Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρτιότητα εκτός σχεδίου σε "τυφλό" γήπεδο


Recommended Posts

1 ώρα πριν, dimitris GM said:

Ειναι "τυφλο",  προυφισταμενο του 3212/2003, με συμβόλαιο  απο το 1969, αρα ειναι αρτιο και οικοδομησιμο.

Συμβολαιο του 2014,

α] ειναι αδυνατο να εχει γινει χωρις αναφορα στο αρτιο και οικοδομησιμο.

β] θα επρεπε να εχει πραξη χαρακτηρισμου...

γ] να ελεγχθει πώς εχει χαρακτηρισθει στους δασικους χαρτες.

Δεν απαντησες στα παραπανω [που εθεσαν και αλλοι συναδελφοι]

αυριο θα ρωτησεις τον συμβ/φο γιατι δεν εγραψε για το αρτιο και οικοδομησιμο, ως ωφειλε με βαση τον ν. 651.

[και τι σχεση εχουν τα "4 ομορα συμβολαια" με το δικο σου ακινητο???]

Μετα απαντας

τα λεμε αυριο.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, katrmp said:

.........

Γενικά πάντως ....................

δεν είναι κατά παρέκκλιση αρτιο και οικοδομηδιμο?

Γενικά και ναι και όχι και γενικά μπορεί να είναι και δασικό και πολλά άλλα ακόμα.

 

Πας σε Τοπογράφο Μηχανικό ώστε το γενικά να γίνει ως ο νόμος ορίζει και να μη αναζητάμε Μηχανικοί λύσεις ή απαντήσεις μπακαλικής.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

οκ.

Δασικο δεν είναι. Είναι ΑΑ.

 Ας την κάνω πιό απλή την ερώτηση. Οι παρεκλίσσεις που είναι ώς τα αγροτεμάχια 31/12/2003, μπορεί να αφορούν και να έχουν ισχύ σε ένα αγροτεμαχιο που αγορασθηκε το 2004 αλλά δημιουργήθηκε την  δεκαετια του 60? Ή έχει σχέση πότε είναι το συμβόλαιο? και άρα αφου είναι του 2004 δεν υπάρχει ισχύ των παρεκκλησεων?

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, katrmp said:

..

 Ας την κάνω πιό απλή την ερώτηση. ..

απλή απάντηση. Ανάθεση να γίνει Τοπογραφικό Διάγραμμα ως ο νόμος ορίζει

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι να χτίσει τώρα και πιθανόν ποτέ. Οπότε να μπείς σε έξοδα τόσα πολλά σε κατσάβραχα δεν έχει καμία ουσία να βγάλεις τοπογραφικό. Η ερώτηση είναι για να ξέρεις αυτο που έχεις τί είναι. Η αξία του 15 στρέμματα μπορεί να είναι και λιγότερη απο το τοπογραφικό. 

Απλά η ερώτηση << Οι παρεκλίσσεις που είναι ώς τα αγροτεμάχια 31/12/2003, μπορεί να αφορούν και να έχουν ισχύ σε ένα αγροτεμαχιο που αγορασθηκε το 2004 αλλά δημιουργήθηκε την  δεκαετια του 60? Ή έχει σχέση πότε είναι το συμβόλαιο? και άρα αφου είναι του 2004 δεν υπάρχει ισχύ των παρεκκλησεων?>> δεν έχει σχέση με τοπογραφο κλπ. ώστε να πρέπει να βγεί τοπογραφικό για να απαντηθεί. Νομίζω την αποψή του ώς απάντηση ο καθένας μπορεί να πεί .

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν το αγροτεμάχιο που αγοράστηκε το 2004 προκύπτει από τίτλο του 1960, ισχύει η παρέκκλιση. Με όση σιγουριά ταυτίζονται τα δύο (θέση, σχήμα, επιφάνεια, κυριότητα) με τόση σιγουριά εμπίπτει και στην παρέκκλιση.

Η παρέκκλιση δεν ισχύει για νέα αγροτεμάχια, δηλαδή για αυτά που δημιουργούνται (π.χ. κατάτμηση) μετά την ημερομηνία της παρέκκλισης.

Για την οικοδομησιμότητα του αγροτεμαχίου θα πρέπει να εξεταστούν και όλα τα παραπάνω που έχουν αναφερθεί. Π.χ. ένα αγροτεμάχιο που είναι στην κορυφογραμμή, δεν είναι οικοδομήσιμο ή αν είναι σε ζώνη φυσικού κάλλους που δεν επιτρέπεται η δόμηση. Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν μόνο μετά από αποτύπωση, μελέτη όρων δόμησης και τίτλων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα! Είμαι νέα μηχανικός και έχω αναλάβει να φτιάξω της οικογένειας μου τα τοπογραφικά για κτηματολογιο. Να μάθω κι' όλας. Έχω ένα γεωτεμάχιο εκτός οικισμού πάνω από 4 στρέμματα είναι τυφλό, καθώς για να φτάσουμε στο χωράφι μας μπαίνουμε από γειτωνικές ιδιοκτησίες. Το συμβόλαιο του χωραφιού είναι το 1951. Αυτό θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο; Με βάση ΦΕΚ 308Α/31-12-2003. Σας ευχαριστώ πολύ για βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν στον τίτλο αναφέρεται 4 στρεμ. (ή περίπου), είσαι εντάξει. Θα πρέπει όμως να ελέγξεις και άλλα στοιχεία (δασαρχείο,  NATURA, κλπ)

 

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, και πολλή προσοχή επίσης σε γεωμετρικά χαρακτηριστικά του τύπου πλάγιες αποστάσεις, τυχόν ελάχιστες αποστάσεις οικοδομής από άξονα οδού, ζώνες δουλείας από αγωγούς ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, αιγιαλό - παραλία - ρέματα. Όλα αυτά επηρεάζουν την θέση της δομούμενης επιφάνειας και πολλές φορές καθιστούν μία ιδιοκτησία μη - οικοδομήσιμη ακόμα και αν πληρεί τους όρους αρτιότητας.

Τέλος να ελέγξεις τυχόν αναρτημένο ή κυρωμένο δασικό χάρτη καθώς και να διαβάσεις καλά το ιστορικό του συμβολαίου: δεν αρκεί αυτό να αναφέρεται απλά σε μία ημερομηνία, αλλά θα πρέπει να μην έχει πραγματοποιηθεί κατάτμηση έκτοτε.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.