Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Kλείσιμο οικοδομικής αδείας και ηλεκτροδότηση


Electra1971

Recommended Posts

On 14/10/2012 at 1:17 ΠΜ, adamantia1 said:

Καλημερα.

Εχω μια περίπτωση ποσθήκη οροφου ΠΡΟΚΑΤ . Ο συνάδερφος που είχε αναλάβει την αδεια, απεβίωσε.Η αδεια βγηκε το 2011 και τωρα πρεπει να πάρει ρεύμα.

Από τα σχεδια έχουν τις εξης αλλαγές:

Ενα κομματι Η/χ κλείστηκε κ προστέθηκε στο σαλόνι 1,30Χ4,50 μ2 και μεσα σε 2 δωμάτια εχει γινει ξυλινο παταρι με σκοπό να γινει σοφίτα, βεβαια προσωρινα δεν εχει μπει σκαλα κ φαίνεται σαν "ψευδοροφη''....ΝΑ σημειώσω ότι έχει υπόλοιπο δόμησης, δεν εχει υπερβει δηλαδη την επιτρεπόμενη,,,

Ποια η διαδικασια που πρέπει να ακολουθησω??

Θα χρειαστεί να γίνει αλλαγή επιβλέποντος?

Υπάρχει κάπου να δω τα δικαιολογητικά που θα χρειαστουν?

Ευχαριστώ

Άρθρο 84

Απαγόρευση σύνδεσης αυθαίρετων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας

Καταργείται κάθε διάταξη που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση σύνδεση αυθαίρετων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας και παύουν να ισχύουν βεβαιώσεις ή αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί.

(...)

                                                                             Άρθρο 105

Αναστολή επιβολής κυρώσεων και είσπραξης προστίμων

1.     Για τις κατασκευές ή τις χρήσεις για τις οποίες υποβάλλεται δήλωση υπαγωγής στις ρυθμίσεις του παρόντος δεν επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ούτε άλλες κυρώσεις, εφόσον εξοφληθούν όλες οι δόσεις καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου και για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται στον παρόντα. Τα ανωτέρω ισχύουν για τις ίδιες κατασκευές ή χρήσεις και για εκκρεμείς σε οποιοδήποτε στάδιο και διαδικασία σχετικές υποθέσεις.

2.         Για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις για τις οποίες υποβάλλονται τα δικαιολογητικά[S1]  που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και η είσπραξη προστίμων που έχουν ήδη βεβαιωθεί από τις Δ.Ο.Υ και το ΕΦΚΑ, μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας εξόφλησης των προστίμων.

Επιτρέπεται η σύνδεση των κτιρίων των παραγράφων 1 και 2 με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και η λήψη βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης, μετά την καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Για τη σύνδεση κτιρίων ή αυτοτελών ιδιοκτησιών αυτών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (σ.σ ΔΕΗ) και για τη λήψη βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης υποβάλλεται στον αρμόδιο οργανισμό και στην οικεία υπηρεσία δόμησης (σ.σ ΥΔΟΜ) βεβαίωση από το πληροφοριακό σύστημα ότι έχει καταβληθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση του ενιαίου ειδικού προστίμου, η οποία περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής.


 [S1]

άρθρο 107

1.        Ανείσπρακτα βεβαιωθέντα ποσά προστίμων, ανέγερσης και διατήρησης διαγράφονται μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου. Για τη διαγραφή των προστίμων ή την ενημέρωση της αρμόδιας φορολογικής αρχής και για την αναστολή είσπραξής τους υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία συνοδεύεται από:

    α) τη βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος και εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου,

    β) υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα των οποίων ζητείται η διαγραφή αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος.

Η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη με την οποία ακυρώνει τον οικείο χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου και την αποστέλλει με το αντίστοιχο ατομικό Φύλλο Έκπτωσης στην αρμόδια φορολογική αρχή εντός δεκαπέντε (15) ημερών, αν τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και φορολογικά, προκειμένου η φορολογική αρχή να διαγράψει κάθε σχετική πράξη (ταμειακή βεβαίωση), που έχει ως νόμιμο έρεισμα το χρηματικό κατάλογο ή την πράξη επιβολής προστίμου. Αντίστοιχα, μετά την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος, η Υπηρεσία Δόμησης εκδίδει πράξη αναστολής είσπραξης των ήδη βεβαιωθέντων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προστίμων και την αποστέλλει στην αρμόδια φορολογική αρχή. Στην εν λόγω πράξη ορίζεται υποχρεωτικά η καταληκτική ημερομηνία αναστολής, σύμφωνα με την αντίστοιχη καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου στην πράξη υπαγωγής.

