Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιτρεπόμενες - επιθυμητές κλίσεις στέγης


katerina

Recommended Posts

Αν τη βγαλεις αυτην την αδεια οπως τη λες , μετα πες μας τον κωδικο της διαυγειας να την τοιχοκολλησουμε στις πολεοδομιες :D

Προφανως και δεν γινεται γιατι περνας το μεγιστο ύψος.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!! είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να υπολογίσω την κλίση μιας στέγης επί τις %...

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

παραδειγμα: εχεις μια οροφη 10 μετρων και θες να βαλεις μια μονοριχτη στεγη που θα ξεκιναει απο το 0 στην μια ακρη της οροφης και στην αλλη ακρη μετα απο 10 μ. θα εχει ανεβει στο 1,20μ. Η κλιση υπολογιζεται:

(υψος1,20/μηκος10)*100 = 12%, οκ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Γειά σας συνάδελφοι!

Τα ανώτατα όρια κλίσης στέγης είναι 35%, ενώ το επιθυμητό, όπως έχω διαβάσει για την Ελλάδα είναι το 40%. Για την Πολεοδομία ισχύει το 35% πάντως. Όσον αφορά την ελάχιστη κλίση , είναι 20%, έτσι δεν είναι???

 

Οι κίσεις στις στέγες ορίζονται και από το είδος του κεραμιδιού που θα χρησιμοποιήσεις (εκτός αν συντρέχουν λόγοι άλλοι). Όλα τα κεραμίδια δεν λειτουργούν το ίδιο στη βροχή. Για παράδειγμα για τα γερμανικά (φτου τι είπα) 60%, για τα γαλλικά κεραμίδια απαιτείται μεγάλη κλίση (<40%) για τα ρωμαικά (35% ~ 25%) για βυζαντινά μπορείς και κάτω του 25%.

Στέγη - νερά - ασφάλεια κατασκευής - δεν βάζουμε οτι να 'ναι ....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

συνάδελφοι τα φώτα σας!

διαβάζω το θέμα αλλά δεν καταλαβαίνω, πόση είναι τελικά η ελάχιστη επιτρεπόμενη κλίση της στέγης? (μιλάω για ξύλινη με κεραμίδια) υπάρχει κάποια νομοθεσία που να δίνει περιορισμούς? αν όχι, σε περιοχή της νότιας ελλάδας (όχι συχνές βροχοπτώσεις και όχι δυνατός αέρας) ποιο θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί?

Link to comment
Share on other sites

Οι κατασκευαστές κεραμιδιών συνήθως έχουν έντυπα με τις ελάχιστες κλίσεις στο κάθε κεραμίδι, ανάλογα και με το μήκος πλευράς.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα διότι έχω το εξής πρόβλημα:

σε κατασκευή στη νότια ελλάδα (όχι συχνές βροχοπτώσεις και όχι δυνατός αέρας) ο στεγάς διαμαρτύρεται ότι η κλίση είναι πολύ μικρή. και όντως είναι περίπου 6-7%. Ο στεγασμένος με κεκλιμένη κεραμοσκεπή χώρος έχει εμβαδό 20τμ. Η οικοδομή βρίσκεται σε οικισμό προ του 1923 και εκτός από την πολεοδομία απαιτείται και έγκριση αρχαιολογίας σε όποια αλλαγή. Ο ιδιοκτήτης δεν προτίθεται να μεταβάλλει το ύψος του κτιρίου για να αλλάξει η κλίση (και θεωρώ ότι καλά κάνει διότι θα μπει και ΕΠΑΕ στο παιχνίδι σ'αυτήν την περίπτωση λόγω ύψους).

Αντίστοιχη κατασκευή σε περιοχή της Αττικής έχει δουλέψει κανονικά (απ'όσο γνωρίζω).

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, γνωρίζει κανείς κάποια τεχνική στεγάνωσης ώστε να αποκλείσω το ενδεχόμενο αστοχίας της στέγης? υπάρχει κάποιο είδος κεραμιδιού που να λειτουργεί καλύτερα από κάποιο άλλο σε χαμηλές κλίσεις? ο μηχανολόγος μου προτείνει επίσης και ασφαλτικά κεραμίδια, έχει χρησιμοποιήσει κανείς τέτοια? (αν και φοβάμαι ότι εκεί ίσως να χρειάζεται τουλάχιστον κάποια ενημέρωση φακέλου)

όποιος γνωρίζει κάτι, ας με συμβουλέψει.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.