Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αδεια Φανοποιείο-Βαφείο


VAEFSTRA

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.Είναι να βγάλω μια άδεια για φανοποιείο-βαφείο (ο μηχανολόγος - συνεργάτης μου).Το θέμα είναι οτι ο πελάτης με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου είπε οτι βρήκε ένα χώρο που παλιά λειτουργούσε ως φανοποιείο-βαφείο.Αυτό σημαίνει οτι η άδεια λειτουργίας ή ίδρυσης μπορεί να μεταβιβαστεί οπότε ο συνεργάτης μου θα βγάλει μόνο μια απο τις 2??

Link to comment
Share on other sites

........... και μου είπε οτι βρήκε ένα χώρο που παλιά λειτουργούσε ως φανοποιείο-βαφείο.............

 

Δηλαδή τώρα που μιλάμε, δεν λειτουργεί?

Link to comment
Share on other sites

Οχι..Λειτουργούσε κάποια στιγμή στο παρελθόν ως τέτοιο και (στο όνομα κάποιου άλλου) τώρα ο πελάτης μου θέλει να το ανοίξει και να το λειτουργήσει πάλι σα βαφείο-φανοποιείο..Υπάρχει περίπτωση να ξαναχρησιμοποιήσει την παλιά άδεια χωρίς να βγει καινούρια (??????) γιατί κάποιος του είπε οτι εφόσον για τον εν λόγω χώρο έχει βγει μια φορά άδεια δε χρειάζεται να ξαναβγεί.Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα..

Link to comment
Share on other sites

Για να μην σε μπερδέψω, σε παρεπέμπω στο http://www.et.gr (Εθνικό τυπογραφείο) και κατέβασε το ΠΔ 38/96 (ΦΕΚ 26Α/96) και δες τις παργ. 3-4-5 του άρθρου 14 να δείς που ανήκεις

 

Ανεξάρτητα που θα καταλήξετε, αν στο πρώην συνεργείο έχουν επέλθει μεταβολές σε σχέση με τα αρχικά σχέδια (δεν γνωρίζω αν υφίσταται εντος αυτού ο μηχανολογικος εξοπλισμός ή οχι), θα πρέπει να ξεκινίσετε νέα έγκριση σχεδιαγραμμάτων (όχι ίδρυσης), δηλαδή διαφορετική διαρύθμιση χώρου και τοποθέτηση μηχ. εξοπλισμού, οπότε θα βγεί 1 άδεια, αυτή της λειτουργίας

 

Όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο η υπηρεσία να σας ζητήσει και βεβαίωση χρήση γης, ότι επιτρέπονται τα επαγγ. εργαστήρια στη περιοχή που έχει βρει το κατάστημα-συνεργείο ο πελάτης σας (γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι μεν περιοχή γενικής κατοικίας αλλά να έχουν αφαιρεθεί κάποιες δραστηριότητες απο το άρθορ 3 του ΦΕΚ 166Δ/87 ), για να προχωρήσετε στο 2ο σταδιο που είναι η έγκριση σχεδιαγραμμάτων-άδεια λειτουργίας.

 

Σε κάθε περίπτωση, μελετήστε (εσύ και μηχανολογος) καλά το ανωτέρω ΠΔ και αν θέλει ο συνάδελφος μηχ. να κάνει μια βόλτα στη δ/νση μεταφορών για περαιτέρω πληροφορίες-λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.