Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΧΟΟΑΠ ή Διανομή ;


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Πήγα αποτύπωσα σε έναν πελάτη μου οικόπεδο (εντός οριοθ. οικισμ.) 15 στρέμματα . Από έρευνα που έκανα τα 8 στρ προέρχονται από κλήρο, αγροτική διανομή του 40 και τα υπόλοιπα 7 στρ στη διανομή φαίνονται ώς χερσολίβαδα. Επίσης στη περιοχή έχει γίνει Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π που φαίνεται ότι ανήκει σε οικιστικό τομέα χωρίς κάποιους περιορισμούς.

 

Οι πελάτες μου μίλησαν με συμβολαιογράφο και τους είπε να πάνε κατευθείαν να κάνουν συμβόλαια (αποδοχή κληρονομιάς) και κατάτμηση. Εγώ τους είπα ότι χρειάζεται να πάνε σε δικηγόρο για την καταπατημένη έκταση (7 στρ) για να κάνουν χρησικτησία. Δεν συμφώνησαν και ο συμβολαιογράφος επιμένει ότι μπορεί να τους κάνει κατευθείαν συμβόλαια και κατάτμηση.

 

Εγώ θεώρησα ότι πρέπει να πάω και δασαρχείο αλλά το Δασαρχείο θέλει και τίτλους για να κάνει πράξη χαρακτηρισμού από τους όπου οι πελάτες έχουν μόνο τα χαρτιά του κλήρου για τα 8 στρ.

 

Τι να κάνω για να μην μπλέξω;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον να τους παρατήσεις.

Ποιός εγγυάται ότι τα 7στρ. δεν είναι Δημόσια έκταση ;

Πολύ καλά τους είπες και για το Δασαρχείο.

Και τι θέλει η Συμβολαιογράφος ; να κατατμήσει πιθανή δασική έκταση ;

Η εποχή είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να διώχνεις πελάτες, αλλά όχι και να κινδυνεύουν η υπογραφή και η σφραγίδα σου ! :-x

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με τον συνάδελφο. και για να το πάω πιο μακριά συνάδελφε, εσύ θα υπογράψεις το τοπογραφικό και η συμβ/φος απλά θα αντιγράψει τις δηλώσεις σου και δεν θα φέρει και ευθύνη.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά ο πελάτης σε εβαλε να αποτυπώσεις έκταση 15 στρεμμάτων της οποίας εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, παρόλο που έχει τίτλους μονάχα για τα 8.

Συνεπώς, βλεπεις στον χάρτη διανομής τον αριθμο του αγρου των 7 στρεμάτων και απο τον πίνακα τον χαρακτηρισμό του για να πράξεις/συμβουλεύσεις έπειτα αναλόγως.

Επειδή η υπόθεση είναι...κάπως, προφανώς τα 7 στρ. ήταν/είναι χερσο/βοσκή κτλ και ο πελάτης θέλει να το οικειοποιηθεί...Κάτι όμως που δε μπορείς να το αποφασίσει ο τοπογράφος και σίγουρα δε,να το προσυπογράψει.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να τονίσω το εξής : απο έρευνα που έκανα , τη διανομή σεν την εφαρμόζει κανείς , ο ένας έχει μπει μέσα στον άλλον , έχουν βγει πολλές άδειες μέσα σε αυτήν την έκταση δηλ στο χερσολίβαδο. εκει πατάει ο Συμβολαιογράφος και μου λέει ότι θα μπορέσει να κάνει συμβόλαια κ Κατατμηση .εγώ βέβαια δεν συμφωνώ του , είπα θα εμφανίσω ότι εχω βρει άπο την έρευνα που έκανα αλλά και την αποτύπωση μου . Και ήρθαμε σε αντιπαράθεση .

