Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λέβητας ιόντων (electrode Heater)


Irene Gr

Recommended Posts

είναι εφαρμογή της επαγωγικής θέρμανσης όπως οι επαγωγικές εστίες στις κουζίνες. Ένα υψίσυχνο πεδίο επάγει δινορεύματα σε μέταλλο θερμαινοντάς το, μετά έχουμε την κλασική λειτουργία του λέβητα και τις κλασικές αποδόσεις των ηλεκτρικών λεβήτων.

Edited by nvel
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν συμφέρει αυτός ο λέβητας λόγο του τρόπου υπολογισμού που έχει και που είναι Kw (λέβητα ) Χ (ώρες λειτουργιάς ) Χ (τιμή Kw της ΔΕΗ) .

 

Ιδού ένα παράδειγμα :

 

Π.χ. για κατοικία 90 μ2 , απαιτείται μοντέλο SAV των 7kw

 

7 Kw Χ (5 ώρες ) Χ (0,11) = 3,85 ευρώ

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

αλα πλακα μου κανετε? site μηχανολογων και μιλατε σαν κομμωτριες?? Στο τμημα μηχανλογιας που σπουδαζω καθηγητρια μου ειπε οτι δεν ειναι απατη και ειναι απλα κατι καινουριο καιο καλο../

 

 

2 πόντοι ποινής για την προσβολή με το καλημέρα. Δες τους κανόνες συμμετοχής.

miltos

Edited by miltos
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

E, αμα στο είπε η καθηγήτρια, πάσο...

 

Εδώ είναι χώρος συζήτησης, όχι δηλώσεων.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

......

Με εκτίμηση

Παπαλεξανδράτος Μάριος

 

Ασχόλιαστο το σχόλιό σας κύριε,

nikmmec

 

Απλά θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη. ¨Οντως συμφωνώ εκ παραδρομής δεν ήξερα ότι 15 kwh ήταν το σωστό. Θα ήθελα να μου πείτε με όλο το Θάρρος της γνώσεις σας για κάποιο άλλο είδος θέρμανσης το οποίο να κάνει 15 kwh την ημέρα σε συνθήκες - 7 και 8 και cpo 0.9 της περιοχής και εσωτερική θερμοκρασία σπιτιού 22 βαθμούς. Θα περιμένω την απάντηση σας στο εύλογο χρονικό διάστημα 1 εβδομάδας.

 

Θα πω μερικά πράγματα, για τελευταία φορά, απευθυνόμενος στους τεχνικά και επιστημονικά, αστοιχείωτους πωλητές:

 

1) Το λάθος που έκανες ταυτίζοντας kw και kwh, δεν ήταν εκ παραδρομής αλλά λόγω πλήρους άγνοιας του νοήματος που έχουν αυτές οι 2 μονάδες μέτρησης. Ακόμα και τώρα είμαι βέβαιος ότι δεν έχεις καταλάβει την διαφορά τους, όπως ο ίδιος με τα γραφόμενά σου, αποδεικνύεις παρακάτω. Δεν έγινε κάποιο μπέρδεμα δηλαδή κατά την συγγραφή του πονήματός σου, απλά νομίζεις ότι μιλάς σε πελάτες σου ή σε άλλους πωλητές.

 

2) Συνεχίζεις με το αγαπημένο μας COP, το οποίο ονομάζεις cpo. Εδώ θα υποθέσω ότι, όντως η παθιασμένη πληκτρολόγηση σε οδήγησε στον αναγραμματισμό των αρχικών του δείκτη αυτού. Βέβαια, είναι εξίσου προφανές, ότι δεν έχεις ιδέα τι σημαίνουν τα αρχικά του και σε τι είδους μηχανές είναι δόκιμη η χρήση του. Στον λέβητά σου πάντως, δεν είναι.

 

Ας δεχτούμε ότι με "cpo" αναφέρεσαι στον βαθμό απόδοσης που έχει η συσκευή σου. Μας λες ότι αυτός είναι 0.90, δηλ έχει βαθμό απόδοσης 90%. Τώρα αυτή η δήλωση, έγινε εκ παραδρομής, λόγω άγνοιας, γιατί πιστεύεις ότι μικρότερο=καλύτερο - δεν ξέρω. Πάντως αυτό ερμηνεύεται ώς "δίνω 10 και παίρνω 9" ή ως " δίνω 15 για καλύψω τις ανάγκες του σπιτιού οι οποίες είναι 13,5".

 

Μας λες δηλαδή, ότι ένα σπίτι έχει ανάγκες (δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τι μηχάνημα τις καλύπτω αυτές - αρκεί να τις καλύψω) για ένα 24ωρο, εμβαδού 105 τμ, με -7 oC εξωτερικές συνθήκες και με 22 oC στο εσωτερικό, το ποσό των 13,5 kWh!!!

