Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λέβητας ιόντων (electrode Heater)


Irene Gr

Recommended Posts

Perifanos.el, δεν έλαβες το μήνυμα σχετικά με τους κανόνες συμμετοχής... Μην γίνεσαι απρεπής και χυδαίος και μην συκοφαντείς την επιστημονική κοινότητα. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν τρώμε κουτόχορτο;

 

 

 

Μάλλον ως προμηθευτής. Μπορεί και ως αντιπρόσωπος... :wink:

(

)

 

 

Κλεόβουλε, και μόνο ότι υπάρχει ρητή δέσμευση για COP = 157% είναι λόγος για διακοπές στην στενή. Το ξέρουν καλά, γιαυτό και εμφανίζουν ένα πιστοποιητικό no-name που δεν αναφέρει τίποτα σε σχέση με το τεχνικό μέρος του θέματος.

 

Γεια σας φίλοι. Επειδή διαβάζοντας τις διάφορες απόψεις σας για το θέμα κάπου επήλθε σύγχυση και επειδή με τα χρόνια έχω πλέον ξεχάσει τους διάφορους συντελεστές και τους νόμους της θερμοδυναμικής, αποφάσισα να ξαναδιαβάσω κάποια πράγματα.

Έτσι λοιπόν, και παρακαλώ διορθώστε όποιο λάθος μου καθ’ ότι μη μηχανικός, ο COP δηλαδή ο συντελεστής απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας είναι το πηλίκο της Θερμότητας που αποδίδεται στον χώρο που θέλουμε να θερμανθεί, προς το Έργο που καταναλώθηκε από την αντλία. Ουσιαστικά δηλαδή ο COP δεν αποτελεί συντελεστή θερμικής απόδοσης και ως εκ τούτου οι τιμές που μπορεί να λάβει μπορεί είναι και πάνω από 1 (π.χ 4,5 για τα καλά συστήματα) και μέχρι 8,8 (http://en.wikipedia...._of_performance). Έτσι λοιπόν αυτό που υποστηρίζει η εταιρεία STAFOR για το σύστημά της μπορεί να είναι αληθινό.

Αντίθετα η Θερμική Απόδοση μιας συσκευής είναι το πηλίκο της Ενέργειας που καταναλώνει η συσκευή προς την Ενέργεια που αποδίδει δηλαδή ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ/ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ. Αυτός ο συντελεστής που φυσικά είναι διαφορετικός από τον COP υπόκειται στον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής και ως εκ τούτου ΔΕΝ μπορεί να είναι > 1.

Άρα λοιπόν είναι σωστό το ότι ο COP μπορεί να είναι >1 και επίσης σωστό ότι η Θερμική Απόδοση ΔΕΝ μπορεί να είναι >1.

Καλό λοιπόν θα ήταν στο συγκεκριμένο σύστημα θέρμανσης ο αντιπρόσωπος να αναφέρει και την Θερμική Απόδοση.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε Curious, βαλτός είσαι; :smile:

 

Γιαυτό είναι απάτη, επειδή αντί να αναφέρει την θερμική απόδοση μιλάει για COP, ο οποίος δεν έχει εφαρμογή σε αυτές τις συσκευές.

Είναι σαν να αγοράζεις εκτυπωτή και η εταιρία αντί να μιλάει για την ανάλυση σε dpi να σου λέει για pixel

Σαν να αγοράζεις γάλα και η διαφήμιση να λέει πόσα οκτάνια έχει.

Σαν να αγοράζεις δίσκο CD και να σου λέει ότι έχει καλή πρόσφυση στα χιόνια.

 

Χρησιμοποιεί δηλαδή ένα μέγεθος που δεν έχει εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση.

Και επιπλέον υποστηρίζει ότι αυτό το μέγεθος έχει τιμή που αντιβαίνει στους νόμους της φύσης.

Τέλος, ρητά αναφέρει ότι το κόστος θέρμανσης θα είναι μικρότερο απ' ότι με πετρέλαιο, κάτι που είναι ψευδές.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους οι ισχυρισμοί του αντιπροσώπου συνιστούν απάτη.

 

 

Όσο για την θερμική απόδοση, ο αντιπρόσωπος δεν μπορεί να την γνωρίζει.

Και τούτο διότι μιλάμε για την απόδοση του συστήματος: Οι θερμικές απώλειες της συσκευής είναι μηδαμινό μέρος των συνολικών απωλειών. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών λαμβάνει χώρα πάνω στους αγωγούς από τον μετρητή της ΔΕΗ μέχρι τον λέβητα.

Έτσι, ενώ θεωρητικά η απόδοση του λέβητα μπορεί να είναι 99,5% η πραγματική απόδοση σε μία μονοκατοικία μπορεί άνετα να πέσει κάτω του 90%, μέγεθος άκρως απαράδεκτο.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Ο κύλινδρος αυτός που κοστίζει και ένα αρκετά μεγάλο ποσό (και χωρίς λόγο), έχει βαθμό απόδοσης κάτω της μονάδος (περί το 0,86). Αρκεί κάποιος να κάνει τις πράξεις απο τα ηλεκτρικά δεδομένα που δίνει η εταιρεία στο site της.

Δεν πρόκεται να γίνει απόσβεση της αγοράς ποτέ διότι πολύ απλά θα πληρώνεται περισσότερα χρήματα απο ότι πρίν για ηλεκτρικό ρεύμα.Επίσης θα ανεβαίνει κλίμακα ο λογαριασμός σας λόγω των πολλών kwh κατανάλωσης με συνέπεια, αυξηση των τελών του δικτύου δαινομής αλλά και αυξηση της χρέωσης ανα kwh.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης -κάτι που δεν θίγει κανείς αλλά είναι γεγονός- την ώρα λειτουργίας του λέβητα η μειωμένη απόδοση λόγω πτώσης τάσης στο εσωτερικό δίκτυο αφορά και κάθε άλλη συσκευή, όχι μόνο τον λέβητα...

