Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

έχω μία απορία και τη θέτω προς συζήτηση. 

Χώρος με επικαρπωτή και ψιλό κύριο εκμισθώνεται από τον επικαρπωτή για να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών Προεγκρίσεως ο υπεύθυνος παραλαβής απαιτεί να του εισκομισθεί και Υπεύθυνη Δήλωση που επιτρέπει την εγκατάσταση της δραστηριότητος από τον επικαρπωτή και ότι δεν επαρκεί μόνον του ψιλού κυρίου. Τον ενημερώνω ότι αυτό είναι ζήτημα που διαχειρίζεται ο ψιλός κύριος και όχι ο επικαρπωτής. Καλά μου λέει εγώ πρωτοκολλώ και ό,τι γίνει. Άκουσα και άλλα ευτράπελα αλλά ας μείνουμε σε αυτό. Όπως π.χ. ότι έχουν λάβει προσφάτως μία εγκύκλιο που λέει το αυτό, ωστόσο δε μου την παρουσίασε, ούτε ανέφερε π.χ. τον Α.Δ.Α. ή κάποιο άλλο στοιχείο.

Κάποιες ημέρες αργότερα ο ενδιαφερόμενος δέχεται κλήση από το άτομο που παρέλαβε και το οποίο ευρισκόταν μαζί με κάποιον εκ των συμβούλων που θα αποφασίσουν για τις προεγκρίσεις. Έτσι του διεμήνυσαν - και αφού με έθαψαν μέσες άκρες ότι το έπαιζα ότι τα ήξερα - σαφώς και κατηγορηματικώς ότι εφόσον δεν εισκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση και του επικαρπωτού δεν πρόκειται να λάβει προέγκριση. Να κάνει δε γρήγορα καθώς το Συμβούλιο πλησιάζει.

Ο συγκεκριμένος σύμβουλος, στα συμβούλια που πραγματοποιούνται για τις προεγκρίσεις όπως αποδεδειγμένα διεπίστωσα, δεν είναι παρών ή αποχωρεί νωρίς και πριν ληφθεί απόφαση και σπανιότατα παραμένει μέχρι τέλους.

Για ποιό λόγο κόπτεται ; Ποιά είναι η γνώμη σας Συνάδελφοι ;

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σε όλους,

 

Αν και έχω διαβάσει αρκετά σχετικά με την αδειοδότηση ΚΥΕ στο σαιτ, και έχετε βοηθήσει όλοι πάρα πολύ, εξακολουθώ να έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το αν αντιμετωπίζω σωστά την περίπτωση που μου έχει τύχει.

 

Πρόκειται για ισόγειο χώρο περίπου 40τμ, με άδεια του 1958 και είναι χαρακτηρισμένος ως κατάστημα. Στο παρελθόν είχε λειτουργήσει όπως ενημερώθηκα και ως ΚΥΕ (ιχθυοπωλείο), η παρούσα χρήση του όμως είναι απλό εμπόριο (ανταλλακτικά). 

 

Η πελάτισσα θέλει να εγκαταστήσει κομμωτήριο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται όμως να κατασκευαστεί ξανά σωστά το wc (υπάρχει ένα πολύ πρόχειρο χωρίς προθάλαμο και με ύψος 1.90 με το ζόρι).  Πέρα απο αυτό, ενημερώθηκα επιπλέον, πως το κατάστημα έχει προκύψει απο συνένωση δύο μικρότερων καταστημάτων, ο ιδιοκτήτης δήλωσε δε πως δεν έχει υπάρξει καμία τακτοποίηση.

 

Επομένως αν έχω καταλάβει καλά (και εδώ θα χρειαζόμουν τη βοήθειά σας) :

 

α) Αλλαγή χρήσης δεν απαιτείται καθώς μένουμε στη χρήση καταστήματος (αφού το ΚΥΕ είναι υποκατηγορία του, και μάλιστα δεν έχουμε δημιουργία χώρου συνάθροισης κοινού) 

β) Σχετικά με την πυρασφάλεια αλλάζει κάτι; Ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε πως δεν είχε ποτέ του πιστοποιητικό για κανέναν ενοικιαστή.

γ) ΒΧΚΧ δε μπορώ να δώσω αν δεν υπάρξει τακτοποίηση

δ) Ακόμα και μετά την τακτοποίηση, θα πρέπει να εκδοθεί ΕΕΜΚ για την κατασκευή λουτρού για να βεβαιώσω για την καταλληλότητα του χώρου

 

Σωστα..;

 

Όμως, γνωρίζουμε πως, μετά την τακτοποίηση, δεν μπορεί να εκδοθεί καμία επιπλέον άδεια εργασιών για τροποποίηση του χώρου, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα μετατροπής.

