Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια μικρής κλίμακας - Εργασίες που καλύπτει & δικαιολογητικά έκδοσης


ilias

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

καλησπέρα συνάδελφοι.είναι η πρώτη φορα που γράφω μιας και είμαι νέος.διάβασα με ενδιαφέρον όλο το topic αφού έχω μια περίπτωση που με απασχολεί και θα ihela τη βοήθεια σας γιατί μονος μου δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη.θέλω να κάνω διαχωρισμό ενός ισογειου καταστήματος 75 τετραγωνικών σε δυο (ο διαχωρισμός έχει γίνει ήδη, απλά θέλει ο ιδιοκτητης να νοικιάσει το ένα και να είναι νόμιμος). ρώτησα μεγαλύτερο συνάδελφο μηχανικό και m είπε πως χρειάζεται άδεια διαρρύθμισης εσωτερικών χωρων.απευθύνθηκα στην πολεοδομία (αχαρνών) να ρωτήσω τι ακριβώς πρέπει να περιέχει ο φάκελος για μια τέτοια άδεια(μελέτες,δικαιολογητικά) και m είπαν πως δεν γνωρίζουν μιας και έχει αλλάξει ο νομος (4030), να τον διαβάσω και να πάω ότι καταλαβαίνω.επίσης υπάρχουν κάποιες αυθαιρεσίες στο κατάστημα που τις έχω τακτοποιήσει ήδη..αν μπορούσε κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει θα ήμουν υπόχρεος.παρεπιπτόντως η άδεια είναι του 79.το αναφέρω γιατί κάτι διάβασα παραπάνω για κτίρια που αίνε κατασκευασμένα προ γοκ 85.ευχαριστώ προκαταβολικά

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

φιλε μου κουραστικα στη 2 γραμμη!

Ξαναγραψτο στα Ελληνικα μπας και καταλαβουμε!

 

Σιγουρα ομως ποσταρεις σε λαθος topic! Στη περιπτωση σου πρεπει να βγαλεις κανονικη οικοδομικη αδεια και μετα σε συμβολαιογραφο.

Διαβασε Ν4030 και πηγαινε για εκδοση αδειας διαχωρισμου καταστηματος με εργασιες εσωτερικων διαρρυθμισεων. Σιγουρα τοπογραφικο, Δ.Κ. και ας μην υπαρχουν αλλαγες. Κατοψη, τομη , προσοψη, παθητικη, δηλωση στατικης επαρκειας και γενικα οτι εχει αλλαξει απο την αρχικη αδεια και πανω απ' ολα ρωτα καποιον αλλο υπαλληλο στη πολεοδομια γιατι ο αλλος προφανως ηταν βαρεμενος!

 

Τωρα που θυμαμαι ομως, καποτε ειχα βγαλει μια μικρης κλιμακας για ακριβως το ιδιο πραγμα αλλα για υπογειες αποθηκες στην πολεοδομια Ζωγραφου!

Για ψαξε το καλυτερα!

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συγγνώμη για τους αγγλικούς χαρακτήρες.όσο για τον συμβολαιογράφο που ανέφερες συμβολαιογραφικά φαίνονται 2 μαγαζιά και ξέχασα να ανφέρω πως έχει το καθένα το ρολόι του (πως έχει γίνει αυτό μην με ρωτήσεις δεν γνωρίζω να σου απαντήσω) άρα το θέμα του ιδιοκτήτη είναι να είναι και πολεοδομικά νόμιμος. η δήλωση στατικής επάρκειας εφόσον δεν υπάρχει επέμβαση στον φέροντα οργανισμό είναι απαραίτητη?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου λιγο περιεργα ολα αυτα με τα συμβολαια!

Αυτο καταδεικνυει ποσο χυμα καναν τα συμβολαια μεχρι τωρα!

Αν πας με μικρης κλιμακας θα χρειαστεις φωτογραφιες. Εσυ να τους δειξεις κατι ηδη φτιαγμενο? Θα σου πουν δηλωσετο στα αυθαιρετα, πληρωσε παραβολο και ελα για αδεια νομιμοποιησης!

Οποτε ή δειχνεις ψευτικες φωτο ή πας κατευθειαν για κανονικη αδεια.

Στην κανονικη αδεια λοιπον θα σου ζητηθουν τα παραπανω ή και πιο πολλα (ισως και ηλεκτρομηχανολογικα). Μια απλη δηλωση στατικης επαρκειας ειναι το λιγοτερο που να περιμενεις!

Να πας για εγκριση δομησης με 4030 και μετα οτι σου πουν στην υπηρεσια δομησης που φυσικα δεν θα εχει συσταθει!!!! χα χα χα!

Πρωτα απο ολα να ξαναπας πολεοδομια με πιο τσαμπουκα και απαιτησε να σου πουν τι να κανεις

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια ανακαίνιση στο Κολωνάκι η οποία θα πάει με μικρής κλίμακας. Αλλά επειδή είναι ιστορικό κέντρο πρέπει να περάσει και αρχαιολογία και αρχιτεκτονική επιτροπή μου είπαν στην Πολεοδομία.

 

Το ερωτημά μου είναι το εξής:

 

1)Η αρχαιολογία και η αρχιτεκτονική πόσο χρόνο μπορεί να με καθυστερήσουν μέχρι να πάρω τις βεβαιώσεις τους αφού καταθέσω όλα τα δικαιολογητικά

2)Στην πράξη έρχονται για αυτοψία ή απλώς περιμένω τζάμπα μέχρι να βγει η βεβαίωση

3)Το σημαντικότερο: Επειδή η πολυκατοικία είναι του 56 και βρίσκεται φάτσα με βυζαντινό μνημείο, ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να μου την βγάλουν διατηρητέα και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα?

 

Ρωτάω γιατί δεν έχω στο παρελθόν εμπειρία από αρχαιολογία

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Αρχαιολογια???? Τι ειδους εργασιες θα κανεις? Απο το ειδικο εντυπο ποιες εργασιες επελεξες και σου ζητησαν αρχαιολογια?

Ενα κτιριο ερευνατε απο την ηλικια των 100 ετων και παλιοτερα για νεωτερο μνημιο απο οσα ξερω.

Η καθυστερηση εξαρταται απο τους υπαλληλους και τιποτα αλλο! Μπορει να ειναι 3 ημερες, μπορει και 12 μηνες! Αλλα αυτο για εκσκαφη, για σενα τι στο ζητανε?

ΕΠΑΕ γιατι? Κανεις αντικατασταση στεγης? Για μια απλη ανακαινιση στα ζητανε ολα αυτα?

Αποτι καταλαβαινω παντως στα ζητανε τυπικα εντελως διοτι το δικο σου κτιριο ειναι του 56. Αρα τυπικη και γρηγορη θα ειναι και η διαδικασια αρχαιολογιας και ΕΠΑΕ. Κανε μια σωστη και αναλυτικη τεχνικη εκθεση και καθαρισες!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Θέλω να τοποθετήσω εξωτερική θερμομόνωση σε 4/ώροφο κτίριο, με χρήση ικριωμάτων(σκαλωσιά), χωρίς ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα ή άλλη επιδότηση.

Για τον σκοπό αυτό, κάνω ενεργειακή επιθεώρηση και προχωρώ σε Αδεια Μικρής Κλίμακας.

Υπάρχει κάποια ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ αντίρρηση; Κάνω σε κάτι λάθος;

Παρακαλώ για την εμπειρία σας :) Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.