Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσθήκη ορόφου(κατοικία) σε υφιστάμενο κατάστημα


Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω το εξής πρόβλημα με την Πολεοδομία. Βγάζω μία άδεια προσθήκης νέας κατοικίας (καθ' ύψος) σε υφιστάμενο κατάστημα το οποίο έχει εκδοθεί με οικοδομική άδεια το 2010. Το ισόγειο κατάστημα έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά τα μπετά. Λοιπόν, η Πολεοδομία μου λέει ότι επειδή ή άδεια του καταστήματος είναι σε ισχύ, άσχετα πως έχουν γίνει τα μπετά, η νέα προσθήκη πρέπει να θεωρηθεί σαν αναθεώρηση της παλαιάς άδειας του 2010. Και μάλιστα, για τον λόγο αυτό, μου βγάζουν ποσοστά σε Αρχιτεκτονικά-Στατικά (50% συγκεκριμένα) επί του συνόλου και των δύο (2) ορόφων.

Εγώ, βέβαια, διαφωνώ κάθετα με αυτό, και τους λέω ότι από την στιγμή που έχει αποπερατωθεί ο φέρων οργανισμός του ισογείου και δεν έχει γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην πρώτη οικοδομική άδεια, πρέπει να βγεί η νέα άδεια του ορόφου κανονικά σαν προσθήκη επί υφιστάμενου και όχι σαν αναθεώρηση όλου του κτιρίου.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας πάνω σε αυτό το πρόβλημά μου και αν μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει πως μπορώ να έχω έγγραφη απάντηση για το τι ισχύει τελικά. (να επικοινωνήσω με το τμήμα αμοιβών του ΤΕΕ να τους εκφράσω το πρόβλημά μου ίσως?).

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε πιστεύω πως σωστά σου τα λέει η υπηρεσία.

Έχω την εντύπωση πως αναθεώρηση μπορεί να κάνει ο μελετητής ή ο επιβλέπων της αρχικής άδειας. Είσαι ένας από αυτούς;

Αν όμως το θέμα είναι η αμοιβή σου, κανένας δεν σε υποχρεώνει να πληρωθείς την ελάχιστη που υπολογίζει η πολεοδομία. Μπορείς να πληρωθείς αυτήν που επιθυμείς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπορείς ενδεχομένως να κλείσεις και την παλιά άδεια, με θεώρηση για ρευματοδότηση, πληρωμένα όλα τα ημερομίσθια κτλ. και μετά να υποβάλλεις φάκελο.

 

Ειδάλλως, ναι είναι αναθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.