Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ


digia

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι ακομα φοιτητρια στη σχολη μηχανολογων και αεροναυπηγων μηχανικων και θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση ! Γνωριζω οτι με το που τελειωνουμε τη σχολη γραφομαστε στο ΤΕΕ και μαζι γραφομαστε και στο ταμειο των μηχανικων ΤΣΜΕΔΕ . Ακουσα ομως οτι δεν μπορουμε ουτε να γραφτουμε στον ΟΑΕΔ ουτε να παρουμε επιδομα ανεργιας .. Ομως ειμαστε υποχρεωμενοι να πληρωνουμε ( ακομα και αν ειμαστε ανεργοι ) το ταμειο των μηχανικων δια νομου !! Θα ηθελα να μου πειτε αν οντως ισχυει κατι τετοιο και ποια ειναι η λογική του ???

Link to comment
Share on other sites

Αν και εχουν απαντηθει ισως και εκατονταδες φορες τα ερωτηματα σου, θα μπω στον κοπο να τα ξαναγραψω για αλλη μια φορα.

Με το που τελειωνεις την σχολη ΔΕΝ γραφεσαι στο ΤΕΕ εκτος και αν εσυ η ιδια το αποφασισεις. Αν λοιπον το αποφασισεις τοτε ναι θα σε εγγραψουν αυτοματος στο τσμεδε το οποιο και απο εκει και περα θα εισαι υποχρεωμενη να πληρωνεις για παρα πολλα χρονια ειτε εχεις εργασια ειτε οχι, εκτος και αν αποφασισεις να διαγραφεις. Αν πας στον οαεδ, χωρις προηγουμενος να εχεις εργαστει ως μισθωτη, δεν θα δεχτει καν να σε εγγραψει στα μητρωα του με την φοβερη δικαιολογια οτι εισαι αυτοαπασχολουμενη (τι εννοει αυτο ακομα να καταλαβω, αλλα τεσπα). Προκειμενου να σε εγγραψει ο οαεδ στα μητρωα του θα πρεπει να εχεις τουλαχιστον 11 μηνες ως μισθωτη καπου και επειτα να απολυθεις. Αλλα επαναλαμβανω ως μισθωτη με συμβαση εξαρτημενης εργασιας. Τοτε και μονο τοτε ο οαεδ θα σε εγγραψει στα μητρωα του και θα σου δωσει επιδομα ανεργειας.

Και για να μην γινονται παρανοησεις ο οαεδ δεν δινει επιδομα ανεργειας σε κανεναν αποφοιτο καμιας σχολης μολις εχει παρει το πτυχιο του αν δεν εχει ενσημα στο ικα.

Link to comment
Share on other sites

Οπως τα ειπε ο καραβλαχος.

 

Μολις κανεις εγγραφη στο ΤΕΕ αυτοματως εγραφεσαι κ στο ΤΣΜΕΔΕ. Και ναι πληρωνεις συνεχεια ειτε εχεις δουλεια ειτε οχι. Και ναι δεν σε υπολογιζει ο ΟΑΕΔ σαν ανεργο καθως σε θεωρει αυτοαπασχολουμενο.

 

Επιδομα ανεργιας φυσικα και δεν δικαιουσαι, παρα μονο αν δουλεψεις καποια στιγμη στη ζωη σου ως μισθωτος με ενσημα.

Link to comment
Share on other sites

η παρα-λογικη ειναι οτι οταν εσυ γραφεσαι στο ΤΕΕ αποκτας με την εγγραφη σου, την αδεια ασκησεως επαγγελματος (ανουσιο προνομιο για τους νεους), γι αυτο και μπαινεις στο ΤΣΜΕΔΕ αυτοματα (αντιτιμο ανουσιου προνομιου) το οποιο πληρωνεις.

 

Το μονο καλο ειναι, οτι οσο ποιο νωρις γραφτεις τοσο ποιο νωρις θα παρεις συνταξη. Μπορεις να γραφτεις τωρα, και να κανεις διακανονισμο οταν πιασεις δουλεια (ειναι αμελητεος ο τοκος) για να τους ξεχρωστισεις (ετσι εκανα εγω).

 

Επιδομα ανεργειας διακαιουσε για ενα χρονο (450 ευρω), μονο εφοσον εχεις συμπληρωσει ενα χρονο ΜΙΣΘΩΤΗΣ εργασιας και εχεις ΕΝΣΗΜΑ ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρωσω πως αν εισαι μισθωτη και παραλληλα εχεις ανοιχτα βιβλια στην εφορια ως ελευθερος επαγγελματιας η συμμετεχεις ως εταιρος σε εταιρεια με οποιοδηποτε ποσοστο, εαν απολυθεις απο τη μισθωτη εργασια σου δεν εχεις δικαιωμα εισπραξης επιδοματος ανεργιας ΟΑΕΔ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.