 

Καταλαβαίνεις εσύ και όλοι οι συνεργάτες-αντιπρόσωποι-σύντροφοι στον αγώνα για επιβίωση, τι μας λες?? Ότι αυτό το μαγικό σπίτι μπορεί να ζεσταθεί σε αυτές τις συνθήκες για ένα ολόκληρο 24ωρο με λιγότερο απο 1,5 λίτρο πετρελαίου!!

 

Κλείνοντας, θα δηλώσω ότι τελικά αγόρασα εκείνες τις μετοχές τις ΔΕΗ. Εγκεφαλική ύφεση βιώνουμε - η ενεργειακή θα αργήσει.

 

 

ΥΓ) η παραπάνω ανάλυση έγινε μόνο και μόνο για βοήθεια και ως οδηγός των απελπισμένων καταναλωτών σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Στην απελπισία ο άνθρωπος οδηγείται σε παροξυσμό και ψάχνει για θαύματα. Και σε τέτοιες περιόδους ανθούν οι θύτες και τα θύματα.

Edited by nikmmech
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Νίκο ωραίο πόστ.

  1. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ασχοληθώ με το θέμα αλλά ήθελα να σχολιάσω λίγο το πόστ σου.

Αν έγραφες και πέντε γραμμές επεξηγηματικές για το ποιες είναι οι διαφορές της ισχύς με την ενέργεια και το τι σημαίνει το cop τότε θα βαθμολογούσα το πόστ σου με άριστα 10 και όχι με 9.5 που το βαθμολόγησα τώρα. :smile:

 

Αυτό είναι για μένα το σημαντικό που ψάχνω στα φόρουμ....

Η διάδοση της γνώση.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνφορουμίτες

 

Θα ήθελα και εγώ να συνεισφέρω τις γνώσεις μου, γύρω από το θέμα, λόγω ειδικότητας.

 

Καταρχήν για τους μη γνώστες του αντικειμένου θα ήθελα να επισημάνω κάποια θέματα τα οποία θεωρώ ότι είναι σημαντικά.

1. Κάθε ακίνητο -κτήριο, διαμέρισμα, κλειστός χώρος- έχει τα δικά του χαρακηριστικά και συνεπώς τις θερμικές του ανάγκες, οι οποίες

εξαρτώνται από πάρα πολλούς παράγοντες σταθερούς και μεταβλητούς. Ειδικότερα:

 

Σταθεροί παράγοντες

  • Η περιοχή που βρίσκεται (εξωτερικές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια, άνεμοι... ακόμα και πολλές φορές το υπέδαφος-ειδικά για ισόγεια,υπόγεια)
  • Θέση (προσανατολισμός, σκιάσεις, άνεμοι, όροφος, ύπαρξη ή μη θερμαινόμενων χώρων προς κάθε κατεύθυνση...)
  • Κατασκευή (επιφάνεια, ανοίγματα, ύψος, θερμοχωρητικότητα και θερμοπερατότητα κελύφους... και γενικότερα οι απώλειες της κατασκευής)
  • Το δίκτυο σωληνώσεων όταν υφίσταται

Μεταβλητοί παράγοντες

  • Ποιότητα κατασκευής (ύπαρξη μόνωσης!!! και τύπος μόνωσης, ακρίβεια κατασκευής, "σφράγισμα" ανοιγμάτων (πόρτες-παράθυρα))
  • Συντήριση κτηρίου
  • Ώρες λειτουργίας της θέρμανσης
  • Ώρες αερισμού των χώρων
  • Ώρες λειτουργίας της θέρμανσης των θερμαινόμενων χώρων προς κάθε κατεύθυνση που γειτνιάζουν με το εν λόγω ακίνητο
  • Πιθανές άλλες πηγές θερμότητας (φωτισμός, κουζίνα, τζάκι, άτομα και δραστηριότητα που ασκούν στον χώρο αυτό.....)
  • Όγκος, μάζα, θέση, θερμοχωρητικότητα αντικειμένων που βρίσκονται τους χώρους
  • Υγρασία
  • Επιθυμητή θερμοκρασία χώρου

Επομένως, από τη απαρίθμιση και μόνο των παραπάνω παραγόντων είναι ελπίζω κατανοητό ότι είναι απολύτως λανθασμένο να

προσπαθούν να γίνουν υπολογισμοί ή συγκρίσεις ή ακόμα και προτάσεις αγοράς εξοπλίσμου μόνο και μόνο από τα m2 ή m3 ή την

περιοχή που βρίσκεται ένα ακίνητο. Τις θερμικές απαιτήσεις ενός ακινήτου τις κάνουν μηχανικοί - όχι έμποροι.....

 

Άρα, εάν θέλουμε να κάνουμε συζήτηση με νόημα, επιστημονικά αποδεκτή, θα πρέπει να δίδονται τα απαραίτητα δεδομένα....

