Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γήπεδο 5χ5


Recommended Posts

Nαι αυτές ψάχνω, ξέρει κανείς πού μπορεί να τις βρει κανείς. Μέχρι στιγμής έχω βρει μόνο στο site της ΓΓΑ μία κάτοψη γηπέδου μόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sorry ρε παιδιά, αλλά δεν θέλει άδεια για να σηκώσεις κολώνες με προστατευτικό δίχτυ ή προβολείς ή ακόμα ακόμα για την διαμόρφωση του εδάφους (απαγορεύεται να αλλοιωθεί το φυσικό έδαφος πχ. μπάζωμα χωρίς άδεια); Δεν ξέρω, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι χρειάζεται!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και εγω στην ΓΓΑ μονο αυτη την κατοψη ειδα...τελικα που μπορουμε να βρουμε τις προδιαγραφες για τα υπολοιπα τμηματα(αποδυτηρια,μπανια,κυλικειο)???

 

το ΠΔ 219 για ιδιωτικες σχολες εκμαθησης αθληματων μας καλυπτει???

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει απάντηση από πουθενά (υπουργείο.ή αλλού..) ότι το 5χ5 όταν δεν χρησιμοποιεί γυμναστή (ώστε να πραγματοποιεί "εκγύμναση") ανήκει ή όχι στο ΠΔ219.Είναι εντελώς στον αέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

http://i1195.photobu...olla90/QQQQ.jpg

 

καλησπέρα ,έχω ένα κατασκευαστικό ερώτημα, γνωρίζει κάποιος τις κλίσεις του γηπέδου?για τα νερά. ο υπεύθυνος της εταιρίας που θα τοποθετήσει τον τάπητα μου είπε 1% κλίση μονόπατα... δηλαδή αν δείτε στην φωτογραφία που επισυνάπτω, κλίση 1% σε ολά τα γήπεδα απο δυση προς ανατολη κατεύθυνση...

στα 57μ που ειναι αυτη η πλευρά των γηπέδων, θα εχω 57 εκ. υψομετρική διαφορά .

έχει να προτείνει κάποιος κάτι διαφορετικό?

Edited by xekolla
Link to comment
Share on other sites

Δε θα βόλευε η απορροή να γίνεται στα δυο παράλληλα άκρα με μικρή υπερύψωση στον κεντρικό άξονα και ελάττωση υψόμετρου σταδιακά μέχρι τις ακραίες γραμμές? κάτι σαν απορροή δρόμου δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Η κλίση μπορεί να δωθεί είτε μονόριχτα, είτε δίριχτα, είτε τετράριχτα (σαν στέγη δες το). Επίσης το σύνηθες των ''χορταράδων'' είναι να σου λένε 1%. Μπορεί να είναι και μικρότερη. Φαντάζομαι μιλάμε για συνθετικό χλοοτάπητα. Η αποστράγγισή σου εξασφαλίζεται με ποικίλους τρόπους. Βασική είναι η υποδομή που λειτουργεί ως αποστραγγιστικό. Στο latex του χόρτου υπάρχουν οπές απορροής ομβίων, απο εκεί τα νερά φεύγουν ελέυθερα στην υποδομή σου (κροκάλα, 3Α και filler). Για λόγους οικονομίας πολύ αρκούνται σε αυτό. Άποψή μου, στο άκρο του γηπέδου όπου καταλλήγει η κλίση σου (σε όποια πλευρά κι αν αποφασίσεις να τη δώσεις) να βάλεις προκατασκευασμένα κανάλια συλλογής ομβρίων και να τα αποχετεύεις. Για μεγάλα γήπεδα το ιδανικό είναι πέραν των προαναφερθέντων να δημιουργήσεις μέσα στην υποδομή αποστραγγιστικό δίκτυο με σωλήνες (ψαροκόκκαλο κοινώς) που θα καταλήγουν σε φρεάτιο πτώσης. Επειδή έχω ασχοληθεί απο αρκετά εώς πολύ με τα γήπεδα, θα σε συμβούλευα να το προσέξεις το θέμα αυτό. Την κλίση θα τη δώσεις με το 3Α. Σου επισυνάπτω ενα σκαρίφημα μήπως και σε βοηθήσει.

post-78581-0-18809000-1363292957_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

.... το ιδανικό είναι πέραν των προαναφερθέντων να δημιουργήσεις μέσα στην υποδομή αποστραγγιστικό δίκτυο με σωλήνες (ψαροκόκκαλο κοινώς) που θα καταλήγουν σε φρεάτιο πτώσης....

...

Αν και καθιστή ορθά μίλησες.

Επικουρικά οι πιο επαγγελματικές λύσεις είναι με διπλό «πάτωμα» το γήπεδο.

 

post-52581-0-11324400-1363343951_thumb.jpg

 

Κρατά σταθερά την στάθμη του ο χλοοτάπητας και οι απαιτούμενες ρύσεις δίνονται στην κάτω στάθμη.

Υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες λύσεις και εταιρείες και η τελική επιλογή είναι συνάρτηση του οικονομικού μπάτζετ που υπάρχει για το γήπεδο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα! γνωριζετε ποια κατηγορια ΜΕΛ αφορά στα γήπεδα ποδοσφαίρου σε οικισμό?

Επίσης, σε ενα γήπεδο με διαστασεις 45*90μ. εκτιμάτε οτι απαιτείται αποστραγγιστικο δίκτυο με σωλήνες εντος του γηπέδου ή μπορει να λειτουργήσει καλα μόνο με περιμετρικα καναλια?

(τα καναλια τα περιμετρικα θα βρίσκονται εντος ή εκτος του τοιχειου εγκιβωτισμου?)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.