Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση Η/Υ - πριν την αποδοχή κληρονομιάς


fytique

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω μια περίπτωση τακτοποίησης ημιυπαίθριων διαμερίσματος.

Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου απεβίωσε (ξαφνικά) πριν από λίγες μέρες και ο σύζυγος δεν έχει προβεί ακόμη σε αποδοχή κληρονομιάς (και μάλλον η διαδικασία της αποδοχής δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι 30/06/2011).

Μπορεί με κάποιο τρόπο να προχωρήσει η διαδικασία της τακτοποίησης των Η/Υ στην πολεδομία? (να υπογραψει τις δηλώσεις & τις εξουσιοδοτήσεις ο σύζυγος προσκομίζοντας πχ ταυτόχρονα ληξιαρχική πράξη θανάτου & πιστοποιητικό οικογενειακής μερίδας για να φαίνεται ότι αυτός κληρονομεί?)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα να μαζέψεις και να καταθέσεις ό,τι έγγραφα θα κατέθετες σε δήλωση π.χ. στο Κτηματολόγιο. Τουλάχιστον ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει κώλυμα σε κάτι τόσο ασήμαντο και απλό όπως η ρύθμιση Η/Χ ενός διαμερίσματος όπου δεν απαιτείται καν τίτλος ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Ιδιοκτήτες πλέον -πρακτικά- είναι οι κληρονόμοι. Πέρα από αυτό, ασφαλώς όχι, δεν απαιτείται να πάει (σε οποιαδήποτε περίπτωση και στην συνήθη) ο ιδιοκτήτης να πληρώσει το πρόστιμο στην τράπεζα. Δεν ζητάει κανείς ...ταυτότητα για να πληρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις - το πρόβλημα δεν είναι η πληρωμή ή η παρουσία στην πολεοδομία αλλά η υπογραφή των αιτήσεων και κυρίως της εξουσιοδότησης που θέλει γνήσιο υπογραφής.

Σε κάθε περίπτωση που προκύψει σε άλλον συνάδελφο παρόμοιο πρόβλημα (εύχομαι να μην προκύψει σε κανέναν) η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης που ρώτησα σήμερα είπε να υπογράψει τα πάντα ο σύζυγος που κληρονομεί (αλλάζοντας το αιτών ή ιδιοκτήτης με κάτι όπως "οιωνός κληρονόμος") και στην υπεύθυνη δήλωση που δηλώνονται οι υπερβάσεις να προστεθεί μια παράγραφος που θα αναφέρει το ιστορικό και ότι βρίσκεται σε διαδικασία αποδοχής κληρονομιάς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.