Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια μικρής κλίμακας - Εργασίες που καλύπτει & δικαιολογητικά έκδοσης


Recommended Posts

Άρα πάω για κανονική άδεια.

 

Μελέτη στατικής επάρκειας υφιστάμενου θα απαιτηθεί;

 

Στην ουσία έχω μείωση όλων των εντατικών μεγεθών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις στατική μελέτη υπάρχοντος ... οπότε θέλεις μελέτη επάρκειας υφιστάμενου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

θέλω να ευχαριστήσω τον kan62 γιατί με έσωσε από το εγκεφαλικό.

Προς στιγμήν νόμιζα ότι συζητάγαμε σοβαρά να γίνει αδιατάρακτη πλάκας σκυροδέματος και αντικατάσταση από κανονική στέγη με ΕΕΜΚ!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το συζητούσα πάντως σοβαρά

την καθαίρεση της πλάκας

αποκατάσταση της διαφραγματικής λειτουργίας

και κατασκευή στέγης με ΕΕΜΚ.

 

Το όλο κτίριο είναι τριώροφο προ του '55 με συνολικό εμβαδόν των δύο πρώτων ορόφων 400 μ²

και της τρίτης στάθμης - όπου και η επέμβαση - 60 μ².

Υπ' όψην πως όλη η τελευταία στάθμη είναι φέρουσα τοιχοποιία, οι άλλες δύο μπετόν. 

 

Η αποτύπωση και στατική μελέτη κατά EC8-3 του όλου κτιρίου

είναι μεν εργασία που θα ήθελα να την κάνω αλλά:

1) Βαριέμαι την διαδικασία στην πολεοδομία (η ΕΕΜΚ είναι απλούστερη)

2) Η οικονομική επιβάρυνση της αρχιτεκτονικής αποτύπωσης, της αποτύπωσης του Φ.Ο. του υπάρχοντος, των καταστρεπτικών και μη καταστρεπτικών ελέγχων, της επίλυσης και της διαστασιολόγησης των ενισχύσεων (οπλισμένο σκυρόδεμα του '36 οι δύο πρώτες στάθμες) 

καθώς και της υλοποίησης των επεμβάσεων έχουν πολλαπλάσιο κόστος από την αρχική εργασία που είναι η αντικατάσταση πλάκας με στέγη 

και εν τέλει δεν θα γίνει καμία εργασία. 

 

Εάν γίνει αντικατάσταση της υπάρχουσας οροφής με άλλη σύμμεικτη οροφή (δοκίδωση, διατμητικοί ήλοι, τραπεζοειδή λαμαρίνα, σκυρόδεμα ή ελαφροσκυρόδεμα) 

και δεν έχουμε αύξηση ύψους και όγκου

μπορεί να γίνει με ΕΕΜΚ?

 

Ο σκοπός είναι να μειώσω κάπως τα φορτία και να φύγει η υπάρχουσα πλάκα η οποία έχει καταντήσει σουρωτήρι και έχει σοβαρές διαβρώσεις ο οπλισμός της και να θερμομονωθεί.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

όσο πάει και φτιάχνει μου φαίνεται.

Χωρίς να μπαίνω καθόλου στις λεπτομέρειες του γράμματος του νόμου, και μόνο από την περιγραφή μου βαράνε καμπανάκια άδειας δόμησης και βλέπουμε.

(με ΣΑ κλπ δυνάμεις φοβάμαι)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε Μη Άρτιο Οικόπεδο Εκτός Σχεδίου έχω Εξ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα το οποίο έχει υπαχθει στον Ν.4178/13

 

Επιτρέπεται η έκδοση αδείας μικρής κλίμακας για Κολυμβητική Δεξαμενή ( κατα τα αναγραφόμενα στις άδεις μικρής κλίμακας ) ;;;

