Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΟΤ


igfa

Recommended Posts

γεια σας!

Ξέρει κάποιος αν μπορεί να αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΤ κατοικία υπάρχουσα εντός ζώνης 800 μέτρων στάσιμου οικισμού? Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι στο διάταγμα όρων δόμησης λέει ότι πρέπει να είσαι μόνιμος κάτοικος - να κατάγεσαι από εκεί και να μην έχεις άλλη κατοικία στον οικισμο. Αυτά είναι για να βγάλεις άδεια οικοδομής. Αν στην συνέχεια αποφασίσει κανείς να ενοικιάσει το σπίτι του ή ακόμα πιο πολύ να το αδειοδοτήσει από τον ΕΟΤ ως ενοικιαζόμενη κατοικία τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα συνάδελφοι. Να ρωτήσω και γω κάτι με τη σειρά μου γιατί είμαι νέος μηχανικός. Έχω ένα πελάτη που θέλει να πάρει το σήμα του ΕΟΤ για μία επιπλωμένη κατοικία που έχει. Διάβασα όλα τα πόστ, βρήκα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω και τα αντιστοιχα φεκ (ελπίζω δλδ, αν δεν εχω καταλάβει κάτι σωστα θα επιστρέψω με απορία), απλώς το ερώτημα προς το πάρων είναι πόσο θα έπρεπε να κοστολογήσω τη διαδικασία αυτή. Ξέρω και έχω διαβάσει οτί γενικά θα πρέπει να κοστολογούμε βάση της δουλείας και του κόπου μας, αλλά αν μπορούσατε να με ενημερώσετε που περίπου κινείται η πιάτσα σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν θέλω ούτε να τον κλέψω τον άνθρωπο, αλλά ούτε από άγνοια να ευτελίσω την αξία της δουλείας μου.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδεφοι κάποιες απορίες ως προς τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

Καταρχής να επισημάνω ότι πρόκειται για τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες διώροφες 2 κυρίων χώρων με υπνοδωμάτιο στον Β όροφο. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

- Γνωρίζετε αν βάσει προδιαγραφών ΕΟΤ απαιτούνται κάποιες από τις κατοικίες να κατασκευαστούν για ΑΜΕΑ ή ΑΜΚ μιας και στο αντίστοιχο ΦΕΚ 557Β/87 δεν αναφέρεται κάτι σαφώς. Επιπρόσθετα με προβληματίζει η παράμετρος που βάσει ο ΝΟΚ για τα συγκεκριμένα άτομα . 

-Απαιτείται χώρος υποδοχής και χώροι βοηθητικής χρήσης όπως πλυντήρια λινοθήκες κλπ. Πιστεύω πως όχι μιας και δεν αναφέρεται κάπου στις προδιαγραφές αλλά θέλω και τη δική σας επιβεβαίωση?

-Στο υπόγειο μπορεί να γίνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βάσει αρ. 11 του ΝΟΚ χωρίς να προσμετρήσει στο Σ.Δ. ή η συγκεκριμένη διάταξη έχει εφαρμογή μόνο για ξενοδοχεία?

 

Οποιαδήποτε άποψη και η εμεπιρία σας θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα πρέπει να δεις και να εφαρμόσεις το άρθρ 26 του ΝΟΚ για τα ΑΜΕΑ ασχέτως αν δεν αναφέρει τίποτα γι αυτό το ΦΕΚ-557Β στις σχετικές προδιαγραφές. Μια ερώτηση στον ΕΟΤ ίσως σου λύσει πολλά προβλήματα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε γήπεδο περίπου 25στρεμμάτων, ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται να οικοδομήσει ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα με το σύστημα των κλειδιών.

Οι όροι δόμησης είναι κατοικίας.

Διαβάζω τις προδιαγραφές του Π.Δ.337/2000/ΦΕΚ 281 και οι οποίες αναφέρονται στις προδιαγραφές των δωματίων ή των διαμερισμάτων.

Αυτό που με προβληματίζει είναι το αν μου ζητηθεί χωροθέτηση-καταλληλότητα για το γήπεδο.

Για την άδεια μου είπαν στην ΥΔΟΜ ότι θέλουν/καλό θα ήταν,  να έχουμε μία έγκριση αρχιτεκτονικών από τον ΕΟΤ. Μέχρι εκεί οκ.

Το πρόβλημα είναι ότι το γήπεδο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100μ από μικρή μονάδα ΔΕΗ και σίγουρα δεν πληροί προυποθέσεις για ξενοδοχείο(γι΄αυτό σκεφτήκαμε το σύστημα κλειδιών). Ο ΕΟΤ κλασσικά πολύ απασχολημένος να απαντήσει ξεκάθαρα.

Η άδεια μπορεί να βγει, το θέμα είναι να πάρουμε άδεια λειτουργίας στο τέλος που νομίζω γίνεται πιστοποίηση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ45011.

