Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα εκτός σχεδίου σε "τυφλό" γήπεδο


Recommended Posts

...... το κενο που αναφερεσε δεν ξερω τι ειναι και σε ποιον ανηκει, υποθετω ανηκει στον Δημο.

Με υποθέσεις δεν μπορείς να καταλήξεις σε κάτι οριστικό.

Από τους τίτλους θα βρεις με ποιόν συνορεύεις στις επίμαχες πλευρές. Μήπως τελικά συνορεύει με τους επ. δρόμους κι έχει πρόβλημα αρτιότητας (κατάτμηση μετά το 85)?

Όταν λες ότι το γεωτεμάχιο είναι σύμφωνα με τους τίτλους (Ε=10210 μ²) σημαίνει ότι δεν το έχεις αποτυπώσει?

Ψάξε το καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Στον τιτλο αναφερει οτι συνορευει με επαρχιακη οδο, ο αγρος ειναι αποτυπωμενος και το εμβαδον του συμφωνα με τα υφισταμενα ορια ειναι 10385 μ2. Στο σχεδιο που ανεβασα το οριο (magenta) ειναι συμφωνα με τις συντεταγμενες και το εμβαδον του τιτλου.

Link to comment
Share on other sites

Από τον τίτλο κρατάς μόνο τους όμορους. Κάνεις νέα μέτρηση σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιδιοκτήτη, και ελέγχεις την περίπτωση που ανέφερα (κατάτμηση μετά το 85). 

Και μην αποκλείεις την περίπτωση, να μην έχει (σκόπιμα) δειχτεί σαν όριο η επ. οδός. 

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα συνάδελφοι έχω μια περίπτωση αγροτεμαχίου 11 στρμ με 2 στρμ μέσα σε οικισμό. το αγροτεμάχιο αυτό είναι δημιουργημένο το 1954 και είναι τυφλό με δουλεία διόδου απο έναν γείτονα. θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος με το τι συμβαίνει με την αρτιότητά και την οικοδομισιμότητα ?

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω, πως καλό θα ήταν να υπολογίσεις τη δόμηση για το εκτός οικισμού τμήμα, ώστε σε περίπτωση που το εντός οικισμού καταστεί οικοδομήσιμο (=αποκτήσει πρόσωπο σε κ.χ.) να μπορείς να εκμεταλλευτείς την παραπανίσια δόμηση που θα σου δώσει.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

μεγάλη συζήτηση για το αν το τυφλό γήπεδο είναι άρτιο κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση. Την έχουμε κάνει και εδώ, αλλά οριστικά δεν καταλήξαμε κάπου.Με βάση κάποιο έγγραφο ή εγκύκλιο δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα.Προσωπική άποψη εκφράζοντας, τείνω προς την κατεύθυνση της κατά κανόνα αρτιότητας για τα τυφλά. 

 

Αν υποθέσουμε ότι το γήπεδο του συναδέλφου έχει πρόσωπο σε 4.μ πλάτος αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο στον οριοθετημένο οικισμό.

Άρα, θα έχουμε ένα ενιαίο γήπεδο με δυο διαφορετικούς τομείς από άποψη όρων δόμησης.(αρτιότητα και οικοδομησιμότητα) 

Το τμήμα εντός οικισμού- 2 στρέμματα- θα μπορούσε να οικοδομηθεί με 400 τ.μ.

Το τμήμα εκτός οικισμού 9. στρέμματα  θα μπορούσε να οικοδομηθεί με 290 τ.μ.

Ανάλογα που θα επιλεγεί να τοποθετηθεί η οικοδομή θα ληφθούν και τα ανάλογα μεγέθη καθώς και οι περιορισμοί αποστάσεων, ύψους κλπ

 

Προσπαθώ να βρω ένα έγγραφο απαντητικό από τη ΔΟΚΚ του 2009, αν θυμάμαι καλά, που αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνεται μεταφορά συντελεστή δόμησης από το ένα τμήμα στο άλλο,  δηλαδή ότι δεν μπορεί το εντός ή το εκτός  τμήμα  να λάβει δόμηση 290+400 =690 τ.μ. 

 

σε δική μου προφορική ερώτηση στην Υ.ΔΟΜ  έλαβα αντίστοιχη απάντηση για μη μεταφορά Σ.Δ από το εντός στο εκτός τμήμα και αντιστρόφως. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.