Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


christos_ioannina

Recommended Posts

Καλημέρα σας! Είμαι εδώ και δέκα χρόνια ασφαλισμένος ΤΣΜΕΔΕ και απασχολούμουν ως ερευνητής μηχανικός σε συμβάσεις έργου στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως το τέλος του 2010. Φέτος, το 2011, δεν είμαι σε κάποια σύμβαση και ως εκ τούτου είμαι άνεργος αφου δεν έχω και κάποια άλλη δουλειά ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Υπάρχει κάποιος τρόπος να θεωρηθώ από τον ΟΑΕΔ άνεργος και να πάρω επίδομα ή εν πάσει περιπτώσει κάποια ενίσχυση?Κάπου διάβασα πως υπάρχει ένα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ που διευρύνει την έννοια του ανέργου και γενικότερα σε μηχανικούς πέρα από αυτούς που υπήρξαν μισθωτοί. Εγώ δεν θεωρήθηκα ποτέ μισθωτός μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια αλλά έχω πληρώσει υψηλότατες εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, πολύ περισσότερες από όσες έχουν πληρώσει πολλοί μισθωτοί στις δουλειές τους πριν θεωρηθούν δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας. Και ερωτώ: Είναι λογικό, πέραν του ότι δεν μπορούμε να διακόψουμε το ΤΣΜΕΔΕ εμείς οι ελέυθεροι επαγγελματίες μηχανικοί ώσπου να ξαναβρούμε δουλειά, να μην μπορούμε να θεωρηθούμε ουτε καν άνεργοι από τον ΟΑΕΔ τη στιγμή που έχουμε πληρώσει επί χρόνια στο ασφαλιστικό σύστημα ποσά της τάξεως των 3 000 ευρώ το χρόνο και να μην δικαιούμαστε καμμία ενίσχυση? Να μην πάρουμε ούτε κάτι που θα μας βοηθήσει να πληρώσουμε τις εισφορές από τις οποίες δεν μπορούμε να απαλλαγούμε τη στιγμή που άλλοι όντας 2 χρόνια μισθωτοί δικαιούνται να πάρουν επίδομα όταν μείνουν άνεργοι?Όποιος ξέρει κάτι για το τι δυνατότητες έχουμε παρακαλώ να απαντήσει :roll:

Link to comment
Share on other sites

Αν δν είσαι μισθωτός και Δεν έχεις ένσημα στο ΙΚΑ και Δν έχεις απόλυση ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να μπεις στον ΟΑΕΔ!!!!

 

Εμείς οι μηχανικοί θεωρούμαστε προνομιούχοι, γι αυτό εξάλλου πληρώνουμε την ιδιότητα και ΟΧΙ την ασφάλιση! Κάνενας μηχανικός όπως και ιατρός δν μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας. Η μόνη περίπτωση είναι ταυτόχρονα να δουλευει σαν μισθωτός και να τον απολύσουν αφού εχει συγκεντρωση τα απαιτούμενα ένσημα.

 

Αυτά είναι πρόσφατα λόγια πολλών υπαλλήλων του οαεδ της περιοχής μου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανεργος και ασφαλισμενος στο τσμεδε δυστυχως αλλα δεν πανε μαζι. Βλεπεις εμεις ειμαστε "Αυτοαπασχολουμενοι" και ως εκ τουτου δεν λογιζομαστε σαν ανεργοι και εν συνεχεια θεωρουμαστε ως εν δυναμει παλιανθρωποι, φοροφυγαδες, απατεωνες και κλεφτες και ας μην εχουμε ουτε να φαμε.

Ο μονος τροπος να παρεις επιδομα ανεργειας ειναι να εχεις τουλαχιστον 11 μηνες σαν μισθωτος καπου ωστε να πληρωνεις συνεισπρατομενα στο ικα και επειτα να απολυθεις.

