Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση στέγης με άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας


Recommended Posts

Κάθε στατική μελέτη έχει το τεύχος υπολογισμών της. Οπότε από την στιγμή που γίνεται η μελέτη, ποιο το πρόβλημα της προσάρτησης του τεύχους;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι

 

Έχω ένα ακίνητο το οποίο έχει χτιστεί με δυο οικοδομικές άδειες  μια του 68 και μια του 73  και οποίες παρατυπίες που είχε η κατασκευή έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του Ν.4495 . Το ακίνητο βρίσκεται εντός οριοθετημένου οικισμού   σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο  κατά κανόνα. Ένα κομμάτι του κτιρίου  είναι οκταγωνικό    και είναι πέτρινο  και η στέγη που το καλύπτει επίσης οκταγωνική  με  τσίγκο  η οποία εδράζεται σε έναν μεταλλικό σκελετό και έχει ύψος κοντά στα 3.5 μετρά  , δηλαδή 1.5 μετρό παραπάνω από το μέγιστο που επιτρέπεται από τους ορούς δόμησης . Εγώ θα πρέπει να αντικαταστήσω / ανακατασκευάσω την στέγη  αλλά το το πρώτο πρόβλημα που έχω είναι  ότι το ύψος της ξεπερνάει κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπτό και το δεύτερο όλος ο νομός επιβάλλει κεραμιδί ρωμαϊκό που θα αυξήσει κατά πολύ τα φορτία  και το τρίτο είναι ότι βρίσκομαι σε ζώνη σεισμικότητας 3.

Σκεφτόμουν να εκδώσω έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας και να έκανα μια στατική μελέτη για ενίσχυση με μεταλλικές κολώνες του όλου θέματος  με μέγιστο ύψος τα 2μ  αλλά έτσι μειώνεται - μεταβάλλεται ο όγκος   της οπότε  το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κανονική άδεια με όλα τα προβλεπόμενα και τις απαραίτητες ενισχύσεις .

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να σκεφτώ ;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πρόκειται για ακίνητο εντός σχεδίου, χωρίς ειδικούς όρους δόμησης.

Το κτίριο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την Ο.Α. με μόνη εξαίρεση την μεταγενέστερη προσθήκη στέγης πάνω στο δώμα.

Σήμερα πρέπει να ανακατασκευαστεί καθώς έχει μεγάλη φθορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.