Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόστιμα και τακτοποίηση


vagelis_lam

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.....

Αν και έχω ψάξει αρκετά τον περιβόητο Ν.3843, σε μια ιδιόρυθμη κατάσταση πελάτη μου, αντιμετωπίζω τον εξής προβληματισμό και απορία.

Στην περίπτωση που έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία και διπίστωση αυθαιρέτων πρίν την εφαρμογή του Ν.3843/2010 και κατόπιν της κλασικής διαδικασίας (έκθεση αυτοψίας, εξέταση ενστάσεων κ.α) τελεσιδικεί πλέον ο χαρακτηρισμός των αυθαιρέτων και των προστίμων που οφείλονται προκειμένου να εξαιρεθούν της κατεδάφισης και να νομοποιηθούν (υπάρχει αυτή η δυνατότητα με το άρθρο 22 ΓΟΚ), είναι δυνατόν σήμερα να '' τακτοποιηθούν '' με το Ν.3843 ή όχι ?

Σημειωτέον πως η απόφαση ΣΧΟΠ (κατόπιν απόριψης ενστάσεων) εκδόθηκε αυτές τις ημέρες με μεγάαααααααλη καθυστέρηση (υπαιτιότητα της πολεοδομίας).

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μη γίνεται. Εδώ επιτρέπεται σήμερα να κλείσεις ένα χώρο και αύριο να τον τακτοποιήσεις (έως 30/6). Αρκεί η οικοδομική άδεια να είναι προ της 2.7.2009.

Link to comment
Share on other sites

vagelis_lam, μπορουν να γινουν εφοσον ειναι χωροι που τακτοποιουνται με τον 3843, δηλαδη ΗΧ, υπογεια, και ολα τα υπολοιπα που βρισκονται μεσα στον εγκεκριμενο ογκο.Οτιδηποτε τακτοποιειται σταματαει το προστιμο του.Οποτε τρεξτε μην πληρωνουν αδικα.Για τα υπολοιπα που δεν τακτοποιουνται περιμενετε τον επομενο νομο της μπορμπιλως μηπως σας πιανει.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας......αλλά πίστευα ο αφελής πως το πνεύμα του Νόμου ήταν η οικειοθελής δήλωση των αυθαιρέτων και όχι η επίσπευση κάτω απο το επερχόμενο πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι σωρευτικά μεγαλύτερο της τακτοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.