Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

On 10/3/2022 at 2:56 ΜΜ, χαιδω said:

επιλέγω στο notifybusiness ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ναι ή όχι.

Σε ποια καρτέλα υπάρχει αυτή η ερώτηση;
Στην καρτέλα "ειδικές πληροφορίες της ασκούμενης δραστηριότητας", η ερώτηση είναι:
Θα πωλείται αλκοόλ στο κατάστημα;
Για τον κοινόχρηστο χώρο πρέπει να απαντηθεί εάν θα γίνει χρήση κοινόχρηστου χώρου (με τη σχετική άδεια).
Πού είδες τη λέξη "καταπάτηση";
Το παράρτημα Β της ΚΥΑ (νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η διαδικασία) που παραθέτω είναι η γνωστοποίηση για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
ΦΕΚ 1723Β/18-5-2017

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, Σνακ-Μπαρ και πισίνα, σε εκτός σχεδίου περιοχή, βάσει του Ν.4495.

Το σνακ-μπαρ, ως υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τα τυπικά. ΟΚ.

Η πισίνα όμως, σε ποία κατηγορία εντάσσεται, αφού ΔΕΝ λειτουργεί εντός τουριστικού καταλύματος;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Καλησπέρα, έχω ένα γενικό ερώτημα για υλικά και ΚΥΕ (όχι τόσο επί της διαδικασίας γνωστοποίησης - ελπίζω να είμαι στο κατάλληλο θρεντ): 

Στην υγ. διάταξη 2161/17 περιγράφεται: . Στους χώρους επεξεργασίας τροφίμων οι τοίχοι πρέπει να είναι από υλικό που επιτρέπει τον υγρό καθαρισμό, πρέπει να είναι δηλαδή αδιάβροχοι&στεγανοί. Επιπλέον πρέπει να είναι αδιαπέραστοι στους ρύπους της προβλεπόμενης παραγωγικής διαδικασίας και ανθεκτικοί στις καταπονήσεις από χτυπήματα και από τη θερμότητα, ιδιαίτερα στα σημεία έψησης, βρασμού κ.λπ

Πρόκειται για αδειοδότηση σε μικρό αναψυκτήριο χωρίς χώρο έψησης, και αναζητώ το από πού προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό το πλακάκι γύρω πχ. από τη λάντζα (και σε τί ύψος).
Υπάρχει κάποια διάταξη που να το αναφέρει; Η να περιγράφονται πρότυπα/προδιαγραφές υλικών που πρέπει να πληρούνται; Δεν θα μπορούσα να έχω άνθυγρη πχ γυψοσανίδα ή άνθυγρη μελαμίνη αντίστοιχα;

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Απλά ζητάνε πλακάκι για τους λόγους που ανέφερες. Αφού θέλεις να βάλεις άνθυγρη, θα έπαιρνα το αρμόδιο υγειονομικό και θα ρωτούσα. Ούτως ή άλλως οι ίδιοι θα έρθουν για έλεγχο....

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλημέρα βγάζω οικοδομική άδεια για κατασκευή ισόγειου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο) και στον έλεγχο φωτισμού που κάνω, για το χώρο του παρασκευαστηρίου βλέπω ότι δεν έχω επαρκή άμεσο φωτισμό. Πρέπει να αλλάξω άνοιγμα ή με καλύπτει κάποια διάταξη?

Πάντως στον κτιριοδομικό, άρθρο 11, παρ.2 λέει:

Επίσης άμεσο φυσικό φωτισμό και αερισμό πρέπει να έχουν και οι εξής χώροι εφόσον δεν εξαιρούνται της απαίτησης φυσικού φωτισμού και αερισμού κατά την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου:

....

 
 
τα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία και κάθε άλλος χώρος όπου σερβίρεται φαγητό ή φαγώσιμα παρασκευάσματα ή ποτά
....
 
τα μαγειρεία
Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Roukat said:

...στον έλεγχο φωτισμού που κάνω,.....

.....Πρέπει να αλλάξω άνοιγμα ...

αν στον έλεγχο που εσύ κάνεις χρειάζεσαι μεγαλύτερα ανοίγματα...... πρέπει να φτιάξεις τις απαιτούμενες διαστάσεις των ανοιγμάτων .....

περί άλλων διατάξεων το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα είναι αν σε βολεύει ή μπορείς τμήμα του χώρου κυρίας χρήσης να τον μετατρέψεις σε αποθήκη ή κάτι που δεν απαιτεί επάρκεια φυσικού φωτισμού ώστε η εναπομείνουσα επιφάνεια της κύριας χρήσης να μη ξεπερνά τα όρια απαίτησης φυσικού φωτισμού.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Πρόκειται για άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου σε ακίνητο εμβαδού 62 τμ. Ισχύουν οι ελάχιστες διαστάσεις που δίνει η Αποφ-8577/83 για αποχωρητήρια, ήτοι 1,00μ.*1,20μ. τόσο για αποχωρητήριο όσο και για τον προθάλαμό του?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα

Στην γνωστοποίηση Κ.Υ.Ε. , στην επιλογή κατηγορία  ανάλογα με τον αριθμό εξυπηρετούμενων ατόμων , συνυπολογίζονται και τα εξυπηρετούμενα άτομα εκτός καταστήματος στον εξωτερικό χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.