Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Η μετατροπή αφορά κάποιο αντλιοστάσιο και γι'αυτό ο μετρητής κίνησης ?

 

Όπως και να ' χει ο υπάρχον μετρητής θα παραμείνει , απλά θα αλλάξει κατηγορία χρέωσης.

Στην αίτηση τύπου Β τώρα σημειώνεις ότι υπάρχεί ένας μετρητής . Όσον αφορά την αίτηση , αυτό μάλλον έγκειται στον εκάστοτε υπάλληλο που θα πέσεις εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω πως ότι και να γράψεις ο ένας θα το δεί σωστό κι ο άλλος λάθος. Εγώ πάντως στην περίπτωσή σου θα έγραφα

Υπάρχουν 1 τριφασικοί μετρητές

απαιτούνται 1 τριφασικοί μετρητές

και θα διευκρίνιζα στον υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ότι ο υπάρχον μετρητής είναι εργοταξιακός και πως απλά ζητάς την μετατροπή του

 

Στα υπόλοιπα που γράφεις , είσαι σωστός

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, 

 

είναι να φτιάξω νέα ΥΔΕ για μια κατοικία. Πήγα μέτρησα όλα καλά, στα ηλεκτρολογικά, γιατί στα αρχιτεκτονικά άλλα ντι άλλων. Το σπίτι έχει άδεια του 2004, ενώ είναι υπόγειο στα αρχιτεκτονικά δεν υπάρχει το δείχνει μπαζωμένο. Στην παλιά ΥΔΕ είναι καταχωρημένο ως ισόγειο. Οι χώροι δεν έχουν καμία σχέση με το αρχιτεκτονικό του ισογείου, ούτε καν το περίγραμμα του κτιρίου δεν είναι όπως στην κάτοψη της αδείας. 

 

Εγώ θα κάνω την κάτοψη που είδα στην πραγματικότητα λογικά ? Ο άνθρωπος θα έχει πρόβλημα με την ΔΕΗ? 

Link to comment
Share on other sites

Εσύ θα γράψεις ότι αναφέρει η άδεια. Ισόγειο γράφει ,ισόγειο θα γράψεις. Εφόσον ο μετρητής είναι για το συγκεκριμένο διαμέρισμα και όχι για τίποτα άλλο (λαμογιά δηλαδή) δεν έχεις κανένα θέμα με τη ΔΕΗ. Εσύ θα κάνεις τη πραγματική απεικόνιση της εγκατάστασης και δεν θα έχει απολύτως κανένα θέμα και ας φαίνονται στην άδεια άλλα. Με τη ΔΕΗ δεν θα αποκτήσει θέμα , μόνο με τη πολεοδομία αν κι εφόσον του γίνει κάποιος έλεγχος π.χ. λόγω καταγγελίας .

Για να καταλάβεις στη Θεσσαλονίκη , καταθέτουν ανύπαρκτες κατόψης με ανύπαρκτες μετρήσεις και ελέγχους και δεν τους καίγεται καρφί (στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν πολλές τέτοιες αναφορές γι' αυτό το ζήτημα). Εσύ να είσαι τυπικός στον έλεγχό σου και όλα καλα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζετε, αν τα 14 χρόνια για την έκδοση ΥΔΕ/πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου ισχύουν χρονολογικά ή ημερολογιακά;

 

Σε διαμέρισμα που αλλάξαμε όλη την ηλ. εγκατάσταση το 2003 εκδόσαμε και ΥΔΕ που υπογράφτηκε και σφραγίστηκε απ΄ τον ηλεκτρολόγο στις 22/10/2003.

 

Τώρα θα νοικιάσω το διαμέρισμα και υπέγραψα μισθωτήριο στις 27/10. Θα ήλεθα να μάθω αν στον ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνουν υπόψη το έτος ή μήνα/ημέρα για τα 14 έτη.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο ηλεκτρολόγος που υπογράφει την ΥΔΕ έχει βάλει χρονικό διάστημα ισχύος 14 χρόνια, τότε η ΥΔΕ έληξε στις 22 Οκτ 2017.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικώς μας είπαν απ' τον ΔΕΔΔΗΕ οτι η παλιά ΥΔΕ είχε λήξει απ΄ το 2010. Δεν ξέρω γιατί έληξε τότε, το ακίνητο νοικιάστηκε ως κατοικία. τώρα βγάλαμε καινούργια. Έγραψε επάνω ο ηλεκτρολόγος οτι λήγει το 2031.

Link to comment
Share on other sites

Η ΥΔΕ έληξε το 2010 για δυο λόγους: ή ο ηλεκτρολόγος χαρακτήρισε την εγκατάσταση "κλειστό επαγγελματικό χώρο με μη εύφλεκτα υλικά" - με ΥΔΕ στα 7 χρόνια - ή είχε λόγους που όρισε πρόωρη λήξη της ΥΔΕ - εάν η χρήση ήταν "κατοικία".

Edited by Πέτρανθος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα. Τα ξενοδοχεία σε ποια κατηγορία  εντάσσονται; ;

Κάνω ΥΔΕ για ξενοδοχείο και σκέφτομαι να το εντάξω στους επαγγελματίκους χώρους χωρίς εύφλεκτα υλικά δλδ  στα 7 χρόνια. 

Ποια η γνώμη σας; ;

 

Edited by hektor
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.