Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοπογραφικό για συμβόλαιο


Recommended Posts

Η συμβολαιογράφος λανθάνει, το ίδιο και ο υποθηκοφύλακας.

Μάλλον δεν έχει εμπειρία από δηλώσεις  αυθαιρέτων και βεβαιώσεις. Αυτό που αναφέρει περί αναγραφής αριθμού δήλωσης και ηλεκτρονικού κωδικού ισχύει σε τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, στα σχέδια των οποίων αναγράφουμε ότι "το παρόν σχέδιο συνοδεύει την με α/α ....δήλωση υπαγωγής με ηλεκτρονικό κωδικό....είναι ταυτόσημο με αυτό που έχει αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων Ν. 4495/17 του ΤΕΕ" και προσαρτώνται στο συμβόλαιο.

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Pavlos33 said:

Η συμβολαιογράφος λανθάνει, το ίδιο και ο υποθηκοφύλακας.

Συμφωνώ 100%.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο Pavlos33. Η αναγραφή της σχετικής βεβαίωσης/δήλωσης γίνεται σε σχέδια που έχουν εισαχθεί στο σύστημα....

Ο Α/Α της βεβαίωσης αναγράφεται στο συμβόλαιο....

Link to comment
Share on other sites

Πάντως όπως το γράφει ο Ν.4495/2017 άρθρο 83, παρ. 4 μπερδεύει αρκετά. "Η βεβαίωση του μηχανικού συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα....."  και μπορεί να ερμηνευθεί ότι τοπογραφικό προσαρτάται στη βεβαίωση και μέσω της βεβαίωσης στη δικαιοπραξία. Μην αδικείτε πάντα τους νομικούς, τα ίδια προβλήματα που έχουμε εμείς με την ασάφεια των νόμων έχουν και αυτοί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τα κείμενά οτι δε διέρχεται ρεμμα ομβριων και πυλώνες υψηλης τασης μεσα απο οικόπεδα, απο οσο γνωρίζω απαιτούνται μονο στα τοπογραφικά αδειας σωστα? Ακούγω κατα καιρους περιπτώσεις που συμβολαιογραφοι τα ζητανε για απλες συμβολαιογραφικες πραξης μεταβίβασης.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και απαιτούνται παντού... ένα ρέμα ή μία δουλεία ΑΔΜΗΕ μπορεί να μετατρέψει το αγροτεμάχιο σε μη οικοδομήσιμο...

Link to comment
Share on other sites

μα τότε αν γειτνιάζει με ρέμα, η διαδικασία είναι τεράστια -πως λοιπόν λες ότι το εφαρμόζεις παντού?

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία είναι όντως χαοτική, ακόμα και το αν χρειάζεται οριοθέτηση ή όχι ένα ρέμα δεν έχει καταστεί σαφές βλέπε πχ ΦΕΚ για μικρά υδατορέματα.

Σε ότι αφορά το λεκτικό, εγώ είμαι υπέρ της άποψης να γίνεται κάποια αναφορά έστω στις παρατηρήσεις ότι η ΥΔΟΜ μπορεί να απαιτήσει οριοθέτηση κλπ. Αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν παροχή ύδατος λογικά οι ήδη προβλεπόμενες αποστάσεις από αυτό θα οδηγούν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την οικοδομησιμότητα.

Το σίγουρο όμως, όπως και να έχει, είναι ότι αν γειτνιάζει με ρέμα, θα πρέπει να αναγραφεί οπωσδήποτε στην 651/77 για να μην εκτεθεί ο μηχανικός.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Εγω αναφερθηκα στην περιπτωση που δε διατρεχονται τετοια θεματα και προκειται για ενα απλο συμβολαιο μεταβιβασης. Γιατι να γραψεις οτι Δεν διερχεται πυλωνας και δεν διερχεται ρεμα

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δεν υπάρχει κανένα "απλό συμβόλαιο ή τοπογραφικό μεταβίβασης". Αν εξαιρέσεις τις ισοϋψείς, κάποιες κατασκευαστικές λεπτομέρειες παραπάνω, τα υψόμετρα στις κορυφές, την εμφάνιση κλειστών ομόρων ιδιοκτησιών σε εντός σχεδίου οικόπεδα κλπ, η υπόλοιπη ουσία είναι η ίδια και αυτό μπορώ να το υποστηρίξω όσο αναλυτικά δεν πάει.

Εσύ πρέπει ούτως ή άλλως για την προστασία του πελάτη σου να ερευνήσεις το αν υπάρχει δουλεία ΔΕΗ ή κάποιο εμφανές ρέμα στην ιδιοκτησία ή πλησίον της ή αν υπάρχουν απαλλοτριώσεις κλπ.  Έχε υπόψιν ότι πχ η δουλεία της ΔΕΗ έχει πλάτος 40μ ή 50μ (ανάλογα με τα kV του δικτύου) και μπορεί να επηρεάζει το ακίνητό σου ακόμα και να μην αντιληφθείς κάτι τέτοιο εκ πρώτης όψεως.

Αφού κάνεις αυτή την απαραίτητη έρευνα, τι φοβάσαι να το αναγράψεις?

Και αν θέλεις να συζητήσουμε για τις τυπικές και μόνο υποχρεώσεις μας, κατ εμέ, ναι, οι δηλώσεις για ρέμα, ΔΕΗ, κλπ είναι υποχρεωτικές σε όλες τις δηλώσεις 651/77, είτε προορίζονται για άδεια είτε όχι.

Επιπρόσθετα θέλει πλέον δήλωση περί δασικών (υποχρεωτικά βάσει νόμου αυτό, έχει τροποποιηθεί ο 651/77), δήλωση 1337/83, δήλωση αν υπάρχει κτηματολόγιο στην περιοχή και απόσταση από θάλασσα, καθώς προκύπτουν φόροι που σχετίζονται με αυτήν (0-100μ, 100μ-200μ, 200μ-500, 500μ-800μ, 800μ + ). Εκεί δεν έχει νόημα να ψάξεις σε ποιο νόμο ζητούνται αυτά ρητώς, διότι είναι δουλειές που μόνο ο συντάξας μηχανικός μπορεί να τις κάνει και αν δεν τα κάνεις απλά θα σου γυρίζουν πίσω το τοπογραφικό να το συμπληρώσεις.

Αυτά είναι όλα απαραίτητα, το μίνιμουμ, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί επαγγελματίες. Αν σου φαίνονται πολλά ή απαιτητικά κοστολόγησε αναλόγως την εργασία σου.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.