Μετάβαση στο περιεχόμενο

Blog για τα δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ


GeorgeS

Recommended Posts

GeorgeS είπες "Πολύ εύκολα λέτε για τα ΤΕΙ και το επίπεδό τους χωρίς να γνωρίζετε."

 

 

Σκέψου λιγάκι πόσα λέγονται και για τα ΑΕΙ από άτομα χωρίς επίσης να γνωρίζουν.

Θα ζητήσω και εγώ περισσότερες διευκρινήσεις όπως ο avgoust.

 

Όσον αφορά το master και το διδακτορικό σε σχολές του εξωτερικού,

αν υπήρχε μια θέση και υπήρχαν 2 υποψήφιοι, από ΤΕΙ και από ΑΕΙ, ποιός θα επιλεγόταν πιστεύετε;

 

και επιπλέον το ότι κάνει κάποιος ένα master δεν σημαίνει ότι αποκτά και το συγκεκριμένο δίπλωμα και τα συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αν ισχύει αυτό να κάνω ένα master στην νομική να γίνω και δικηγόρος..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πως είναι τότε δυνατόν να εξισωθούν τα ΤΕΙ του 80-90 με τα ΑΤΕΙ του 2008 και να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα (και μην ξεχνάμε τις υποχρεώσεις) με διπλωματούχους εν μια νυκτή και με μια απόφαση κάποιου νομικου? Εκεί δεν θα πρέπει να μπουν και μεταξύ τους άλλοι περιορισμοί??? Ποιά είναι η γνώμη σας περί αυτού?

 

για 'μένα η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή: όχι αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων με βάση το πτυχίο αλλά με βάση εξετάσεις απο τον αρμόδιο επαγγελματικό φορέα (ΤΕΕ)._

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να συγχαρώ τους ακομπλάριστους αποφοίτους ιατρικών εργαστηρίων

καθώς και τους νοσηλευτές οι οποίοι ποτέ δεν σκέφτηκαν να κοροιδέψουν καμιά γριούλα δηλώνοντας Γιατροί ΤΕ. Φαντάζομαι και αυτοί μαθήματα σχετικά με την υγεία θα κάνουνε.

Παρακαλώ το υπουργείο παιδείας να ιδρύσει ένα ΤΕΙ που να έχει κάποια παρόμοια μαθήματα με τους δικηγόρους. Και ένας απόφοιτος αυτού να δηλώσει

δικηγόρος ΤΕ. Τότε να βλέπαμε το ευρωπαικό δικαστήριο...ούτε σε δικαστήριο της Ανδρομέδας δεν θα υπήρχε δικαίωση.

Γίνομαι κακός... απλά αγανακτισμένος φίλε pariah7.

Γιατί? Γιατί βλέπω πολεοδομίες γεμάτες συναδέλφους σου,τεχνικές υπηρεσίες δήμων γεμάτες συναδέλφους σου, ιδιωτικά γραφεία συναδέλφων σου, οικοδομικές άδειες συναδέλφων σου.

Κατά τα άλλα δεν έχετε επαγγελματικά δικαιώματα.

Όχι φίλε μου έχετε και παραπάνω από όσα θα έπρεπε. Τα θέλετε και αποτυπωμένα σε χαρτί ώστε να ολοκληρωθεί-οριστικοποιηθεί ο παραλογισμός. Το πρόβλημά σας - κόμπλεξ κατ'εμέ είναι στον τίτλο και στον ασφαλιστικό φορέα. Θέλετε και αυτά για να γίνει η απόλυτη σύγχυση. Ταύτιση του 13,5 με το 18,5 δεν μπορεί να υπάρξει.

Δηλώνω ότι θα προσφύγω στα ευρωπαικά δικαστήρια σε περίπτωση που ταυτίσουν τα επαγγελματικά μου δικαιώματα με αποφοίτους ΤΕΙ.

Δηλώνω ότι θα απαιτήσω και με το παραπάνω να πάρω πίσω όλες τις εισφορές μου από τον ασφαλιστικό μου φορέα σε περίπτωση που δεχτεί κάτω από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση αποφοίτους ΤΕΙ.

Η εποχή φιλόδοξων μετριοτήτων πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και από το ΤΕΕ επαναφέροντας το καθεστώς 8ωρου.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί οι σχολές εργοδηγών να μετατραπούν σε σχολές μηχανικών; --γιατί ουσιαστικά αυτό γίνεται μεθοδευμένα τα τελευταία χρόνια.

 

Εστω το επίπεδο των σημερινών ΤΕΙ να είναι εφάμιλλο με του Πολυτεχνείου, αυτό θέλουμε;; 20 σχολές μηχανικών στην Ελλάδα;;!!( δεν ξέρω γω πόσα είναι τα ΤΕΙ + τις Πολυτεχνικές)

 

Αν θέλουμε ίδιες σπουδές = ίσα δικαιώματα , ποιός ΠΛΕΟΝ ο ρόλος ύπαρξης των ΤΕΙ ;;; + των πολυτεχνείων;;; Ας υπάρξει μια εννιαία σχολή , με π.χ 5-6 παρατήματα και όχι 20;;

 

