Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λέβητας ιόντων (electrode Heater)


Irene Gr

Recommended Posts

Ακριβώς επειδή έκανα τον κόπο και διάβασα ΟΛΟ το θέμα από την αρχή, ίσως να μην το έχετε αντιληφθεί αλλά η τελική εικόνα είναι ότι αυτό είναι κακό και το πετρέλαιο είναι καλό.

Δεν νομίζω ότι ο στόχος του φόρουμ είναι να βάλει ταμπελάκια. Φυσικά και θα πουν όσοι γνωρίζουν την άποψή τους και φυσικά και θα βγουν συμπεράσματα επί των ψευδών τοποθετήσεων. Αλλά ως επιστήμονες πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά. Και να λαμβάνουμε τις παραμέτρους υπόψην μας πριν δώσουμε μία οποιαδήποτε απάντηση.

 

Και νομίζω ότι πλέον όλοι κατάλαβαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία λέει ανακρίβειες. Ας μην της δίνουμε περισσότερη αξία με το να αναφερόμαστε συνέχεια σε αυτή.

Edited by petra mantw
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δε νομίζω ότι εδώ κανένας ασχολήθηκε με μια συγκεκριμένη εταιρία, όλοι είπαν την επιστημονική τους άποψη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία (όπως λέει κι ο τίτλος του thread), η οποία δε είναι ούτε επαναστατική ούτε ιδιαίτερα αποδοτική, τουλάχιστον περισσότερο από ένα ένα θερμοπομπό, ένα σώμα λαδιού ή πιστολάκι μαλλιών. Επισημάνθηκε ότι είναι πιο δαπανηρή από το πετρέλαιο, ότι η υλοποίησή της είναι αμφίβολης ποιότητας (σε αντίθεση με ένα καλό ηλεκτρικό λέβητα) και ότι είναι 2-3 φορές πιο δαπανηρή από μια αντλία θερμότητας αν κανείς επιμένει σε ηλεκτρική θέρμανση, Και επισημάνθηκε η παραπλάνηση που ΟΛΕΣ οι εταιρίες που τα εισάγουν χρησιμοποιούν σαν κύριο όπλο τους. Άλλη περισσότερο (COP 157%) κι άλλη λιγότερο (η οικονομικότερη μορφή θέρμανσης, η επαναστατικότητα και ο νεωτερισμός της τεχνολογίας, η προτεινόμενη ισχύς ανάλογα με τα τετραγωνικά και η παρεπόμενη σύγκριση με το πετρέλαιο). Και σαν επιστήμονες με τα μάτια ανοιχτά θα ήταν αμέλεια να μην το κάνουμε.

Edited by gaskouk
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που καναν με τον λογαριασμό τις ΔΕΗ είναι μεγάλη ΑΠΑΤΗ, και επιμένουν σε αυτό παρόλο των επισημάνσεων στα σχόλια. Τώρα έχουν μπλοκάρει περαιτέρω σχόλια. Πρέπει να επακολουθήσουν μηνύσεις, διότι πρόκειται για αισχρή παραπλανητική διαφήμιση.

 

 

ΚΕ.Π.ΚΑ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

 

Υ.Γ.

Δεν βλέπω και πουθενά στον λογαριασμό να φαίνονται τα τρ.μ. του σπιτιού - μπορεί να είναι δηλαδή και διαμέρισμα 50 τρ.μ

Edited by diramos
Link to comment
Share on other sites

Το ότι ο λογαριασμός που παρουσιάζουν και κυρίως ο τρόπος που τον παρουσιάζουν είναι καθαρή ξεκάθαρη ΑΠΑΤΗ είναι ηλίου φαεινότερο !!! Δυστυχώς από ότι φαίνεται για μια ακόμα φορά κανένας επίσημος φορέας δεν ενδιαφέρετε για την εξαπάτηση που γίνετε σε βάρος απελπισμένων πολιτών που προσπαθούν να βρουν μια κάποια λύση για οικονομικότερη θέρμανση. Εξίσου συγκλονιστική με την ΑΠΑΤΗ τούς είναι και η απάντηση τούς στα σχόλια: " ionheater said...

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον για το σύστημα θέρμανσης ιόντων STAFOR Ion Heater. Όπως γνωρίζουμε όλοι, το μηχάνημα καταναλώνει KW και κατά συνέπεια εμείς υπολογίζουμε KW.Το ποσό που πληρώνουμε για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (Δήμος, ΕΡΤ, ΤΑΠ) το πληρώνουμε ετσι και αλλιώς και δεν έχει σχέση με την κατανάλωση ρεύματος."

 

Μάλλον ξέχασαν να αναφέρουν μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία του λέβητα ιόντων ..... Ο λέβητας ιόντων ΔΕΝ καταναλώνει kWh (ενέργεια) αλλά kW (ισχύ) !!! Αυτό και αν είναι πρωτοτυπία χαχαχαχαχαχα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα όλα τα post των συναδέλφων και παρατήρησα μία με μία συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία λέει ανακρίβειες.