Link to comment
Share on other sites

Milto & mechatr0n, βασικα δεν παρακολουθω το θρεντ, οπότε μπορει να υπήρξα και off...

Δεν εχω τετοια θερμανση και ουτε ενδιαφερομαι να εχω.

Επίσης, από την απάντηση του Αλεξη στον ιδιώτη -με την οποια συμφωνω- κατάλαβα για πιό πράγμα μιλάτε.

Όμως, τετοια συστηματα εχουν εγκατασταθει, εταιρια εχει πατενταρει την συσκευη (και οι ρωσσοι φωνάζουν)...

 

Απλά σκεφτηκα οτι επειδη το συστημα αυτο ξεκίνησε απο υποβρυχια των ρωσσων, σκεφτηκα οτι δεν μπορει να ειναι τοσο χαζοι για να βαλουν ενα τοσο ασυμφορο συστημα θερμανσης σε αυτα... Αλλά απο την άλλη, τι σε νοιαζει αν εχεις πυρηνικο αντιδραστηρα που σου δινει ενέργεια;;;

 

Αρα η λύση είναι μία:

mini πυρηνικος αντιδραστηρας σε καθε σπιτι (να γλυτώσουμε και απο το χαρατσι της ΔΕΗ) και λεβητα ιοντων!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Curious, στις αντλίες θερμότητας έχουμε COP γιατί αντλούν θερμότητα από το περιβάλλον προς τον θερμαινόμενο χώρο. Έτσι το COP ξεπερνά την μονάδα και αυτό δεν αντιβαίνει στους νόμους της θερμοδυναμικής διότι η θερμική ενέργεια που αποδίδεται στο χώρο αντλείται από το περιβάλλον και δεν παράγεται από την καταναλωνόμενη ηλεκτρική ενέργεια. Στον "λέβητα ιόντων" από που έχει εφαρμογή; Γι αυτό λέμε ότι COP νοείται μόνο στις αντλίες θερμότητας και όχι στη μετατροπή (ηλεκτρικής) ενέργειας σε θερμική.

Φίλε Saltapidas για τις "πατέντες" των Ρώσων βλ. παραπάνω το καταλυτικό post του Diramos. Επιτέλους, τι άλλο να πούμε περισσότερο για μια απάτη καραμπινάτη όπως αυτή; Αν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα κάποιοι θα ήταν ήδη αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα και αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ COP «ION HEATER» = 157%

 

http://ionheater.blogspot.com/2012/01/cop-ion-heater-157.html

 

Πρόσφατα , εμείς ( UNITED CONSULTING – αποκλειστικός διανομέας της παραγωγικής εταιρείας STAFOR, στην Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρος ) .....

....

....

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Λέβητες Θέρμανσης Ιόντων - www.ionheater.info

 

Μπορείτε να μας δώσετε την διεύθυνση της εταιρίας σας?

Δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στο site σας, ούτε στο blog σας, ούτε στο site του κατασκευαστή που σας έχει ως αντιπρόσωπο. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό ? Φοβάστε κάτι ?

Edited by miltos
Διαγραφή τμήματος παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους

Εκτός από τον λέβητα ιόντων κυκλοφορεί εδώ στο Αγρίνιο κάποιος "επαγωγικός λέβητας" ο οποίος λέει ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία στροβιλισμού επαγωγής VIH και συνδιάζει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος με υψηλή απόδοση και ότι η αρχή λειτουργίας του στηρίζεται στο φαινόμενο της θερμαντικής επίδρασης από ρεύματα επαγωγής στα φερρομαγνητικά υλικά(ρεύματα Φουκώ)

Έχει ακούσει κανείς κάτι για το σύστημα αύτο ; ειναι ίδια περίπτωση με τον λέβητα ιόντων ;

Link to comment
Share on other sites

Παίδες έχετε σπουδάσει πολλά αλλά τίποτα από πράξεις???έχετε δεί το λέβητα? έχετε πάρει μετρήσεις από τον λέβητα? Γενικά σηκωθήκατε από την καρέκλα του κριτή?ΑΝ όχι ξεκινήστε .......................................Σπίτι στον τρίτο Κομοτηνή καίει 15 kw την ημέρα .........................στον τέταρτο και τελευταίο με περισσότερες ανάγκες και περισσότερες απώλειες 30 kw . Και πολλά άλλα άμα μπείτε στην διαδικασία να μάθετε................................Μην μας πάρετε την δουλειά αλλά μην μας την λέτε κι όλας.......ΕΛΕΟΣ πια!!!!!!!!!!!!!!!

  • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισσα, κανείς εδώ μέσα δεν εξάφρασε με τέτοιο τρόπο την οργή του, για την ανακρίβεια (το λέω πολύ κομψά) των ισχυρισμών του αντιπροσώπου. Απευθύνεσαι σε ανθρώπους πολλοί εκ των οποίων έχουν τεράστια επιστημονική γνώση και πείρα πάνω στην θέρμανση.

Αν και -είναι φανερό- δεν έχεις αντιληφθεί την συζήτηση που έγινε σε αυτό το νήμα, σπεύδεις να τους απευθυνθείς με τρόπο προσβλητικό... Δεν είναι όμορφο και -σίγουρα- δεν μειώνει αυτούς...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.