Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιτρεπόμενες - επιθυμητές κλίσεις στέγης


katerina

Recommended Posts

  • 2 years later...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, τι εννοεί ο νομοθέτης με το '' μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στέγης 1,80μ πάνω από την πλάκα επικάλυψης στην οποία τοποθετείται;'' 

Τι εννοεί με το ''πλάκα επικάλυψης΄΄; Αν έχουμε επιτρεπόμενο ύψος δόμησης π.χ. 10μ (+1,80μ στέγη) τότε το 1,80μ από που μετράει; 

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνα με τον ΝΟΚ και όπως θυμάμαι τώρα τον νόμο αυτόν το 1,80 θα πρέπει να μετρήσει από το κάτω μέρος των δοκών που θα στηρίζουν αυτήν την στέγη αν πχ η επιφάνεια της φτιάχνεται από οπλισμένο σκυρόδεμα. 
Αν έχει μέγιστο ύψος για κτίριο 10μ, θα πρέπει ως τα 10μ να έχει τερματίσει το ύψος κτιρίου σου και από εκεί και πάνω - σύμφωνα με τα γραφόμενα σου - θα επιτρέπεται η στέγη ύψους: 1,80μ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας συνάδελφοι,

 

θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς για κλίση στέγης αν και τι πρόβλημα υπάρχει αν η στέγη έχει πάνω από 45 μοίρες κλίση. Το έχω συζητήσει με κατασκευαστή και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αφορά περιοχή όπου είναι υποχρεωτική η χρήση στέγης χωρίς όμως να έχω βρει σχετική διάταξη με περιορισμούς.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Είμαι στο όριο του μεγ. επιτρ. ύψους. Η μόνη παρατήρηση που δέχθηκα τηλεφωνικώς από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ. είναι για την κλίση στέγης ότι δεν πρέπει να είναι πάνω από 30μοίρες. Περιμένω τώρα τις παρατηρήσεις και γραπτώς. Μου κάνει εντύπωση απλά, γιατί έψαξα για περιορισμούς σε κλίσεις, και δε βρήκα κάτι να μου απαγορεύει 45 μοίρες κλίση. Παρακαλώ αν έχει κανείς οτιδήποτε υπ΄όψη να μου παραθέσει κάποιο λινκ.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας λάβει όρους δόμησης από την πολεοδομία πέραν από την υποχρεωτική χρήση στέγης και τα σχετικά περί αποστάσεων, μέγιστο ύψος περιοχής κλπ, δεν αναφερόταν κάτι. Το έψαξα και περεταίρω σε ΦΕΚ και δε βρήκα κάτι επίσης. Τα μόνα που βρήκα είναι ότι από πολεοδομία σε πολεοδομία ο καθένας μπορεί να ζητήσει διάφορα. Αφορά το δήμο Παλλήνης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.