 

Κ ερωτώ έμπειροι συνάδελφοι , τι να κάνω ;

---------------------------------------------

Εάν το δείξω σαν ένα τμήμα , με υποσημείωση ότι απαιτείται πράξη χαρακτηρισμού , κ εφόσον γίνει αποδοχή κληρονομιάς όπως άλλωστε λέει ο συμβολαιογραφος , αφού λοιπόν πάρω τα συμβόλαια το στείλω δασαρχείο και ανάλογα την απάντηση του δασαρχειου πράτουμαι , τι λέτε ;

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Φίλε vdimi .Στην Τοπογραφική Υπηρ., όπως το είπες, είναι δύο κληροτεμάχια με ξεχωριστή εμβαδομέτριση, διαφορετικό νούμερο, διαφορετικό χαρακτηρισμό και εσύ θα τα παρουσιάσεις σαν ΕΝΑ??? με έναν ιδιοκτήτη??????????????

Τα χερσολίβαδα είναι κοινωτική -δημόσια γη (ήταν για τα ζώα όλου του χωριού). Χρησικτησία... σε δημόσια γη??;;;

Ο πελάτης σου έχει και θα πάρει οτι τον δίνει ο κλήρος. Αυτός μπόρεί να θέλει και τον Λευκό Πύργο. Θα τον δώσουμε;;;;(έχει κόσμο τώρα).

Προσοχή την υπογραφή σου!!!!!!!!!!!! Είσαι και Τ.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Πως εχουν βγεί συνάδελφε άδειες μέσα σε χερσο/βοσκή; αδιανόητο είναι αυτό.

 

Μπας και το χερσο αυτό εχει παρει αριθμό σε κάποια συμπληρωματικη διανομή; Δεν ειναι απίθανο βρεις καποια συμπληρωματικη μια Χ χρονιας με ενα χαρτη με μολις 3-4 αγροτεμάχια!

Η κάποια μεταβολή;

Αποψη μου, στο τοπογραφικό παρουσιάζεις το αγρ. του πελατη σου με τον αρ. κανονικα και το εμβαδό, τα όμορα κτλ οπως πάντα και στο χερσο βαζεις τον αριθμό του και "χερσο,βοσκή".

Αυτό κατ'εμέ ειναι το σωστό τοπογραφικό.Τι θα κανει ο συμβ. ποσώς σε ενδιαφέρει.

 

Αλλά οπως προείπα,ξαναψάξε για το χέρσο αυτό μήπως πλέον ΔΕΝ ειναι χέρσο.

Link to comment
Share on other sites

όντως υπάρχει κάποια συμπληρωματική που τα τα χερσολίβαδα γίνανε χωράφια, αλλά απ ότι είδα και εκτός συμπληρωματικής έχουν βγεί άδειες και οικόπεδα. Στη περιοχή είναι δεν εφαρμόζεται η διανομή αλλά εμένα ποιος μπορεί να μου το πει ; Κανείς !

 

Εάν το εμφανίσω ως ενιαίο τμήμα με υποσημείωση ότι απαιτείται βεβαίωση από το Δασαρχείο και αφού ο συμβολαιογράφος κάνει συμβόλαια , και μαζί με τα νέα συμβόλαια τα στείλω Δασαρχείο για να πάρω πράξη χαρακτηρισμού ; τι λέτε ; Γιατί εφόσον είναι Δασώδες χερσολίβαδο στη διανομή το Δασαρχείο θα μου το χαρακτηρίσει Δασικό πολύ πιθανό , αλλά επειδή όλα είναι πιθανά το Δασαρχείο αν μου δώσει τη βεβαίωση ώς μη Δασικό και εφόσον πάρω τη βεβαίωση , (εφόσον και εάν) τότε να προχωρήσω στη Κατάτμηση. Δηλαδή ο δασάρχης μου είπε μπορεί να μου κάνει πράξη μόνο εφόσον έχω τίτλους ιδιοκτησίας !

 

Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως ο συμβολαιογρ. είναι κάθετος που μπορεί να τους κάνει συμβόλαια σε όλο. Βέβαια αντιγραφή κάνουν της δική μας 651 αλλά οι υποθηκοφύλακες δεν τα ελέγχουν ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.