 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδιά καλησπέρα, υπάρχει κάτι επίσημο για τελική θεώρηση σε άδεια του 2010 και ν.4495 σε υπαγωγή ,

να κλείσει με υδ ιδιοκτητων, μηχανικού χωρίς αυτοψία από την πολεοδομία?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα, 

Έχω άδεια του 91 για 2 κατοικίες από τις οποίες το 95 τελειώνει η μια και απομένει το 70% της αλλης. Το 2000 γίνεται αναθεώρηση για αλλαγή μηχανικού και συνέχιση εργασιών με χρονικό όριο την αποπεράτωση. 

Το 2014 έχει γίνει από μηχανικό και για τις 2 κατοικίες ενταξη στον 4178.

Σήμερα ο ιδιοκτήτης θέλει να κλείσει την άδεια.

Φαντάζομαι πρέπει να πληρωθούν επιβλέψεις και ότι άλλο είναι που δεν έχει πληρωθεί 

Πρέπει όμως να γίνει ενημέρωση φακέλου και να προστεθούν οι αλλαγές απο τον 4178 και να έρθει ελεγκτης δόμησης; 

Ποιά είναι η γνώμη σας;

 

 

Link to comment
Share on other sites

@gi_arch πρέπει να γίνει ενημέρωση φακέλου και να πληρωθούν επιβλέψεις. Ο ελεγκτής δόμησης από πού προκύπτει σε αναθεώρηση του 2000 ??? Δεν νομίζω ότι απαιτείται.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@ppanag

Ένας συνάδερφος που είχε παρόμοια περίπτωση αλλά αντί για 4178 είχε 4495 (σε άδεια του 98) απο πολεοδομία ενημερώθηκε ότι πρέπει να έρθει ελεγκτης δόμησης.

Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι στον 4178 ή στον 4495 που να τεκμηριώνει αυτή την απάντηση.  

Link to comment
Share on other sites

45 λεπτά πριν, ppanag said:

@gi_arch πρέπει να γίνει ενημέρωση φακέλου και να πληρωθούν επιβλέψεις. Ο ελεγκτής δόμησης από πού προκύπτει σε αναθεώρηση του 2000 ??? Δεν νομίζω ότι απαιτείται.

Συν/φε

από που ως που του προτείνεις ενημέρωση Ο.Α, απ΄τι στιγμή που η κατασκευή έχει αυθαιρεσίες οι οποίες και δηλώθηκαν στο σύστημα αυθαιρέτων??

Αν θέλει να πάρει ρεύμα πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες των εγκ 1 και 7 του 2012

Link to comment
Share on other sites

@ΚΑΝΑ έχεις δίκιο, μου θύμισες ότι στις παλιές άδειες, απλά κατά την θεώρηση της άδειας, επισυνάπτουμε και την τακτοποίηση, η οποια καταχωρείται στον φάκελο της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε 2 περιπτώσεις ηλεκτροδοτήσεων

1. Ενός εντελώς αυθαίρετου (όπου αρκεί η βεβαίωση σύνδεσης του συστήματος αυθαίρετων-και τελειώνεις άμεσα) και

2. Ενός κτίσματος με Ο.Α και δήλωση αυθαίρετων (όπου τρέχεις να αναστήσεις πεθαμένους κλπ)

Και όλα αυτά τα τρελά και παράλογα γίνονται για να μη χάσει ο Μηχανικός την αμοιβή)

Μα για την αμοιβή ισχύει η 5/ετια μέσα στην οποία ο μηχανικός μπορεί να την διεκδικήσει. Μετά παραγράφεται.

Ας βάλει λοιπόν το κράτος το όριο της 5/εστίας από την έκδοση ή αναθεώρηση για να ξεμπερδεψει ο κόσμος από εμάς και τους πεθαμένους!!!

Πρόσφατη περίπτωση μου.

Είχα ηλεκτροδοτήση Ο.Α του 1999 το 2005 με Υ.Δ. μου ότι οι εργασίες αποπερατωθηκαν πλήρως. Ο άνθρωπος δεν πήρε ρεύμα τότε.

Τώρα μετά από την ρυθμισή Η/Χ  του ζητάνε:

Υ.Δ από μένα και 

Αλλαγή επιβλέποντα!!

Αν είναι δυνατόν!κι όμως αυτά ακριβώς

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@kana @ppanag

 

15 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Συν/φε

από που ως που του προτείνεις ενημέρωση Ο.Α, απ΄τι στιγμή που η κατασκευή έχει αυθαιρεσίες οι οποίες και δηλώθηκαν στο σύστημα αυθαιρέτων??

Αν θέλει να πάρει ρεύμα πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες των εγκ 1 και 7 του 2012

Παραμένουν όμως και εκρεμμότητες στην άδεια. 

Για το ρεύμα είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που λες, όμως για να κλείσει και η άδεια με τις εκρεμμότητες δεν πρέπει να συμπληρωθεί ο φάκελος με τα υπάρχοντα σχέδια (όπως παρουσιάζονται μετά τον 4178) και να πληρωθούν επιβλέψεις κτλπ?

Edited by gi_arch
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.