 

Σωστά;

 

Και συνεπώς, και στην περίπτωση που το wc ηταν κατάλληλο, μετά την τακτοποίηση που πρέπει να προηγηθεί για να δώσω ΒΧΚΧ, δε θα μπορούσε ούτε άδεια για την κατασκευή των λουτήρων να πάρει;

 

Πράγμα που σημαίνει πως απλά ο χώρος είναι και θα είναι για πάντα ακατάλληλος για ΚΥΕ??

 

Εν τω μεταξύ, απορώ πως είχε πάρει άδεια το ιχθυοπωλείο.. δεν ήταν και πολλά χρόνια πίσω που λειτούργησε, περίπου 2-3 μόνο. Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά..?

 

Αυτά απο εμένα..

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Η άποψή μου είναι η εξής :

 

Α.Κάποιο στέλεχος οικοδομικής άδειας έχεις στα χέρια σου? 

Β.Πολεοδομικά σχέδια ίσως? 

Γ.Το κομμωτήριο θεωρείται δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, οπότε αν αναφέρεται κάπου ως κατάστημα και στα σχέδια υπάρχει το wc τότε είσαι οκ!!

Δ.Πιστοποιητικό δεν χρειάζεσαι εφόσον συμπληρώνεις την ΥΔ του μηχανικού για την τήρηση αυτών.
Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και η περιοχή για το θέμα των χρήσεων σε μία ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης.

Υ.Γ. Τα Α,Β,Γ,Δ δεν αντιστοιχούν στα δικά σου ερωτήματα.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντησή σου,

 

Δε τα έχω πάρει ακόμα στα χέρια μου, τα περιμένω άμεσα, αλλά είναι σαφές πως η αρχική κατασκευή ήταν δύο καταστήματα, έχει μέχρι και δύο ρολόγια ΔΕΗ..

 

Επίσης, έχει wc στο σχέδιο όπως ενημερώθηκα, δεν καλύπτει όμως τα του κτιριοδομικού και σίγουρα είναι εντελώς ακατάλληλο για ΚΥΕ.. οπότε δεν καλύπτομαι όπως λες για να δώσω ΒΧΚΧ από όσο ξέρω..! 

 

Εξακολουθεί επομένως να με απασχολεί το πως θα κινηθώ! 

 

Να ζητήσω τακτοποίηση;; Μετά όμως δε θα μπορεί να πάρει ΕΕΜΚ για κατασκευή σωστού wc και λουτήρων επομένως είναι άδικος κόπος σωστά; 

Link to comment
Share on other sites

Αν φαίνεται το wc θα το τελείωνα εκεί. Τέλος. Για το αν ειναι 1 η 2 καταστήματα μια μικρής κλίμακας συνένωση και τέλος. Δίνεις την βεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!

 

Επομένως θα μιλήσω με τον ιδιοκτήτη για τη συνένωση άμεσα, και μετά προχωράω με  τα υπόλοιπα!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφοι.διαβαζοντας με ενδιαφερων το θεμα με τα ΚΥΕ θελω να θεσω το προβλημα μου και ελπιζω να με βοηθησει καποιος.

Εχω ισογειο καταστημα(με υπογειο και παταρι) σε πολυκατοικια που εχει ανεγερθει το 1972.Απο τοτε ειχε χρησιμοποιηθει μονο ως εμπορικο καταστημα(πωλησεις ρουχων, χαλιων, τηλεορασεων κλ.) Τωρα ο νέος μισθωτης θελει να το κανει καφε μπαρ.Τι ελεγχο θα κανω με τις θεσεις σταθμευσεις εφοσον το 1972 δεν απαιτουνταν για να δω αν χρειαζομαι αλλαγη χρησης?και γενικοτερα πιστευετε οτι χρειαζομαι αλλαγη χρησης η οχι?ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δες πρώτα ποια χρήση έχει ως χώρος.

Το καφέ μπαρ είναι Χώρος Συνάθροισης Κοινού.

Δεν είναι κατάστημα. (πολεοδομικά)

Link to comment
Share on other sites

στην αδεια περιγραφεται ως καταστημα.τι εννοεις ποια χρηση εχει ο χωρος?ναι συμφωνω το καφε μπαρ ειναι χωρος συναθροισης κοινου.

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

αρα θελεις αλλαγή χρήσης....απο κατάστημα σε χωρο συνάθροισης κοινού με χρήση ΧΨΩ...

 

υποχρεωτικά θελεις και θέσιες στάθμευσης....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.