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως όχι. Οι κατά παρέκκλιση Εργασίες Μικρής Κλίμακας επιτρέπονται σε νόμιμα ή ρυθμισμένα κτίρια, όχι στον ακάλυπτο χώρο. Για εργασίες - εγκαταστάσεις στον ακάλυπτο θα πρέπει να τηρούνται όλες οι πολεοδομικές διατάξεις . Αυτό προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση των παρ.1 και 2 του άρθρου 1 της Αποφ.55174/13 και της παρ.5 του άρθρου  25 του Ν.4178/13.  Δεν είναι άλλωστε δίκαιο, ούτε και λογικό επειδή υπάρχει κάποια αυθαίρετη κατασκευή που ρυθμίστηκε (η οποία μπορεί να είναι και μόνο μια περίφραξη ή διαμόρφωση) να αποκτά το μη άρτιο γήπεδο επιπλέον δικαιώματα σε σχέση με τα αδόμητα μη άρτια για μελλοντικές κατασκευές στον ακάλυπτο. Οι κατά παρέκκλιση εργασίες αφορούν μόνο την ρυθμισμένη κατασκευή και τίποτε άλλο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα, σε αγροτεμάχιο 1 στρ μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο ο ιδιοκτήτης έχει φυτέψει ελιές κ θέλει να φέρει νερό, του είπαν ότι για να του δώσουν νερό θα πρέπει να έχει ένα οποιοδήποτε κτίσμα μέσα στο αγροτεμάχιο, ξεκινήσαμε να δούμε αν μπορεί με άδεια μικρής κλίμακας να χτίσει την γεωργική αποθήκη 15 τμ, ο προυστάμενος της πολεοδομίας μου είπε ότι το 270Δ/85 και το άρθρο 2 επιτρέπει την δόμηση σε μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο για γεωργικη χρήση αρκεί να πρώτα να πάρουμε έγκριση από την διεύθυνση γεωργίας. Στην διεύθυνση γεωργίας μου είπε η αρμόδια υπάλληλος ότι δεν δίνουν έγκριση σε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα αγροτεμάχια και μου έδωσε μια απόφαση που τους έστειλε το υπουργείο αγροτικης ανάπτυξης η οποία γράφει ότι σύμφωνα με το 114Δ/2004 η αποθήκη κατασκευάζεται μονο σε αγροτεμάχια που μπορεί να χτιστει κατοικία και το αγροτεμάχιο πρέπει να είναι άρτιο κ οικοδομίσημο. Διαβάζοντας το ΦΕΚ όμως δεν αναφέρονται πουθενά τα υπογραμμισμένα. Στη συνέχεια μου είπε ότι με τον καλλικράτη δεν είναι πλέον αυτοί αρμόδιοι να δίνουν παρεκκλίσεις όρων δόμησης αλλά ο δήμος και με παρέπεμψε εκεί. Έτυχε σε κανέναν άλλον τιποτα παρόμοιο;

Link to comment
Share on other sites

8. Η κατασκευή λιθόκτιστης κεραμοσκεπούς αποθήκης στα καλλιεργούμενα αγροκτήματα, σύμφωνα με το Αρθ-6 παρ.4 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85), με επιφάνεια μέχρι δέκα πέντε τετραγωνικά μέτρα (15 μ2) και συνολικό ύψος με τη στέγη έως και τρία μέτρα (3,00 μ.), εφόσον δεν γίνεται χρήση οπλισμένου σκυροδέματος στην οροφή του, και κατασκευάζεται ανεξάρτητα από τυχόν υπάρχουσα κύρια οικοδομή, μία φορά για κάθε γήπεδο, και μετά από έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Γεωργίας.

 

εδω

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/161925/periptoseis-gia-tis-opoies-den-hreiazetai-oikodomi.html

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

To πρόβλημα είναι οτι η διεύθυνση γεωργίας αρνείται να δώσει έγκριση γιατί έχουν εντολή να δίνουν μόνο σε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια κάτι όμως που δεν αναφέρεται πουθενά στο ΦΕΚ που μνημονεύουν στο έγγραφο που μου έδωσαν. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.