Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περίφραξη γηπέδου με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό


Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι στους συναδέλφους, γιατί τα μπέρδεψα λίγο.

Στο ΠΔ 209/1998 καθορίζει τις αποστάσεις που απαιτούνται μεταξύ κτιρίου και οδού, όταν το γήπεδο βρίσκεται πάνω σε επαρχιακή οδό. Εντάξει μέχρι εδώ.

Με την περίφραξη τι γίνεται; Σηκώνεις τοιχείο (περίφραξη) κανονικά στα όρια της οδού ή πρέπει να τραβηχθείς 3 μέτρα; Υπάρχει κάτι που να δεσμεύει την περίφραξη;

------------------------------

Καμιά απάντηση; Τίποτα;

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Πριν από το Π.Δ. 209/1998 υπήρχε ένα του '93, που καταργήθηκε. Εκεί ορίζει σαν όρια της οδού αν δεν υπάρχει απαλλοτρίωση, τα 3,00 μέτρα από το πρανές με φυσικό (για επαρχιακό). Αυτό θυμούνται οι "παλιότεροι" και το λένε ή υπάρχει κάτι άλλο;

Επίσης υπάρχουν και κάποιες εγκύκλιοι του 64 και 67 (δεν τις έχω εδώ και δε θυμάμαι αριθμούς) που μιλάνε για αποστάσεις κτιρίων μαζί και περιφραγμάτων. Τέσπα το μπερδέψαμε.

 

Τελικά, μπαίνει η περίφραξη κανονικά στο όριο, δίπλα στην άσφαλτο;

Link to comment
Share on other sites

Οι επαρχιακοι δρομοι εχουν συνηθως απαλλοτριωση , ή αν δεν εχουν τοτε υπαρχει το ευρος καταληψης δρομου.Κανεις λοιπον μια αιτηση με τοπογραφικο στην αντιστοιχη υπηρεσια, σου τοποθετουν το οριο του δρομου στο τοπογραφικο και εκει βαζεις την περιφραξη.Δεν ισχυει κατι αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Το όριο του δρόμου είναι εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Δεν υπάρχει ούτε απαλλοτρίωση, ούτε πρανές. Τι γίνεται, σηκώνεις τοιχείο 1,00 μέτρο ύψος, στην άκρη της ασφάλτου; Δε μου φαίνεται λογικό, όσο αφορά τη λήψη μέτρων ασφαλείας , ορατότητα κτλ. Τοποθετείς το κτίριο π.χ. 20,00 μέτρα από άξονα και κατασκευάζεις τοιχείο στην άκρη του δρόμου; Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι άλλο για τις περιφράξεις;

Link to comment
Share on other sites

Οι επαρχιακές οδοί ήταν στην αρμοδιότητα των Νομαρχιών οπότε θεωρώ ότι τώρα θα ανήκουν στις Περιφέρειες. Να υποβάλλεις αίτημα με Τοπογραφικό Διάγραμμα που θα δείχνει τα όρια του γηπέδου και απόσπασμα ΓΥΣ και να ζητήσεις να σου καθορίσουν το εύρος κατάληψης της οδού όπως έγραψε και ο συνάδελφος Manolis gon.

 

Σύμφωνα με το Π.Δ. 209/98 : " Το όριο της οδού είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Στην περίπτωση που το όριο της απαλλοτρίωσης δεν είναι καθορισμένο, ως όριο της οδού ορίζεται το σημείο συνάντησης του εξωτερικού άκρου της τάφρου ή του πρανούς του εκχώματος ή επιχώματος με το φυσικό έδαφος."

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να παρεις τα ορια του δρομου (αρα του γηπεδου) πανω σε τοπογραφικο απο την αρμοδια υπηρεσια για να εισαι σιγουρος και μετα εκει βαζεις την περιφραξη που επιτρεπει ο νομος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Θα ρωτήσω αν υπάρχει τέτοια Υπηρεσία, αν και δεν το έχω ξανακούσει, στην περιοχή μου τουλάχιστον. Για να δούμε!

-------------------------------------------------------------

Ξέρει κανείς αν καταργήθηκε το ΠΔ 347/1993 (ΦΕΚ 146/Α/1993) και αν ναι που το γράφει;

Link to comment
Share on other sites

Εγκύκλιος ΔΜΕΟ/ε/698/30/98

Θέμα : Δημοσίευση του Π.Δ. 209/98, με τίτλο "Λήψη μέτρων

για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας ".

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 169Α'/98 το Π.Δ. 209/98 που αναφέρεται στο θέμα, και ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσής του αντικαθιστά δε το Π.Δ. 347/93 . . .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.