Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λέβητας ιόντων (electrode Heater)


Irene Gr

Recommended Posts

Λες πολλά χωρίς να λες τίποτα... κλασσικός πωλητής.

 

Αλλά, αφού σου αρέσει αυτή η ορολογία και αφού αναφέρθηκες σε εμένα προσωπικά, έχω μάθει ένα πράγμα "defacto", την αρχή διατήρησης της ενέργειας.

 

Δώσε λοιπόν τεχνικές απαντήσεις σε όσα διάβασες στις 18 σελίδες και άσε κατά μέρος τα επιχειρήματα του στυλ

"είμαι πωλητής και έχω βάλει 50 μηχανάκια"

"θα σου μιλήσω με τετραγωνικά και λογαριασμούς ΔΕΗ"

"είστε όλοι σας άσχετοι κι αγράμματοι, εγώ είμαι ο θεός της τεχνολογίας"

 

 

Υ.Γ1: Δεν μας νοιάζει ποιος είσαι, ποιός λές ότι είσαι, ή ποιός θέλεις να νομίζουμε ότι είσαι. Βρίσκεσαι σε φόρουμ και συμμετέχεις με ψευδώνυμο. Έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας;

 

Υ.Γ2 (ρητορικό): Πουλάς κι εσύ λέγοντας στους πελάτες για COP157%;

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όπως διευκρίνισα παραπάνω, η κουβέντα πρέπει να είναι ανάλογη της κατηγορίας στην οποία βρισκόμαστε.

 

Η τελευταία σειρά μηνυμάτων διαγράφηκε.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μόλις αντιληφθούν την ανικανότητα που έχουν, έστω να ερμηνεύσουν σωστά το έντυπο του λογαριασμού, το ανεβάζω εδώ, γιατί σίγουρα θα το κατεβάσουν. Και αναφέρομαι σε ανικανότητα, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ, ότι περίμεναν να παραπλανήσουν με τέτοια τεχνάσματα τους πολίτες..

 

Ποιο το μικρό λαθάκι που έκαναν? Απλά δεν συμπεριέλαβαν στο συνολικό κόστος, το κόστος δικτύου και ΦΠΑ. Έτσι τελικά προκύπτει ένα ποσό για το τετράμηνο περίπου 800 Ευρώ. (αντί 447 Ευρώ που ισχυρίζονται)

post-28360-0-60351700-1329933466_thumb.jpg

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Με το πολικό ψύχος που είχε και φέτος στη Δυτική Μακεδονία (κάθε μέρα από τέλη Δεκεμβρίου έως προχθές, μέσες ημερήσιες τιμές αρνητικές ή στο 0) θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τον επόμενο εκκαθαριστικό (αν τολμήσουν να το βάλουν). http://penteli.meteo...oria/NOAAMO.TXT

 

 

Στην πραγματικότητα είναι 2,5 μήνες γιατί Σεπτέμβριο και έως τέλη Οκτωβρίου δεν καις καλοριφέρ. Χωρίς τον πιο ψυχρό μήνα που είναι ο Φεβρουάριος που διανύουμε και τον επίσης πολύ ψυχρό μισό Ιανουάριο.

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

Και ποιος σου είπε ότι αυτό που βάζουν είναι 100% αληθινό;

 

Κι αν είναι αληθινό, η αντίστοιχη δαπάνη για πετρέλαιο θα ήταν 390€ (λογαριάζω για 5000kWh).

 

Λυπάμαι τον άνθρωπο που τον δούλεψαν τόσο, ώστε να τον βγάλουν και σαν διαφήμιση στο ίντερνετ, ενώ είναι καταφανώς χαμένος...

Και μιλάμε για χοντρό και χυδαίο δούλεμα, διότι όπως επεσήμανε ο nikmmech, δείχνουν τον λογαριασμό, και κάνουν την πάπια για την χρέωση δικτύου και τον ΦΠΑ.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό το τιμολόγιο, η περίοδος κατανάλωσης που αναφέρεται μετά από την τοποθέτηση του λέβητα, είναι προφανώς αυτή που ακολουθεί μετά την αλλαγή του τιμολογίου χρέωσης (από μονοφασικό σε τριφασικό), όπως φαίνεται προς το τέλος του λογαριασμού. Και αυτή είναι περίπου 3000 kWh.