Αντιμετώπισε κανένας παρόμοιο θέμα με την απαίτηση χωροθέτησης ή όχι για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα με το σύστημα των κλειδιών;

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρ. 4, παρ.2α και 2β, του π.δ.337/2000, που λέει για τις διαδικασίες κατάταξης, αναφέρει κάτι γενικά για την χωροθέτηση/καταλληλότητα γηπέδου. Αυτά εφαρμόζεις, τι άλλο να σου ζητήσουν?

Link to comment
Share on other sites

Ναι στο άρθρο 4 περιγράφει γενικά για το τοπογραφικό που ούτως ή άλλως θα είναι λεπτομερές γιατί έχουμε και την εγκύκλιο 2/2012 των χρήσεων γης.

Μακάρι να είναι αυτά μόνο και να ξεμπερδεύουμε.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Έχω μία αλλόκοτη περίπτωση και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πολυκατοικία του '06 εντός σχεδίου θέλει να κάνει αίτηση για μετατροπή σε ξενοδοχείο. Εκτός του ότι πρέπει να το επιτρέπουν οι χρήσεις γης, και να κάνει και κάποιες μετατροπές στους κοινόχρηστους χώρους, τακτοποιήσεις κλπ, έχετε ακούσει περίπτωση που να εγκρίνεται κάτι τέτοιο; Μήπως μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία 'ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας', αν και υπάρχουν σχετικές αντιδράσεις για την συγκεκριμένη κατηγορία ;

 

 
1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993, όπως ισχύει, 
προστίθεται περίπτωση Δ΄ ως εξής: 
«Δ. Ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας (condo hotels) Είναι ξενοδοχειακά 
καταλύματα της παραγράφου 1Α του παρόντος άρθρου, κατηγορίας 
3 ή 4 ή 5 αστέρων, επί των οποίων, με τη μορφή δωματίων ή 
διαμερισμάτων επιτρέπεται η σύσταση οριζοντίων και καθέτων 
ιδιοκτησιών και η σύσταση ή μεταβίβαση ενοχικών και εμπραγμάτων 
δικαιωμάτων επ’ αυτών σε τρίτους. Η μακροχρόνια μίσθωση 
συνομολογείται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δέκα (10) ετών.» 
Edited by Liselef
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα!
Είμαι νέα μηχανικός και δεν έχω ξανασχοληθεί με ΕΟΤ..
Έχω έναν πελάτη με ενοικιαζόμενα δωμάτια σε οικόπεδο εντός οικισμού κάτω 2000 κατοίκων.
Πριν 2 μήνες του έβγαλα άδεια μικρής κλίμακας για τοποθέτηση προκατ πισίνας για την οποία τώρα θέλει να βγάλει άδεια λειτουργίας. Επίσης θέλει να βγάλει και άδεια λειτουργίας open bar (έτσι μου το είπε ο ίδιος) για να σερβίρει τα πρωινά και να εξυπηρετεί και τους λουόμενους. Αυτός ο πάγκος έχει ήδη κατασκευαστεί μέσα σε ανοιχτό κιόσκι που έχω τακτοποιήσει με τον Ν4178.
Το πρωί τηλεφώνησα στον ΕΟΤ μήπως και μάθω τι διαδικασία πρέπει να κάνουμε και μου είπαν να καταθέσω αυτά που λέει ο νόμος 4276. Επειδή προσπαθώ να βγάλω άκρη διαβάζοντας νομοθεσία και φοβάμαι μήπως και κάτι μου διαφύγει εντελώς, θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1. η πισίνα και το open bar είναι "παραρτήματα ειδικού σήματος λειτουργίας"; Αυτός έχει ήδη άδεια λειτουργίας για τα δωμάτια τώρα θα πρέπει να την αντικαταστήσει με νέα που θα περιλαμβάνει και τα παραρτήματα ή θα βγάλει νέες άδειες ξεχωριστές??
2. στην υγειονομική διάταξη του 73 βλέπω ότι χρειάζομαι και wc. Υπάρχουν προδιαγραφές ελάχιστων διαστάσεων?
3. πρέπει να έχω περιμετρικούς διαδρόμους 1,50 μ.? Φοβάμαι ότι απέχω 1,00 μ. από το κιόσκι στο οποίο μέσα είναι το bar και το οποίο τακτοποίησα με τα αυθαίρετα προ 2μηνου.... Υπάρχει πρόβλημα??
Θα εκτιμούσα πολύ την οποιαδήποτε βοήθεια, ευχαριστώ πολύ!
 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλημέρα,

μήπως υπάρχει κάποιο excel για το καινούριο τρόπο μοριοδότησης κλειδιών. Επίσης έχει κάποιος κάποια πρότυπη τεχνική έκθεση που υποβάλουμε στον ΕΟΤ για την αδειοδότηση Ενοικιαζομένων δωματίων.; Ότι υπήρχε στα ανεβασμένα αρχεία δεν ανοίγει πλέον.

Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.