοιχα παραστατικά (αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως μπορεί και από μένα η εφορία να απαιτήσει τα αντίστοιχα παραστατικά επινοικίασης του οργάνου μιας και μπορεί να δει πως το χρησιμοποιούνε πάνω από ένα άτομα), θέλω να ξέρω αν και πως μπορώ να ελέγξω αν με το δικό μου όργανο βγάζουν κάποιοι άλλοι σχέδια για να έχω το κεφάλι μου λίγο πιο ήσυχο.

Link to comment
Share on other sites

θέλω να ξέρω αν και πως μπορώ να ελέγξω αν με το δικό μου όργανο βγάζουν κάποιοι άλλοι σχέδια για να έχω το κεφάλι μου λίγο πιο ήσυχο.

 

τις ΥΔΕ τις εκδίδει και υπογράφει και φέρει την ευθύνη ο εγκαταστάτης - μηχανικός κτλ, υπογράφων την ΥΔΕ και όχι το ...όργανό σου :mrgreen:

 

άρα, σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη το όργανο έστω και αν κάποιοι χρησιμοποιούν το s/n του....

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

πάλι καλά :)

και πώς μπορεί να αποδειχθεί πως δεν το έδωσα-νοίκιασα εγώ σε έναν άλλον πάντα με την λογική του προηγούμενου παραδείγματος?

Link to comment
Share on other sites

ποιο είναι το πρόβλημά σου αν κάποιοι εκδίδουν ψευδείς ΥΔΕ χρησιμοποιώντας αριθμούς οργάνων που δεν κατέχουν; εσύ υπογράφεις την ΥΔΕ για να είσαι υπόλογος; δηλαδή πιστεύεις ότι αν εγώ δώσω ΥΔΕ με αριθμό όχι τον δικό σου αλλά +1 που τον έχει ο μήτσος θα κυνηγήσουν τον μήτσο;

Link to comment
Share on other sites

Η όλη ερώτηση γίνεται και για το κομμάτι που αφορά τη ΔΕΗ αλλά κυρίως το κομμάτι που μπλέκεται μέσα η εφορία, οι πρώτοι είναι αργοκίνητα καράβια αλλά οι δεύτεροι....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.