Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φοροεπιδρομές, ανισότητες και αδικίες


Takis3008

Recommended Posts

Ε και; Ακόμα καλύτερα αν έχουν εκκαθαριστεί. Ξεκαθαρίζει ποιό είναι το εισόδημά σου και θα μπορέσει να έρθει γρηγορότερα το "μπιλιετάκι". Ξεχωριστός λογαριασμός θα είναι. Το ΕΤΑΚ ας πούμε είχε καμία σχέση με το στάδιο που βρισκόταν η εκκαθάριση της δήλωσής μας;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 177
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα: Και έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες και μείωση του αφορολόγητου μόνο γι' αυτούς:

 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2000085

Link to comment
Share on other sites

"Αρμέγουν" απ' όπου μπορούν . Προφανές δεν είναι ;

 

Σε λίγο θα επιβάλλουν έκτακτη εισφορά χρήσης πεζοδρομίου για πεζούς , έκτακτη εισφορά κίνησης μεγάλων οχημάτων , έκτακτη εισφορά για όσους παίρνουν βαθιές ανάσες ...

Link to comment
Share on other sites

Από εκεί που τους "παίρνει": Τα αρπάζουν από ελεύθερους επαγγελματίες γιατί είναι μια ομάδα που είναι κομματικά "ανυπότακτη"

Από τον εύκολο στόχο: Ιδιοκτήτες ακινήτων.

Δεν τους παίρνει από ΔΥ (οι περισσότεροι είναι "δικά τους παιδιά").

Δεν είναι εύκολος στόχος οι μεγαλοκαταθέτες (σε αντίθεση με τα ακίνητα οι καταθέσεις κινούνται με την ταχύτητα του φωτός) στην κυριολεξία (ηλεκτρομαγνητικά σήματα μέσω τερματικών τραπεζών).:D

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν είναι δίκαιο, ή έστω το ορθολογικά σωστό για να βγούμε από το τούννελ.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχαστε οτι διαβαζατε.

 

Δειτε εδω. Ο Εφαρμοστικός Νόμος.

 

Τα πράγματα ειναι πολύ χειρότερα.

 

Σταση Πληρωμών εδώ και τώρα.

 

πχ. Τελος Ασκησης επιτηδευματος 500 ευρώ.

 

Καταργηση μειώσεων φορολογητέου εισοδήματος (αν το διαβαζω καλά, το ΤΣΜΕΔΕ δεν θα αφαιρείται από το εισόδημα, αλλά θα μειώνει έως 20% το φορο - όπως τα ιατρικά)

 

Εκτακτη εισφορά

 

Μειωση αφορολογήτου.

 

Και τα λοιπά λοιπα΄.....

Link to comment
Share on other sites

δεν έβαλες το link

 

http://news.in.gr/files/1/2011/06/24/efarmostikos.pdf

 

 

Επίσης

 

Πρωτοφανές φιάσκο

Παίρνουν πίσω αναδρομικά το φόρο-μπόνους των αποδείξεων

 

Αθήνα

Να δώσουν πίσω την επιστροφή φόρου που κέρδισαν μέσω αποδείξεων, αν ξεπερνά τα 300 ευρώ, επιβάλλει εκτός των άλλων στους φορολογούμενους η κυβέρνηση μέσω του εφαρμοστικού νόμου, σε πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διάταξη, που έρχεται ουσιαστικά να ακυρώσει την απόφαση που ελήφθη μόλις πέρυσι και παρουσιάστηκε ως τομή για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Η επιστροφή του μπόνους έρχεται δηλαδή να προστεθεί στην έκτακτη εισφορά (εισφορά αλληλεγγύης για την κυβέρνηση), στο χαράτσι από την μείωση του αφορολόγητου και όποιο άλλο αν για παράδειγμα πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία.

 

Επιπλέον, αν ήδη έχει γίνει εκκαθάριση φόρου και ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου λόγω των αποδείξεων μεγαλύτερη από 300 ευρώ, θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα για το ποσό που ξεπερνά τα 300 ευρώ.

 

Αυτό θα γίνει μέσω του συμψηφισμού με την έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται αναδρομικά για τα εισοδήματα που προέκυψαν το 2010. Θα υπάρξουν δηλαδή φορολογούμενοι που, αν και είχαν στο εκκαθαριστικό τους επιστροφή λόγω των αποδείξεων, τελικά θα κληθούν να καταβάλλουν φόρο.

 

Αντίθετα η ποινή 10% έναντι του ποσού σε περίπτωση που δεν έχει συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό λόγω αποδείξεων, παραμένει.

 

Η επίμαχη παράγραφος στον εφαρμοστικό νόμο αναφέρει:

 

«Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου».

 

Σε ό,τι αφορά το ποσό των αποδείξεων για την έκπτωση του αφορολόγητου, το ποσό αυξάνεται από το 10% στο 25%.

 

Η παράγραφος αναφέρει: «Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται, σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου υπολείπεται του πιο πάνω ποσού, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%)».

 

Άγνοια της συγκεκριμένης ρύθμισης δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στο Mega o κ. Πάγκαλος είπε ότι «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

 

Την διαφωνία του με την επίμαχη διάταξη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, επισημαίνοντας στο Mega ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με μία τέτοια ρύθμιση.

 

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231114999

Link to comment
Share on other sites

Και τέλος, ακόμα ένα δώρο

 

Νέες κλίμακες σε ΕΚΑΣ, μηνιαία εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες για ανεργία

 

Απώλεια εισοδήματος για όσους βρίσκονται σε μεσαία κλιμάκια του ΕΚΑΣ, και μικρό όφελος της τάξεως των 30 ευρώ για όσους βρίσκονται με ετήσιο εισόδημα από 8400 έως 9200 ευρώ προβλέπονται στις νέες κλίμακες του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο. Ακόμη, έρχεται μηνιαία εισφορά 10 ευρώ σε ασφαλισμένους των ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ μειώνονται και οι συντάξεις του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

 

...................

 

 

►Μηνιαία εισφορά σε Ελεύθερους Επαγγελματίες

 

Με 10 ευρώ το μήνα θα επιβαρύνονται πλέον όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μέσω των εισφορών που θα πληρώνουν. Τα χρήματα θα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό ανεργίας για τη χορήγηση βοηθήματος εώς τουλάχιστον τρεις μήνες σε περιπτώσεις διακοπής του επαγγέλματος. Πρόκειται για τους ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ,ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Το νέο αυτό "χαράτσι" θα ενσωματωθεί στο λογαριασμό των εισφορών.

 

►Εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ ΟΑΕΕ

 

Στο κείμενο του Μεσοπρόθεσμου περιλαμβάνεται και η διάταξη, για εισφορά ανά κλάδο επιχείρησης ως ποσοστό επί του τζίρου, υπέρ ΟΑΕΕ. Θα ξεκινήσει το 2013 και οι λεπτομέρειες θα βγουν με κοινή υπουργική απόφαση.

.......................

 

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=287508

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.