 

Έχει και άλλη παραπλάνηση δηλ η δημοσίευση. Αφήνει να εννοηθεί ότι ο λέβητας λειτουργούσε σε όλη την διάρκεα που αναφέρεται ο λογαριασμός, ενώ είναι προφανές, ότι αυτή αφορά στην περίοδο που τροποποίηθηκε η εγκατάσταση σε τριφασική.

 

Και προφανώς το κόστος θέρμανσης δεν είναι 800/4 = 200 Ευρώ ανά μήνα, αλλά πολύ παραπάνω...

 

 

εδιτ] και για να συμπληρώσω το συμπέρασμα του AlexisPap αυτός ο άνθρωπος πλήρωσε σχεδόν 3500 Ευρώ για την εγκατάσταση (2500 για τον λέβητα + 1000 για την αλλαγή εγκατάστασης σε τριφασική-κόστος ΔΕΗ και ηλεκτρολόγου)

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα όλα τα post των συναδέλφων και παρατήρησα μία εμμονή με μία συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία λέει ανακρίβειες.

Το σύστημα όμως αυτό χρησιμοποιεί μία συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία όπως κατάλαβα από όσα διάβασα, αποδίδει και αυτό δεν είναι ψέμα. Λιγότερο ή περισσότερο από το πετρέλαιο δεν μπορεί κανείς να το πει, γιατί ο κάθε χώρος έχει τις δικές του παραμέτρους. Δεν θεωρώ σωστό να δαιμονοποιούμε μία τεχνολογία, η οποία μόνο νέα δεν είναι. Σαν μηχανικοί πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψην μας δεδομένα και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Πιστεύω ότι υπό συνθήκες η χρήση λέβητα ιόντων είναι μία καλή λύση. Όχι λόγω οικονομίας. Αλλά λόγω κατασκευής.

Σε πολυκατοικίες που δεν βάζουν πια πετρέλαιο γιατί δεν πληρώνουν οι ένοικοι, τι θα συμβουλέυατε να χρησιμοποιήσουν?

Σε καταστήματα μικρού μεγέθους που δεν έχουν θέρμανση και χρησιμοποιούν aircondition τι θα συμβουλεύατε?

Link to comment
Share on other sites

Ας χρησιμοποιήσουν κλασσικά ηλεκτρικά σώματα λαδιού, αν δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Ακριβώς το ίδιο κόστος λειτουργίας θα έχουν με τον εν λόγω λέβητα και φυσικά υποπολλαπλάσιο κόστος κτήσης.

 

Και φυσικά το θέμα μας εδώ είναι οι ισχυρισμοί τους περί βαθμών απόδοσης άνω της μονάδας (που απλά δεν ισχύει) αλλά και το τελικό κόστος λειτουργίας.

 

Και ναι, σαν αρμόδιοι μηχανικοί (οι μηχανολόγοι εν προκειμένω - αλλά και οι έχοντες τις απαιτούμενες γνώσεις μετάδοσης θερμότητας και θερμοδυναμικής), μπορούμε να πούμε πιο θα είναι το κόστος λειτουργίας, σε σχέση με άλλες τεχνολογίες θέρμανσης. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρώ σωστό να δαιμονοποιούμε μία τεχνολογία, η οποία μόνο νέα δεν είναι. Σαν μηχανικοί πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψην μας δεδομένα και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

 

Δεν είναι δυνατόν από τα παραπάνω να συμπαιράνατε ότι δαιμονοποιούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

Απλά, δε δεχόμαστε τους ψευδείς ισχυρισμούς που θεοποιούν τους λέβητες αυτούς, δίνοντάς τους ψεύτικες ιδιότητες. Νομίζω ότι είναι σαφές από τα προηγούμενα. Κάντε τουλάχιστον έναν κόπο να διαβάσετε τι λέμε, πρωτού το αμφισβητήσετε. Δε γίνετε να επανερχόμαστε συνεχώς στα ίδια.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.