Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλημέρα!

Δυστυχώς λόγω ίωσης της μικρής δεν πήγα εγω στην πολεεοδομια αλλά η ενδιαφερόμενη(ενοικιαστης)...Λοιπόν

Τα νέα από την Πολεοδομία είναι :

Με βάση λέει το ΦΕΚ 2496/4-11-2011 ΤΗν απλούστευση δηλ του τρόπου αδειών ε΄φόσον αναγράφει ¨"καταστημα" η άδεια λέει είναι νόμιμο για ΚΥΕ και εκει που λέει με βάση την υπ.αρ. αδεια, βάζουμε κανονικά τον αριθμό της άδειας...Στη Σωκράτους αυτα!

Εν τω μεταξυ το ΦΕΚ το χω διαβασει κ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, εχει ξανασυζητηθεί άλλωστε...

 

Ρωτησε και για το πατάρι και της είπαν ή θα το δηλώσει ή θα το γκρεμίσει χιχιχι :twisted: :twisted:

 

Προς το παρόν θέλω να φτιάξω το διαγραμμα ή σκαρίφημα που ζητάει για την προέγκριση, υπάρχει κάποιο υπόδειγμα?Τι ακριβως είναι?Σε τι κλίμακα και τι στοιχεία αναγράφονται πάνω?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Oι προδιαγραφές των σχεδίων για την προέγκριση ζητώνται από τον Δήμο. Συνήθως 1:50 κάτοψη/όψεις /τομές. Προσοχή!!! πολλοί δήμοι δίνουν προέγκριση αλλά όχι οριστική άδεια λόγω αδλυναμίας έκδοσης της βεβαίωσης Κ.Χ. , επίσης μπορείς να ζητήσεις και προέλεγχο από υγειονομικό αν σου χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά η Πολεοδομία απαντά στις ερωτήσεις που κάνουμε υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. ρωτάμε τον σωστό άνθρωπο, ήτοι όχι τον κλητήρα
  2. κάνουμε τις ορθές ερωτήσεις

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα!Μου έτυχε το εξής.Πελάτης έχει θερινό κινηματογράφο με κινηματογράφο ενωμένο με μεγάλο μπαρ που ανήκει στο κινηματογράφο το οποίο μπαρ είναι ενσωματωμένο σε διόροφο κτίσμα δικό του όλο χωρίς σύσταση χωρίς τίποτα.Αυτός θέλει να χωρίσει το μπαρ και να το κάνει ξεχωριστό μαγαζί από το σινεμά.Επίσης έχει κανει και τα εξής.Έχει μπαζώσει τη πρασιά του,έχει πέργκολα από πάνω,έχει βάλει ένα στεγασμένο μπαρ έξω στη πρασιά,έχει κλείσει στο πρώτο όροφο ένα ημιυπαίθριο,έχει αλλάξει τη κλίση μιας από τις 3 στέγες που έχει το κτίριο (αλλά δεν ξεπερνά το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος).Έχω πελαγώσει γιατί αυτός βιάζεται να βγαλει άδεια λειτουργίας για το μπαρακι που θα είναι και παραθαλάσσιο.Επίσης έχει μ2 για επιπλέον άδεια και κάλυψη.Μπορώ να τον πάω με τον Ν.4014/2011 για όλα και για το διαχωρισμό του καταστήματος-εσωτερικού χώρου κινηματογράφου και να πάω να του βγάλω την άδεια λειτουργίας και μετά να πάω να βγάλω την άδεια για ότι μπορεί να βγεί άδεια?Υπάγεται σε υγιειονομικού ενδιαφέροντος το μπαρ?Έχω μπλεχτεί εντελώς,ο πελάτης βιάζεται για την άδεια και θα εκτιμούσα τη βοήθεια κάποιου συναδέλφου..Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω την εξής απορία:

 

Κατάστημα με οικοδομική άδεια του 1961 που χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα ως εμπορικό μπορεί να γίνει αναψυκτήριο (κάτω των 50 ατόμων) χωρίς αλλαγή χρήσης; Σημειώνω ότι έχει γίνει ρύθμιση με το 4014 για αλλαγή διαμερισμάτωσης (συνένωση δύο οριζόντιων ιδιοκτησιών) και για αυθαίρετη αποθήκη που κατασκευάστηκε στον πίσω ακάλυπτο. Επίσης επισημαίνω ότι δεν είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας για τί το κατάστημα βρίκεται σε δρόμο που πρόκειται να διανοιχθεί παρόδια στοά. Κι αν τελικά η απάντηση είναι ότι απαιτείται αλλαγή χρήσης, τότε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν στον ίδιο δρόμο καμια δεκαριά άλλα ΚΥΕ σε αντίστοιχα παλαία κτίρια που και εκεί δεν έχει διανοιχθεί ακόμα η παρόδια στοα;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημερα!

Να σας πω λοιπόν τι έγινε με το παντοπωλείο με το παρανομο πατάρι...

Το πρόστιμο για την τακτοποίηση βγαίνει 1400 ευρω, τα οποία η ιδιοκτητρια (δικηγόρος) αρνείται να δωσει...είπε λοιπόν στην πελατη μου να το γκρεμίσει αλλά όταν φύγει να της το ξαναφτιάξει γιατι έτσι λέει το συμφωνητικό...άκουσον άκουσον απαιτήσεις που χει ο κόσμος...

Εγώ τη συμβούλεψα να απαιτήσει να νομιμοποιήσει το πατάρι γιατί έτσι της το νοικιασε κ γιατι το χρειαζεται...

Εν τέλει εγω έφτιαξα το διαγραμμα για την προέγκριση κ η ιδιοκτήτρια της είπε τελικά για τα υπόλοιπα...θα τα αναλάβει όλα αυτή 8-) 8)

Τωρα τι έχει σκοπό να κάνει...θα δείξει..αλλά μάλλον 8α βρει καποιον να της βγάλει την άδεια χωρίς πολλά πολλα γιατι απ οτι μου είπε έχει "άκρες" στο δήμο...Κλασικά ελληνικά δηλαδή..

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται το διάγραμμα για την προ έγκριση; Σε ποιον δήμο; Συνήθως τα σχέδια απαιτούνται για την άδεια μετά την προ έγκριση.

 

Το να βάλει κάποιον να της βγάλει την άδεια ίσως να είναι λίγο δύσκολο σήμερα αν δεν βρεθεί μηχανικός ο οποίος να της υπογράψει ΒΚΧ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.