Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Kλείσιμο οικοδομικής αδείας και ηλεκτροδότηση


Recommended Posts

Το κλείσιμο, όπως το εννοείς, με την επισύναψει των σχεδίων των δηλώσεων, έτσι και αλλιώς θα γίνει για ολα τα κτίρια με την ταυτότητα κτιρίου, είτε έχουν ρεύμα είτε ζητούν τωρα την ρευματοδότηση.

Επομένως γιατί να απαιτείται η υποβολή σχεδίων στην ΥΔΟΜ για όσα έχουν Ο.Α και να μην γίνετα  άμεσα ρευματοδότηση μόνο με την  βεβαίωση σύνδεσης, όπως τα εντελώς αυθαίρετα?

Όσο για την αμοιβή του επιβλέποντα, πέραν της 5/ετούς παραγραφής που πρανέφερα, αν εγώ ο συνταξιούχος  θέλω να την διεκδικήσω  μπορώ να την διεκδήσω μέσω ΤΕΕ.

Αλλά και πως να την διεκδήσω όταν η οικοδομή έχει ήδη αυθαίρετες κατασκευές!

δηλαδή τι να παρδεχτώ (με υπεύθυνη δήλωση μου),

ότι επέβλεπα τις αυθαιρεσίες ή

ότι επέβλεπα την οικοδομή και πέραν του χρόνου της αρχικής  ισχύος της οικοδομικής άδειας ή του χρόνου της αναθεώρησής της.

Ο νόμος περί ευθύνης επιβλέποντα ορίζει ρητά "ότι αν δεν παρετήθηκα φέρω ακέραια  την ευθύνη"! Επομένως ας δούν αν στο φάκελο Ο.Α υπάρχει παραίτηση μου και όχι να μου ζητάνε Υ.Δ ότι το επέβλεπα

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άδεια του 2005 έλαβε επ΄ αόριστο ισχύ το 2011 με σφραγίδα Πολεοδομίας.

Έκανα αλλαγή επιβλέποντος Μηχανικού στα Οικοδομικά και ανέλαβα εγώ, κατόπιν συναινετικής παραίτησης του παλαιού Επιβλέπντα. Αυτό έγινε ηλεκτρονικά με αναθεώρηση αδείας χωρίς μεταβολές κτλ.

Το κλείσιμο της Αδείας πως θα γίνει τώρα;

Ηλεκτρονικά ή με την παλιά διαδικασία;

Ο Επιβλέπων των ΗΜ έμεινε ο ίδιος από το 2005.

Link to comment
Share on other sites

@ilias

Δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η ηλεκτρονική διαδικασία για το κλείσιμο (τελική θεώρηση) των οικ.άδεων (αρθ.44,ν.4495/17). Θα το κάνεις με έντυπες αιτήσεις στην πολεοδομία. Εφόσον έχεις εργασίες μετά το 2012 θα έχεις και ελεγκτή δόμησης.Αρχικά θα εκδοθεί ΠΕΚ (ελεγκτής,ΠΕΑ,βεβ. ΣΔΑ) και στη συνέχεια η τελική θεώρηση με τον έλεγχο των αμοιβών και περαίωσης ΕΦΚΑ/ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επανέρχομαι στο θέμα για πρόσθετες διευκρινήσεις....

Οικοδομική άδεια του 2005 η οποία έλαβε επ΄ αόριστο ισχύ το 2011 και αφού είχε ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και κάποιες λοιπές εργασίες.

Άρα οι εργασίες ξεκίνησαν προ 1.3.2012 που αναφέρει το Άρθρο 44 σχετικά με τους ελεγκτές δόμησης που κατά λέξη λέει:

Άρθρο 44
Στάδια ελέγχου οικοδομικής άδειας

1.   Ο έλεγχος ορθής εφαρμογής είναι υποχρεωτικός για κάθε έργο που εκτελείται με οικοδομική άδεια ή άδεια δόμησης, με έναρξη εργασιών μετά την 1.3.2012. Οι έλεγχοι διενεργούνται από διαφορετικούς κάθε φορά Ελεγκτές Δόμησης με αυτοψία και έλεγχο της εφαρμογής των μελετών, σύμφωνα με τις οποίες εκδόθηκε η άδεια δόμησης ή η οικοδομική άδεια.

 

Ως εκ τούτου για το κλείσιμο της Οικ. Αδείας και την τελική ρευματοδότηση της οικοδομής απαιτείται Ελεγκτής Δόμησης ή όχι;;;;;;;

Κάποιες εργασίες αποπεράτωσης πραγματοποιήθηκαν φυσικά και μετά το 2012, τώρα τελευταία, αλλά η έναρξη στην οποία αναφέρεται το άρθρο έγινε προ του 2012.

 

Link to comment
Share on other sites

@ilias δεν απαιτείται ελεγκτής δόμησης εφόσον η έναρξη των εργασιών έγινε πριν τις 1.3.12, Αρκεί να υπάρχει και η ανάλογη σφραγίδα από το αστυνομικό τμήμα για την έναρξη των εργασιών... αυτό Βέβαια μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στην οικεία ΥΔΟΜ, που έχουν και τον τελευταίο λόγο.😉

Link to comment
Share on other sites

Ο Νόμος ξεκάθαρα λέει πως είσαι στο παλιό καθεστώς, αφού δεν υπάρχουν μεταγενέστερες αλλαγές στα στοιχεία δόμησης. Το πρόβλημα το δημιουργεί το σύστημα eadeies που έχει φτιαχτεί με τη λογική των Ε.Δ.

Νομίζω πως το σωστό θα ήταν να θεωρήσεις για ηλεκτροδότηση στην ΥΔΟΜ (με αυτοψία ή Υ.Δ.) το στέλεχος της έντυπης άδειας και ας γράψουν πίσω στις σημειώσεις ότι αναθεωρήθηκε με την τάδε πράξη ως προς την αλλαγή επιβλέποντος.

 

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.