Το σύστημα όμως αυτό χρησιμοποιεί μία συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία όπως κατάλαβα από όσα διάβασα, αποδίδει και αυτό δεν είναι ψέμα. Λιγότερο ή περισσότερο από το πετρέλαιο δεν μπορεί κανείς να το πει, γιατί ο κάθε χώρος έχει τις δικές του παραμέτρους. Δεν θεωρώ σωστό να δαιμονοποιούμε μία τεχνολογία, η οποία μόνο νέα δεν είναι. Σαν μηχανικοί πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψην μας δεδομένα και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Πιστεύω ότι υπό συνθήκες η χρήση λέβητα ιόντων είναι μία καλή λύση. Όχι λόγω οικονομίας. Αλλά λόγω κατασκευής.

Σε πολυκατοικίες που δεν βάζουν πια πετρέλαιο γιατί δεν πληρώνουν οι ένοικοι, τι θα συμβουλέυατε να χρησιμοποιήσουν?

Σε καταστήματα μικρού μεγέθους που δεν έχουν θέρμανση και χρησιμοποιούν aircondition τι θα συμβουλεύατε?

 

 

Μα είναι δυνατόν να μην έχει κάποιος "εμμονή" με μια εταιρία που ΕΞΑΠΑΤΑ τον κόσμο ???

Η τεχνολογία ως τεχνολογία δεν δαιμονοποιειται από κανέναν... Αυτό που δαιμονοποιείται είναι τα ψέμματα που συνοδεύουν την τεχνολογία από όλους σχεδόν τούς εισαγωγείς παρόμοιων προϊόντων.

Η προώθηση αυτού του υλικού βασίζεται μόνο σε ΨΕΜΜΑΤΑ.

πχ βαθμό απόδοσης >1, ότι με 3 kW θα ζεστάνεις σπίτι 150m2, ότι πρόκειται για μια νέα τεχνολογία με "πυρηνική τεχνολογία", πατέντες που δεν υπάρχουν, και πολλά άλλα που έχουν αναλυθεί παραπάνω.

Με όλα τα παραπάνω ψέμματα προσπαθούν να πουλήσουν ένα προϊόν κόστους 250 ευρώ (http://www.stafor.lv/ion/index.php?part=7&lng=en) στην τιμή των 1500-2000 ευρώ.

 

Άν λοιπόν αφαιρέσεις από το προϊόν όλα τα παραπάνω ψέμματα τι σου μένει ???? Ένας πολύ κακής ποιότητας και τεχνολογίας ηλεκτρικός λέβητας .... γιατί λοιπόν να τον προτιμήσεις αφού θα βρεις πολλούς ηλεκτρικούς λέβητες πολύ καλύτερης ποιότητας, κατασκευής και αξιοπιστίας σε πολύ καλύτερη τιμή ???

 

Για όλες τις περιπτώσεις που ανέφερες υπάρχουν πολλές αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις όπως:

Ηλεκτρικός λέβητας

Θερμοπομποί

Θερμοσυσσωρευτές

Αντλίες θερμότητας

Κλιματιστικά (δεν θα τα πρότεινα προσωπικά για οικίες , αλλά σίγουρα για καταστήματα)

 

Έρχεται λοιπόν ο έξυπνος ο Ρωσσο-βουλγαρο-ρουμάνος και σου λέει: καλά όλα τα παραπάνω, αλλά ο λέβητας ιόντων τα κάνει με το μισό κόστος λειτουργίας... αυτό είναι και το μοναδικό (ψεύτικο) πλεονέκτημά του.

Άν δεις και ολα τα site εταιριών που τα εμπορεύονται , κανένα δεν αναφέρετε στο που δίνει λύση , αλλά μόνο στο πόσο οικονομικότερος είναι από κάθε άλλο τρόπο θέρμανσης

Link to comment
Share on other sites

Μην τσιμπάτε με τον βαθμό απόδοσης.

Μην ξεχνάτε ότι οι λέβητες αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων δίνουν απόδοση 109%. Δεν ανακάλυψαν κάτι φοβερό και τρομερό απλά είναι συγκριτικό αυτό το ποσοστό.

Το ίδιο προφανώς γίνεται και εδώ.

Αν ψάξεις καλά θα βρεις ποιο είναι το πραγματικό COP...

Η λέβητες συμπύκνωσης έχουν απόδοση 109% επειδή λαμβάνουν στους υπολογισμούς τους την κατώτερη θερμογόνο δύναμη. Αν λάβεις ώς αναφορά την ανώτερη θερμογόνο δυναμη θα πέσεις στα λογικά επίπεδα.

 

----Συγχώνεψη----

 

Θα μπορούσατε να κάνετε ένα πείραμα στο σπίτι για το πως λειτουργεί αυτό το σύτημα. Πάρτε δυο ξυραφάκια, αυτά τα παλιά πλακέ, βάλτε ανάμεσα ένα μονωτικό υλικό π.χ. σπίρτα, και συνδέστε το κάθε ξυραφάκι αντίστοιχα με την φάση και τον υοδέτερο. Αφήστε μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Το νερό θα βράσει σε πολύ λίγο χρόνο. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι γνωστό στα σοβιετικά κράτη περίπου μισό αιώνα και ήταν η κοινή πρακτική τον φοιτητών και φαντάρων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν βαθμό απόδοσης πάνω απο 100%. Θεωρητικά είναι εκεί κοντά. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή της κιλοβατόρας της ΔΕΗ είναι ασύμφορο η χρήση τέτοιου πράγματος για σκοπούς θέρμανσης.