 

Αυτα ειναι δυστυχως τα λογιστικα κολπα που κανουν ωστε να βγαινει οσο το δυνατον μικροτερος ο αριθμος των ανεργων της χωρας. Μας λενε 800.000 ανεργοι, εγω λεω προσθεστε μηχανικους, γιατρους, δικηγορους, νοσηλευτες, φαρμακοποιους που δεν τους γραφει ο οαεδ στα μητρωα του (γιατι ειμαστε βλεπεις ολα τα παραπανω που ανεφερα), προσθεστε ολους αυτους που απλα δεν εχουν παει να γραφτουν, προσθεστε ολους αυτους που εγγραφονται στα μητρωα αλλα δεν εχουν δουλεψει πριν οποτε και ΔΕΝ μετρανε στον αριθμο των ανεργων που ανακοινωνετε (ναι καλα διαβασατε) και ελατε μετα να μας πειτε ποσοι πραγματικα ειναι οι ανεργοι σε αυτην την χωρα.

Συμφωνα με μια ερευνα ενος καθηγητη οικονομικων, νομιζω του παντειου, η ανεργια αυτην την στιγμη ειναι 22% ητοι 1,21 εκατομμυρια και μεχρι το τελος του ετους θα εχει ανεβει στο 25% οποτε και ο οικονομικα μη ενεργος πληθυσμος θα ειναι μεγαλυτερος απο τον οικονομικα ενεργο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εχεις ενσημα ικα τοσα χρονια; Εχεις καταγγελια συμβασης (εξαρτημενης) εργασιας; Αν οχι δεν γινεται, τουλαχιστον απο οσο ξερω.

Αλλα αντι να ρωτας εδω που πολυ πιθανον να μην ξερουμε καποιες πιθανες λεπτομεριες πηγαινε να ρωτησεις καποιον αρμοδιο να σου απαντησει με σιγουρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα,

 

ρε παιδια τι ειναι αυτα εκτος απο τις εισφορες που εχουμε να πληρωνουμε με το ετσι θελω στο ΤΣΜΕΔΕ 3000-4000 τουλαχιστον καθε χρονο ειμαστε δεν ειμαστε ανεργοι, τωρα θα πληρωσουμε και εκτακτη εισφορα!!!!!

Ναι ειμαι στους ατυχους οι οποιοι το 2010 ειχαν ενα καποιο εισοδημα αλλα δυστηχως απο 1/1/2011 εμεινα ανεργος και τωρα το κρατος μου ζητα και εκτακτη εισφορα??? Και ολα αυτα ενω πηγα ΟΑΕΔ οχι να ζητησω ταμειο που κανονικα θα επρεπε να δικαιουμαι (9 χρονια πληρωνω υψηλες εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ) αλλα να βγαλω καρτα ανεργιας για να ξερει επισημα το κρατος οτι και γω ειμαι ανεργος.

Και εαν δεν εφτανε αυτο οι υπαλληλοι εκει με ρωτησαν τι την θελω την καρτα ανεργιας. Μολις τους ειπα οτι ειμαι ελευθερος επαγγελματιας μου λενε αν δεν ειχες ανοιξει βιβλια θα δικαιουσουν επιδοτηση χωρις καρτα ως νεος επιστημονας αλλα τωρα που ανοιξες βιβλια ακομα και εαν τα εκλεισες δεν ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ!!!

 

Τωρα ηρθε και η εκτακτη εισφορα εαν ειναι δυνατον.

Link to comment
Share on other sites

Από το προσχέδιο του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο:

http://www.skai.gr/files/1/pdf/efarmostikos.pdf

Άρθρο 44, παρ. 2

 

Μετά από πάνω από 70 χρόνια από την ίδρυσή του, το ΤΣΜΕΔΕ (φαίνεται πως) θα χορηγεί επίδομα ανεργίας και σε αυτοαπασχολούμενους...

Με την ανάλογη κράτηση, πάντα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.