σε αυτό το θέμα, η πολιτεία είναι ο μεγάλος εγκληματίας -

Link to comment
Share on other sites

συνάδερφοι όλα τα παραπάνω περι σχολών εργοδηγών και πυραμίδας και άλλα τέτοια κομικοτραγικά μονο την άγνοιά μας δείχνουν και την φοβερή έλλειψη παιδείας.Τα ΤΕΙ πρέπει να καταργηθούν ή πρέπει να γίνουν πολυτεχνεία.ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση.Ή είσαι μηχανικός ή δεν έισαι.Απόψεις όπως ''οι ΤΕΙτζήδες είναι εργοδηγοί'' μόνο στην φτωχή το πνεύματι Ελλαδίτσα υπάρχουν.Μόνο στην κωλοχώρα αυτή που είμαι υποχρεομένος να ζω όποιος σπουδάζει 4 χρόνια είναι ΄''λίγο'' μηχανικός ή ημιμηχανικός ή εργοδήγός.Το μόνο σίγουρο έιναι πως είναι άλλος ένας βλάκας που δεν ήξερε τι του γίνεται στα 18 και κάθεται και ακούει τώρα τον κάθε παπαροπαπαρούνα που αντί για 14 στις πανελλαδικές έγραψε 17 και τώρα διεκδικεί και τον πισινό μου ως τρόπαιο γιατί θεωρεί πως έχει ''εξαίρετο και ανυπερβλητο'' πεδίο γνώσης......και ο αλλαχ βοηθός

 

Υ.Σ.1 καποιος 'εγραψε πως θα πάει στα διεθνή δικαστήρια εαν εξομοιωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα ΤΕΙ-ΑΕΙ.

Εγώ δηλώνω πως θα κάνω μήνυση στη χώρα που του έδωσε το δικαίωμα να σκέφτεται.Θα ήταν καλύτερα για όλους μας να πλέκει παρά να σκέφτεται.

Υ.Σ.2 Πρέπει όλοι να γίνουμε καλύτεροι μηχανικοί.και αυτό θα το πετύχουμε μόνο με δίαβασμα,αλληλεγγύη,ανταλαγη απόψεων και προβλαματισμών,βαθιά ενασχόληση με το επάγγελμα και κυρίως να συσπειρωθούμε σε ένα ενιαίο μέτωπο.......και όσοι απόφοιτοι ΤΕΙ δεν ξέρουν ανάγνωση να πάνε πάλι στην 1η δημοτικού.αμαν πια με μας τους ΤΕΙτζηδες

 

Παρακαλώ διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum και ειδικότερα τον κανόνα 4.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ΣτέφανεΒ ο μόνος λόγος για τον οποίο ξεκίνησε το θέμα είναι για να μπορούν οι ακαδημαικοί μας συνάδελφοι, οι οποίοι διδάσκουν στα εν λόγω ιδρύματα να μπορούνε να παίρνουνε μεγαλύτερου προυπολογισμού ερευνητικά προγράμματα και να αποβάλουνε επίσης και αυτοί με τη σειρά τους το κόμπλεξ τους ως προς τους καθηγητές πολυτεχνικών σχολών. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης.

Επίσης στην περίπτωση που γινότανε αυτό το οποίο περιγράφεις πιστεύω πως σε αυτά τα νέα πολυτεχνεία θα περνούσανε παιδία που σπουδάζουνε τώρα γεωπόνοι,φυσικοί,περιβαλλοντολόγοι κτλ. Ίσως και κάποιοι ελάχιστοι συνάδελφοι του εκάστωτε pariah7 ποσοστό της τάξεως του 1%.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια δε χρειαζεται να χαλιομαστε για όλα αυτά όταν αυτή τη στιγμή καλούμαστε όλοι να επιβιώσουμε σύμφωνα με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς. το δικαίωμα της υπογραφής μπορεί να το κατοχυρώνει ο νόμος σε πολλούς αλλά η αγορά επιλέγει που ποιός είναι ο καταλληλότερος. αυτοί τη στιγμοί εμείς των πολυτεχνείων έχουμε ένα χαρτί που είναι τεράστια δύναμη στα χέρια μας όχι γιατί μας δίνει τη δυνατότητα της υπογραφής αλλά γιατί μας έχει δώσει το προνόμιο σπουδών ανοτάτου επιπέδου, που σίγουρα δε συγκρίνεται με των τει. είμαι μηχανικός παραγωγής και διοίκησης και η δυνατότητα υπογραφής για εμάς είναι πολύ υποβαθμισμένη και όμως σαν ειδικότητα έχουμε μεγάλη απορροφητικότητα στην αγορά ακριβώς γιατί οι σπουδές του πολυτεχνείου μας δίνουν δύναμη στα χέρια μας. ας εμπιστευτούμε λοιπόν το επίπεδο των γνώσεων μας και ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα δικαιώματα των υπογραφών.το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι το επίπεδο των σπουδών και των γνώσεων μας. κανείς καλός επιστήμονας δεν χάνεται ΄και αν συμβεί αυτό σίγουρα άλλοι λόγοι συντρέχουν και όχι αν τα τει έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής σε κάποιες μελέτες. ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε απόφοιτοι πολυτεχνικής σχολής πενταετούς φοίτησης και ανωτάτου επιπεδου σπουδών. δεν χρειαζόμαστε κανένα δικαίωμα υπογραφής παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Ένα ακόμα θέμα σχετικό με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ κλειδώνεται και από εδώ και πέρα θα κλειδώνονται, για ένα διάστημα τουλάχιστον, όλα τα σχετικά θέματα. Όποιος θέλει να ανοίξει σχετική συζήτηση ας πάει σε άλλο forum ή ας ανοίξει ένα blog.

Ο λόγος προφανής.

Σας παρακαλώ να αναφέρετε στους συντονιστές σχετικές παραβιάσεις της παραπάνω απόφασης για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα.

Οι παραβάτες θα λαμβάνουν με μια προειδοποίηση (κίτρινη κάρτα) και την επόμενη φορά με αποβολή (κόκκινη).

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. 8-)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.