Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινωνικός τουρισμός


spgirl

Recommended Posts

Συγχωρέστε με αν έχει ξανασυζητηθεί, έκανα ένα search αλλά δε βρήκα κάτι ανάλογο.

 

Εμείς σαν ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-Κλάδο Μηχανικών, έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ? Αν ναι, ποια είναι τα κριτήρια (μισθολογικά,οικογενειακά, κτλ)?

 

Η διαδικασία πως είναι?

Υπάρχει συνάδελφος που έχει μπει σε αυτό το πρόγραμμα? Αξίζει ή τσάμπα η ταλαιπωρία στα ΚΕΠ?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως όχι. Εγώ δηλαδή που έκανα χρήση φέτος, τα πήρα λόγω ενσήμων που είχα πέρυσι (ως μισθωτός στο Δημόσιο). Γενικά, αν τρέξεις εγκαίρως, φυσικά και συμφέρει (μικρή συμμετοχή για καλές σχετικά παροχές σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα + 1 διπλό εισιτήριο για θέατρο).

Link to comment
Share on other sites

Μπα δεν παίζει...Είχα ρωτήσει πριν καιρό σε κάποια επίσκεψή μου στο ΤΣΜΕΔΕ και η υπάλληλος με κοιτούσε περίεργα, ούτε που ήξερε τι σημαίνει.

Φέτος θα τη βγάλω με το ΙΚΑ της κοπέλας μου :)

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με αν έχει ξανασυζητηθεί, έκανα ένα search αλλά δε βρήκα κάτι ανάλογο.

 

Εμείς σαν ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-Κλάδο Μηχανικών, έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ? Αν ναι, ποια είναι τα κριτήρια (μισθολογικά,οικογενειακά, κτλ)?

 

Η διαδικασία πως είναι?

Υπάρχει συνάδελφος που έχει μπει σε αυτό το πρόγραμμα? Αξίζει ή τσάμπα η ταλαιπωρία στα ΚΕΠ?

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο υποπρογράμματα. Το πρώτο θα υλοποιηθεί από τον Ιούλιο 2011 έως 31 Μαίου 2012. Συνολικά θα διατεθούν συνολικά 100.000 ατομικά δελτία. Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2012.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας.

- Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των ΝΠΔΔ.

- Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ.).

- Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΣΜΕΔΕ, κ.λπ.) με την προϋπόθεση, ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ.

- Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

- Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

- Άτομα, τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του ΙΚΑ, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

- Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους. Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας. Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους.

Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίο για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων της σχετικής παραγράφου. Και σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

- Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίο για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

 

Το δεύτερο υποπρόγραμμα αφορά την τρίτη ηλικία και θα υλοποιηθεί από 1η Οκτωβρίου 2011 έως 31η Μαίου 2012. Συνολικά θα διατεθούν 10.000 ατομικά δελτία. Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω και είναι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας. Επίσης, και τα προστατευόμενα μέλη τους.

 

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης.

http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=72&cm_prdid=14521

Για τα κριτηρια κατεβασε το αρχειο στο λινκ που εβαλα. Πρεπει να εχεις μεχρι ενα ορισμενο υψος εισοδημα και θεωρημενο το βιβλιαριο υγειας. Δικαιουσαι χρονο παρα χρονο.

Θα πας σε ΚΕΠ, θα παρεις τον καταλογο με τα καταλυματα, θα κανεις κρατηση σε καποιο απο αυτα, θα καταθεσεις την προκαταβολη για την κρατηση σε καποια τραπεζα και με τα αποδεικτικα αυτα και τα δικαιολογητικα που ειναι απαραιτητα θα ξαναπας στο ΚΕΠ και θα παρεις τα δελτια.

Τηρειται σειρα προτεραιοτητας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το περί ΤΣΜΕΔΕ δεν το 'ξερα ομολογουμένως. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι έχει λήξει η περίοδος για την οποία μπορείς να πάρεις κουπόνια και για Αθήνα και για επαρχία (εγώ π.χ. που ήμουν γράμμα "Π" πήρα λίγο πριν το Πάσχα).

 

Αν δεν σου κάνει κόπο, ενημέρωσέ μας κιόλας (μιας και μπήκαμε στον κόπο να σου απαντήσουμε έστω και λανθασμένα).

 

Edit : Απ' ό,τι φαίνεται πρόκειται για 2 διαφορετικά προγράμματα.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα είναι ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο <<Τουρισμός για όλους>>, κα΄τι αντίστοιχο με αυτό του Οργανισμού εργατικής εστίας (ΟΕΕ). Συγκεκριμένα από ότι λέει στο κείμενο σελ.3, στο πρόγραμμα 6ημερων διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προυπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του ΟΕΕ ή του ΟΑΕ......

Κάπου μετά σελ.7 λέει ότι θα διατίθενται από τα ΚΕΠ καθημερινά και μέχρις εξαντλήσεως 100.000 δελτία (δηλαδή όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε). Το πρόγραμμα ισχύει απο Ιούλιο 2011-31 Μαίου 2012. Νομίζω έτσι είναι τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, πήγα σε ΚΕΠ να ρωτήσω και πράγματι, το πρόγραμμα που λέει ο stetap3 ισχύει και για μας, αλλά ακόμα δε έχει βγει επίσημη ανακοίνωση-εξαγγελία στα ΚΕΠ ώστε να αρχίσει η διαδικασία.

Η κοπέλα στα ΚΕΠ (που ήταν πολύ εξυπηρετική, το ομολογώ και μπράβο της) μου είπε ότι υπάρχει σαφώς εισοδηματικά κριτήρια, ότι ναι μεν είναι με σειρά προτεραιότητας αλλά έχει πολύ καλή συμμετοχή (εσύ σαν δικαιούχος πληρώνεις μόνο 8 ευρώ την μέρα, πολύ καλό).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.