Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γήπεδο 5χ5


Recommended Posts

Η εμπειρία δείχνει πως μπορούν τα κανάλια να λειτουργήσουν μια χαρά.

 

Δες την ενδεικτική τομή που σου στέλνω, νομίζω θα σε βοηθήσει.

TOMH.pdf

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πολύ! ισχύει οτι σε μεγαλύτερο γήπεδο απαιτειται μεγαλύτερο βαθος υποστωμάτων απο οτι σε ενα 5χ5 που η εκσκαφή και τα υποστρώματα είναι συνολικα περίπου 50cm. δηλαδή για το γήπεδο που με ενδιαφέρει με διαστασεις 45χ90μ. θα πρεπει να γίνει 80-100cm το βαθος?

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνει τίποτα!

 

Οχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ίδια υποδομή απαιτείται, περί τα 30cm κροκάλα, 15-20cm 3Α (όπου θα δώσεις και τις κλίσεις) και 3-5cm filler (προσοχή τα 5cm maximum και μετά τη συμπύκωση) ή εναλλακτικά 5cm ασφαλτικό ανοικτού τύπου. Προτίμησε filler, έχει καλύτερη αντικραδασμικότητα και λειτουργεί καλύτερα αναφορικά με την αποστράγγιση της υποδομής. Είναι ιδιωτικό ή δημόσιο το έργο για το οποίο κάνεις τη μελέτη?

 

Αναφορικά με την επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα εχω πολλά στοιχεία να σου δώσω αν χρειαστείς.

Πρόσεξε μην ''ψαρώσεις'' με δηλώσεις του τύπου : ''έχω 6ης γενιάς χόρτο, 5ης κλπ".

 

Η τελευταία γενιά που κυκλοφορεί επίσημα είναι 3ης και η διαφορά με το 2ης είναι πως η ίνα είναι 100% απο πολυαιθυλένιο, πιο μαλακή απο της προηγούμενης που ήταν απο πολυπροπυλαίνιο κατά συνέπεια προσομοιάζει καλύτερα στο φυσικό χόρτο και μειώνει τους τραυματισμούς των αθλητών.

 

Αν σου τύχει κάτι τέτοιο, κάνε μου τη χάρη και ρώτησέ τους ποιές οι διαφορές ανάμεσα στο 6ης 5ης και 4ης γενιάς, θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

Link to comment
Share on other sites

Σε οτι αφορα το καναλι πρεπει να διαστασιολογηθει σωστα.

Σε αντιστοιχη δουλεια επιφανειας 1350τμ, μετα απο πληρη υδραυλικη μελετη υπολογιστηκε η δυσμενεστεση διατομη 0.20*0.25(βαθος) και κλιση 1%.

 

 

 

Επισης πρεπει να προσεξεις που θα διοχετευσεις τα νερα αυτα.

Link to comment
Share on other sites

ειναι μια προμελετη για δημοσιο στην επαρχια και αυτο που με ρώτησαν κυριως ειναι το κοστος, αλλα δεν εχω ασχοληθει με τετοιο αλλη φορα και πρεπει να ξερω ολα αυτά για να προχωρησω.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θα δημοπρατηθεί, πρόσεξε μην τους δώσεις τιμές αγοράς. Προσαύξησέ τες κατάτι ώστε να χωράνε έκπτωση και να προσαρμόσουν ανάλογα το προυπολογισμό του, διαφορετικά στο διαγωνισμό όλο και κάποιος συνάδελφος δεν θα έχει κάνει προκοστολόγηση, θα το χτυπήσει και μετά τζάμπα ο κόπος σου...η ποιότητα του έργου θα πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος..

Link to comment
Share on other sites

για να είμαστε πιό σωστοί Χριστίνα, η συνάδελφος πρέπει να βρεί τα συγκεκριμμένα άρθρα, και να εφαρμόσει τις τιμές τους, αναλόγως με τις ποσότητες που θα υπολογίσει. Ετσι και σωστό κοστολόγιο θα δώσει και οι συνάδεφλοι εδε θα δώσουν έκπτωση επί του προϋπολογισμού.

Σίγουρα κάποια, δε θα τα βρεί σε άρθρα (πχ άρθρο για φιλλερ δε νομίζω να υφίσταται) οποτε μπορεί να χρησιμοποιείσει κάποιες άλλες τιμές).

 

Σίγουρα, οπως είπες, μή πάρει τιμές "πιατσας" γιατί είναι κρίμα, δε θα βγεί μεροκάμματο.

 

Υ.Γ. όσο για αυτόν που δε θα κάνει προκοστολόγηση, κακό του κεφαλιού του, εν έτη 2013 με τα πράγματα τόσο σφιγμένα. Αλλη κουβέντα αυτή βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λες είναι συνάδελφε ,εγω βεβαίως αναφερόμουν στα σχετικά άρθρα που θα πρέπει να συνταχθούν γιατί δεν υπαρχουν στα ενιαία τιμολόγια, θεωρώντας δεδομένη τη διαδικασία για τα υπόλοιπα. Η επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα, που είναι και το βασικό κονδύλι, δεν υπάρχει, οπότε στο άρθρο της η συνάδελφος και στην κοστολόγηση θα πρέπει να το προσαυξήσει, γιατί έχει συμβεί Υπηρεσία να βάλει αυτούσιες τιμές της ''πιάτσας'' , όπως αναφέρεις και εσυ, με όλα τα συνεπακόλουθα...

 

Όπως επίσης συμβαίνει κατά κόρον, απο άγνοια, να περιλαμβάνονται σε σχετικές μελέτες ,παρωχημένες προδιαγραφές του 1985 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού...

 

(υγ για τη nana10. Για το χόρτο η τιμή πρέπει να είναι για περαιωμένο τετραγωνικό μέτρο, δηλ προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, υλικών πλήρωσης (καουτσούκ και χαλαζιακή άμμο), κόλλας, ταινίας διπλής όψης και γραμμογράφηση)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά! Να συμπληρώσω μόνον το εξής.

 

Οταν η συνάδελφος θα ζητήσει προσφορές για την κατασκευή (με πλήρες περαιωμένο μέτρο όπως ανέφερες ορθά) να βάλει την μέση τιμή ή την μεγαλύτερη και να προσθέσει στην τιμή εφαρμογής ΚΑΙ το όφελος εργολάβου 18%. Εκτός φυσικά αν "δημιουργήσει" το άρθρο, οπότε το όφελος πηγαίνει συνολικά στο τέλος οπως και να έχει.

 

Υ.Γ. μου έχουν τύχει τέτοιες μελέτες-απευθείας αναθέσεις (εργασιών και σπανίως έργων) , όπου για χάριν...οικονομίας δεν είχαν οφελος εργολάβου.

Link to comment
Share on other sites

Αχού! Τι ωραία! Χωρίς όφελος ε? Μπερεκέτια έργα! Μα είναι γνωστό πως οι μηχανικοί δουλεύουμε απο χόμπυ, μάλλον δεν ήθελαν να προσβάλουν τον Ανάδοχο δίνοντάς του αμοιβή! :grin:

 

Για τα χόρτα πάντως καλύτερα να πάρει τη μεγαλύτερη ή να αποφασίσει ποιό χόρτο θα βάλει και να ακολουθήσει το συγκεκριμένο κοστολόγιό του, γιατί ανάλογα με τι προδιαγραφή έχει, οι τιμές παίζουν κατά πολύ, με ενδεικτικό εύρος τιμών απο 13€/m2 έως 22€/m2

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.