Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα


Recommended Posts

Σε οικισμό προ του 23 ο κανόνας για αρτιότητα είναι ελ εμβαδό 300,0 τμ και πρόσωπο 12,0 μ. Οικόπεδο με εμβαδό 380,0 τμ και πρόσωπο 11,0 και 10,0 μέτρα (δεν είναι γωνιακό..!), είναι "διαμπερές", είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα?? Ο προιστάμενος της πολεοδομίας υποστηρίζει ότι τα 12,0 μέτρα πρέπει να είναι συνεχόμενα..! Υπάρχει κάποια εγκύκλιος?

Link to comment
Share on other sites

Τότε υπάρχει πρόβλημα. Έχει δίκιο ο προϊστάμενος της πολεοδομίας. Πρέπει να μεγαλώσει το πρόσωπο στη μία πλευρά. Υπάρχει περιθώριο αγοράς ή άνταλλαγής εδαφικών τμημάτων με κάποιον γείτονα;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τους ισχύοντες ορισμούς του ΓΟΚ "πρόσωπο οικοπέδου" είναι το όριο του προς κοινόχρηστο χώρο. Κάθε κοινόχρηστος χώρος λογίζεται ξεχωριστά, εκτός της περίπτωσης που το οικόπεδο είναι γωνιακό που πρόσωπο θεωρείται το άθροισμα των ορίων του προς τους κοινοχρήστους χώρους.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Καλησπέρα. Κατά κανόνα άρτιο εκτός σχεδίου πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό. Κοινόχρηστη οδό νοείται κάθε δρόμος με φεκ προ του 23 που παίρνουμε απο οικεία πολεδομία ή οποιοσδήποτε αγροτικός δρόμος;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Γήπεδα προ 31/12/2003 ελάχιστης επιφάνειας 4.000 τμ είναι άρτια κατά παρέκκλιση, ανεξαρτήτως προσώπου σε αγροτική (αναγνωρισμένη ως προ 23 ή μη). Γήπεδα προκύπτοντα μετά τις 31/12/2003 για να είναι άρτια (κατά κανόνα) θα πρέπει να διαθέτουν πρόσωπο τουλάχιστον 25 μ σε αναγνωρισμένο δρόμο (πχ προ 23 με ΦΕΚ, δρόμο αναδασμού κλπ). Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι στην περιοχή δεν ισχύουν αυστηρότερες διατάξεις αρτιότητας (πχ ΣΧΟΟΑΠ, ΓΠΣ, δίκτυο natoura 2000 κλπ).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.