Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

οικοδομικη αδεια που δεν εχει εκτελεστει, εληξε, τι επιλογες εχω;


kkrart

Recommended Posts

καλησπερα.

το 2002 εκδοσαμε οικοδομικη αδεια η οποια υστερα απο την παραταση που πηραμε το 2006 εληξε η ισχυς της το 2010. Λογω καποιων προβληματων που δεν οφειλονταν σε δικια μας υπαιτιοτητα δεν μπορεσαμε να οικοδομησουμε.

Το ερωτημα που σας θετω ειναι ,

τι επιλογες εχω αυτη τη στιγμη προκειμενου να επανεκδοσω νεα αδεια με το μικροτερο κοστος;

 

Σας παραθετω και τα εξης δεδομενα.

α. το σχεδιο θα παραμεινει το ιδιο

β. δεν αλλαζω μηχανικο

γ. σε ερωτηση σε Πολεοδομια (οχι του νομού μου), καθώς και στο Υπουργειο Περιβάλλοντος, μου ειπαν οτι μπορω να καταθεσω εκ νεου την παλια μελετη με τις οποιες μετατροπες εχουν προελθει στην νομοθεσια απο το 2002 (αφορα κυριως τη στατικη μελετη απο οσο ξερω λογω αλλαγης του αντισεισμικου κανονισμου), αλλα στην πολεοδομια του νομου μου που ρωτησε ο μηχανικος μου του ειπαν οτι θα εκδοθει νεα αδεια και θα παραμεινουν οπως εχουν μονο οι αρχιτεκτονικες μελετες. Πιστευω και οι εισφορες υπερ ΤΕΕ και μερος των φορολογικων θα συμψηφιστουν..

δ. εχω πληρωσει την επιβλεψη για την παλια αδεια στο μηχανικο, τωρα θα πληρωσω διαφορα σε χρηματα λογω του συστηματος αμοιβων απο το 2007?

ε. Στο ΣΧΟΠ του νομου μου εχω ηδη παει για παραταση ισχυος κ "εφαγα πορτα". Μπορω να κανω ενσταση κατα της απόφασης και ΠΟΥ την κανω? (λογω καλλικρατη κυριως ρωταω που πλεον δεν υπαρχει νομαρχια)

Link to comment
Share on other sites

Ατύχησες τότε.

Νέα άδεια, νέα σχέδια με τις ισχύουσες τώρα πολεοδομικές διατάξεις και νέες αμοιβές και φορολογικά.

Πρέπει να μιλήσεις με τον μηχανικό σου.

 

*****

Ένσταση για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει νόημα να κάνεις κατά του ΣΧΟΠ διότι δεν ερμήνευσε κάποιο νόμο. Εφάρμοσε κατά γράμμα τον νόμο σ αυτό.

Link to comment
Share on other sites

απλα ψαχνω τα "παραθυρακια" που υπαρχουν, γτ ταλαιπωρουμαστε σχεδον 9 χρονια, και ειναι αδικο να πληρωσω σχεδον νεα αδεια.

Στο υπουργειο περιβαλλοντος μου ειπαν κατα λεξη οτι στη νεα αδεια μπορω να κρατησω την παλια μελετη με εφαρμογη ποσοστου τροποποιησης Χ% (π.χ 10%, 50%...)

Με βαση το ποσοστο αυτο θα υπολογιστουν κ οι λοιπες αμοιβες αν καταλαβα καλως..

 

Στην πολεοδομια του νομου μου στην ουσια μου λενε απο οτι καταλαβα αλλο(θα εκδοθει νεα αδεια και θα παραμεινουν οπως εχουν μονο οι αρχιτεκτονικες μελετες)..

Τι απο τα 2 ισχυει τελικα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν παράθυρα σ αυτό.

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις αλλά δεν είναι παράθυρο αλλά παρανομία, να κατασκευάσεις τον σκελετό και να ζητήσεις μετά την παράταση σαν να είχε κατασκευαστεί πριν λήξει η άδεια σου.

Αλλά

Κινδυνεύεις εσύ με αυτόφωρο

Ο μηχανικός σου αν είναι εκεί

Τα συνεργεία

Κλπ κλπ

 

Σου είπα νέα άδεια.

Με τις ισχύουσες σήμερα πολεοδομικές κλπ διατάξεις.

Έχουν αλλάξει αρκετά από τότε που θεωρώ απίθανο να μη αλλάξουν τα σχεδία. Από λιγότερους ημιυπαιθριους, από στατική μελέτη με νέες προδιαγραφές και από ΚΕΝΑΚ.

 

Πρέπει να μιλήσεις με τον μηχανικό σου και να ετοιμαστείς να πληρώσεις ξανά την άδεια που μόνος σου αφήσες εδώ και 8 χρόνια να λήξει.

 

Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο αν θες να παρανομήσεις, να βρεις τρελό μηχανικό να δεχτεί να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά και να παραλάβει μετά σκυροδετηση που έγινε με διαδικασίες νυχτερινής βάρδιας και γενικά να τρέχεις μετά.

Link to comment
Share on other sites

δεν θελω να παρανομησω σε καμια περιπτωση.το ξεκαθαριζω

 

Απλα σας μεταφερω αυτα που μου εχουν πει οι αρμοδιες υπηρεσιες. Τωρα για το ποιανου ειναι υπαιτιοτητα η κατασταση που εχω περιελθει δεν ειναι θεμα συζητησης εδω, απλα μονο το γεγονος οτι παρα την ταλαιπωρια που εχω υποστει θελω να συνεχισω δειχνει αρκετα.

 

Απλα με βαση τα δεδομενα που εχω παραθεσει αν καποιος απο εσας εχει ακουσει για καποια παρομοια περιπτωση, ας μου πει τουλαχιστον την Πολεοδομια που χειριστηκε την εν λογω περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Ατύχησες τότε.

Νέα άδεια, νέα σχέδια με τις ισχύουσες τώρα πολεοδομικές διατάξεις και νέες αμοιβές και φορολογικά.

 

Συμφωνώ δυστυχώς...

 

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί....

Link to comment
Share on other sites

...

...

καποια παρομοια περιπτωση, ας μου πει τουλαχιστον την Πολεοδομια που χειριστηκε την εν λογω περιπτωση.

όλες μα όλες οι πολεοδομίες στην Ελλάδα έχουν χειριστεί πολλές ίδιες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

όπως αφήνεις να εννοηθεί με το θέμα της "ταλαιπωρίας" αυτό οφείλεται σε κάποιον τρίτο και όχι στον κύριο της άδειας (πιθανώς δημόσιο-δεν έχει σημασία) οπότε βγάζεις την νέα άδεια κανονικά και τον πας στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη, καθυστερήσεις, κόστος αδειών και ότι άλλο σκαρφιστεί ο δικηγόρος σου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.