 

 

2. Επί του θέματος .... λέβητας ιόντων...

 

Είναι πολύ απλά μια γνωστή -από τα παλιά- συσκευή, η οποία όμως με τον παρελκυστικό τρόπο που διαφημίζεται είναι επιεικώς απάτη!!!

Πράγματι, δεν λέει κανένας ότι δεν ζεσταίνει το νερό ή το "υγρό μεταφορέα". Το ζεσταίνει και ίσως γρηγορότερα από έναν λέβητα (όταν πρόκειται για μικρά κυκλώματα)... Αλλά με βάση την αρχή λειτουργίας της δεν είναι δυνατό να έχει απόδοση μεγαλύτερη το 97-98% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αν πάλι έχουν κάνει την "εφεύρεση του αιώνα" γιατί δεν την ανακοινώνουν σε ένα επιστημονικό συνέδριο, σε ένα επιστημονικό περιοδικό, δεν πιστοποιούν την απόδοση σε ένα αναγνωρισμένο φορέα TUV κ.α. (όπως προαναφέρθηκε...) ????

 

Η μόνη χρησιμότητα της εν λόγω συσκευής είναι για χώρους που δεν υπάρχει ο αναγκαίος χώρος για άλλου τύπου εγκαταστάσεις, παλιές πολυκατοικίες που ο ιδιοκτήτης θέλει (και έχει πετύχει) να ανεξαρτητοποιηθεί από την κεντρική θέρμανση κ.α..

 

Αλλά όπως προαναφέρθηκε εκτενέστατα προηγουμένως, από άποψη οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αλήθεια το ό,τι διαφημίζεται...

 

Το εάν και εφόσον "συμφέρει" έχει να κάνει με τις τιμές των άλλων καυσίμων (πετρέλαιο, φυσ. αέριο, πέλετ, υγραέριο....) σε σχέση με την τιμή της KWh και των απαραίτητων τεχνοοικονομοτεχνικών μελετών που πρέπει να προηγηθούν για κάθε ακίνητο ξεχωριστά. (Αλήθεια θα βάζατε το ίδιο σύστημα για την μόνιμη κατοικίας σας και για το εξοχικό σας που πηγαίνετε 2 φορές το χρόνο τον χειμώνα? ή το ίδιο σύστημα στο Νευροκόπι και τα Χανιά?)

 

Αλλά είναι κανείς σε θέση να προσδιορίσει τις τιμές αυτές όχι στο μέλλον, αλλά άμεσα, στην κατάσταση που έχει έρθει η Ελλάδα??????

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Διαγράφηκαν μηνύματα που ήταν επανάληψη απόψεων που έχουν ήδη κατατεθεί, μαζί με τις αντίστοιχες, επαναλαμβανόμενες, απαντήσεις.

 

Διαβάστε τα μηνύματα των τελευταίων, τουλάχιστον, σελίδων πρωτού αναρτήσετε νέο. Δεν γίνετε να εξελίσσονται συνεχώς οι ίδιοι διάλογοι, μεταξύ διαφορετικών προσώπων.

Edited by miltos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα αυτό το τεχνολογικό θάυμα. Έχει 157% απόδοση άρα μπορεί να καλύπτει ως μηχάνημα την ενεργειακή του κατανάλωση και με 57% περίσσευμα. Οι άνθρωποι ανακάλυψαν το ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ και εσείς τους βγάζετε και γλώσσα... ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!

Edited by stayros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προς Δωροθέα Βουρμά - Παπαλεξανδράτος

 

Ελπίζω να προλαβαίνω να απαντησω εντός της διορίας σας γιατί πολύ αγχώθηκα !!!!

 

Ορίστε η πιο επίσημη απάντηση στης απορίες σας..... και να είστε σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες και όχι μόνο στα λόγια .... Αρκετά πια σε αυτό τον τόπο ανεχθήκαμε τούς κάθε είδους αδιάντροπους εξυπνιτζηδες που θέλουν να πλουτίσουν από την άγνοια και την ανάγκη του διπλανού τούς.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

http://www.tdm.tee.g...s_7_12_2011.pdf

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Αφου δεν γνωρίζεις τι είναι το kw, τι η kWh, τι το COP, γιατί γραφείς σε φόρουμ μηχανικών με τέτοιο στόμφο ?

Για να καταναλώνει ένα μηχάνημα 15kWh το 24ωρο σε σπίτι 100+ τετραγωνικά από -8 στους +22, θα έπρεπε να έχει COP=15 ( Ακόμα και με COP=2 δεν θα μπορούσε να έχει αυτή τη κατανάλωση !!!). Εκτως και αν με την εγκατάσταση του λέβητα επιτυγχάνετε αυτόματα και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.....

Edited by orestis-78
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.