Edited by miltos
Διόρθωση λάθους μετά από επισήμανση του μέλους, συγχώνεψη διαδοχικών δημοσιεύσεων
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΠΟΥΣΙΟΥ & ΕΣΤΙΑΣ 3 – ΚΟΖΑΝΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΙΟΝΤΩΝ

 

Εκ του επιστημονικού συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων ηλεκτρολόγων, αναλαμβάνεται η παρούσα πρωτοβουλία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού.

 

Αναγνωρίζεται απόλυτα η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε και η οποία εν μέρει προέρχεται και από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Απολύτως δικαιολογημένα επανέρχονται σε χρήση παλαιές εναλλακτικές μέθοδοι θέρμανσης, όπως λέβητες βιομάζας ή παρουσιάζονται και νέες, όπως είναι οι ηλεκτρικοί λέβητες ιόντων. Επειδή υπέπεσε στην αντίληψη μελών του συλλόγου μας, πως παρουσιάζονται οι εν λόγω λέβητες ως να έχουν βαθμό απόδοσης 150%, οφείλουμε ως επιστημονικός σύλλογος να παραθέσουμε την σχετική πραγματική γνώση. Καταρχήν δεν υπάρχει στην φύση διεργασία, η οποία να εμφανίζει βαθμό αποδόσεως μεγαλύτερο από 100%, στην πραγματικότητα ούτε τόσο δεν μπορεί να επιτευχθεί. Ωστόσο ένας εκ των υψηλοτέρων βαθμών αποδόσεως που μπορεί τοπικά να εμφανιστεί, είναι κατά την μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα. Δηλαδή συσκευές, όπως ηλεκτρικές κουζίνες, ηλεκτρικά αερόθερμα, θερμοπομποί, ηλεκτρικές σόμπες και κάτοπτρα ακτινοβολίας, ηλεκτρικοί λέβητες αντιστάσεων, ηλεκτρικοί λέβητες ιόντων κλπ. εμφανίζουν βαθμούς απόδοσης 9799%. Ειδικά όσον αφορά τους ηλεκτρικούς λέβητες ιόντων, επειδή εμφανίζονται στην αγορά ως νέα τεχνολογία, τονίζεται πως αντιθέτως βασίζονται σε τεχνολογία πολύ παλαιά, ήτοι της παραγωγής θερμότητας άμεσα στην μάζα ρευστού υψηλής αγωγιμότητας, μέσω διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο δε βαθμός αποδόσεως είναι ο ίδιος και παραπλήσιος με όλες τις υπόλοιπες προαναφερόμενες ηλεκτρικές συσκευές. Το ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών λεβήτων ιόντων, είναι ο μικρός τους όγκος ως προς την ονομαστική ισχύ τους, ήτοι διαθέτουν υψηλή ειδική ισχύ. Απλά, ένας ηλεκτρικός λέβητας αντιστάσεων ή ιόντων ονομαστικής ισχύος 6 KW παράγει στην καλύτερη περίπτωση 5.88 KW θερμότητας στο νερό και απορροφά για κάθε ώρα λειτουργίας του σε πλήρες φορτίο, ακριβώς 6 KWH ηλεκτρικού ρεύματος. Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή δυστυχώς εμφανίζεται με πιστοποιητικά μετρήσεων εκ του εξωτερικού, είναι απολύτως παραπλανητικά. Τέλος οφείλουμε, ως ενεργειακοί μηχανικοί, να ενημερώσουμε και να αποτρέψομε τον καταναλωτή να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μετατρεπόμενη άμεσα σε θερμότητα, για την θέρμανση χώρων, τουλάχιστον σε μόνιμη και κύρια βάση, διότι ο συνολικός βαθμός απόδοσης του συστήματος αραγωγής μεταφοράς και κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας ως θερμότητα, είναι ιδιαίτερα μικρός και η εν λόγω χρήση επιζήμια για την εθνική οικονομία.

Για τον Σύλλογο

Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αφεντουλίδης Αριστείδης Γιαννακίδης Δημήτριος

Δρ. Ναυπηγός Μηχ/γος Μηχ/κός Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Το παρόν μήνυμα δεν έχει δημοσιευτεί ξανά?

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα στο φορουμ, νεος εδω...

 

να ρωτησω αν υπαρχει σχετικη νομοθεσια για τους λεβητες ιοντων καθως και αν θελει καποια 35αρα η και μεγαλυτερη ασφαλεια...

 

γενικα εχω ενα θεμα οσον αφορα αν θα δημιουργηθει προβλημα στην ηλεκτροδοτηση του σπιτιου και την ταυτοχρονη λειτουργια ενεργοβορων συσκευων...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.