Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια μικρής κλίμακας - Εργασίες που καλύπτει & δικαιολογητικά έκδοσης


ilias

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Εχω διώροφο με ημιτελή όροφο (μπετά-τοιχοποιίες) ο οποίς πρέπει να αποπερατωθεί. Υπάρχει τρόπος να με καλύπτει

ΕΕΜΚ για την αποπεράτωση (επιχρίσματα-βαψίματα-κουφώματα δαπεδα)? Η υποχρεωτικά πάω σε έγκριση δόμησης και κανονική άδεια?

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Υπάρχει και άδεια του 89 η οποία εχει κλείσει και εχω κάνει και ρύθμιση 4495. Ο εν λόγω όροφος εχει μικρες διαφοροποιήσεις απο την άδεια (ανοίγματα εξώστες κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η πλειονότητα των εργασιών που απομένουν ,εντάσσονται στο άρθρο29 .

Άρα γιατί να μην μπορείς;

Βέβαια μπαίνει ένα θέμα με τον προυπολογισμό <25000,00ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν βρίσκω στις εργασίες ΕΕΜΚ τις εξής περιπτώσεις

-εσωτερικές επιστρώσεις δαπέδων (πχ πλακίδια) ενώ κάτι θυμάμαι από προηγούμενη νομοθεσία ότι δεν χρειαζόταν άδεια.

-κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων (ύδρευση αποχέτευση) και ηλεκτρολογική εγκατάσταση (αν δεν την έχει ήδη κάνει).

-κατασκευή επιχρισμάτων (αναφέρει επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων).

Μήπως τελικά δεν μπορέσει να αποπερατώσει με ΕΕΜΚ και πάει με άδεια δόμησης ή αν έχει κάνει τακτοποίηση στον όροφο τότε δικαιούται έγκριση αποπεράτωσης (κάτι σαν άδεια αποπεράτωσης) η οποία ολοκληρώνεται στην ΥΔΟΜ.

 

Link to comment
Share on other sites

Κατέληξα στο εξής. Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης. Κατι ανάμεσα σε αποπεράτωση αυθαιρέτου και αδείας. Θα παω τα αρχιτεκτονικά της ρύθμισης συν αναλυτικό προϋπολογισμό εργασιών. Επίσης θα καταθέσω ύδρευση αποχέτευση και ισως θέρμανση τα οποια δεν υπαρχουν στην άδεια. Νεο τοπογραφικο δε μου ζήτησαν, αρα όμοια με τη ρύθμιση θα βαλω της αδείας. Η αλήθεια ειναι οτι ουτε οι της Υδομ δεν ηξεραν καλά καλα τι απαιτείται.....Παυλο τι διαφορα εχει η έγκριση αποπερατωσης απο την άδεια δόμησης? Γενικά θελω να ξέρω τι ειναι το λιγοτερο γραφειοκρατικό γτ αν εξαιρεσεις τα ένσημα το υπολοιπο αντικειμενο ειναι καθαρά άσκοπο. Λες και χαθηκε ο κοζμος αν βαλει ο αλλος ανοιγομενα ή συρόμενα παράθυρα....

Δε μπορεί. Ολο και καποιος θα εχει βγαλει μια αντίστοιχη έγκριση εργασιών. Επισης δε μου κολλάει οτι βασει αδειας ο αρμοδιο υπαλληλοα της υδομ αρχιζε να σκαλιζει την παλιά αδεια οτι δεν ειχε πληρωση κ.η λογω απαλλαγής και κατι τέτοια....

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Άδεια Μικρής Κλίμακας για Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00) μέτρου ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς που στερούνται σχέδιο πόλης.

Ερώτηση:

1.       Σε οικόπεδο το οποίο το φυσικό έδαφος στα όρια έχει διαφορά ύψος, το ύψος ενός (1,00) μετρό για την περίφραξη το μετράμε από την υψηλότερη από τις οριστικές στάθμες εδάφους εκατέρωθεν του περιφράγματος, η μιλάει για 1 μετρό ύψος χτίσιμο;
πχ. Μπορεί κάποιος να χτίσει με λιθοδομή μια μάντρα ύψος 2μετρα, η οποία από μέσα από το οικόπεδο που θα βγει η ΕΕΜΚ το ύψος είναι όντως 1μετρο, αλλά από έξω είναι 2μ λόγο διαφορά στάθμης εδάφους.

 

2.       Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00). Πάνω στην λιθοδομή μπορούμε να βάλουμε πασσάλους με συρματόπλεγμα, η πρέπει να είναι μόνο η λιθοδομή;

Link to comment
Share on other sites

1 θεωρώ πως μπορεί αφού τα ύψη των περιτοιχίσεων μετρώνται από την ψηλότερη πλευρά.

παρ 9 Άρθρο 17 ΝΟΚ

(...) 
γ) (...)Αφετηρία μέτρησης των υψών είναι η υψηλότερη από τις οριστικές στάθμες του εδάφους εκατέρωθεν του περιφράγματος. 
2. Η εργασία περιγράφει συγκεκριμένα λιθοδομή ύψους ενός μέτρου. Όμως, ενδεχομένως να μπορεί στην ίδια έγκριση εργασιών να υπάρξει αίτηση και για περίφραξη με ελαφρύ υλικό (συρματόπλεγμα) και στην τεχνική έκθεση να αναφέρεις ότι οι γαλβανισμένοι πάσσαλλοι θα στερεωθούν πάνω στη λιθοδομή. Κατά τη γνώμη μου δεν θα στο περάσουν και αυτό γιατί, τεχνικά υποτίθεται ότι για να στερεωθούν οι πάσσαλοι θα ρίξει σενάζ σκυροδέματος, κάτι το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε (και αποτελεί) το σημείο τριβής μεταξύ μηχανικών και Πολεοδομίας, διότι δεν μας το επιτρέπουν με ΕΕΜΚ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

Είναι η πρώτη μικρής κλίμακας που φτιάχνω -αφορά θερμομόνωση- και στην πολεοδομία μου ζήτησαν "βεβαίωση του µηχανικού ότι δεν αλλοιώνονται οι όψεις, ότι δεν θίγονται τα φέροντα στοιχεία των όψεων και του κτιρίου καθώς και ότι τηρούνται οι πολεοδοµικές διατάξεις" σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΛΛΗ0-ΤΑΗ. Μηπως υπάρχει κάποιο υποδειγμα αυτής της βεβαίωσης; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Edited by despoina_pa
Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΦ. 55174/2013, αρθρο 1 παρ.2. α) Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 1 

του αρθρου 23 του Ν. 4067/2012 .......κλπ

Μία ερώτηση πάνω στην ερμηνεία της παραπάνω παραγράφου.

Προκειμένου να εκδόσω  ΕΕΜΚ για εξωτερική θερμομόνωση  ενός  διαμερίσματος  αυτοτελούς Ο.Ι.,  στα πλαίσια του προγράμματος  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, η πολεοδομία της περιοχής μου ζητάει  νομιμότητα ολόκληρης της  πενταόροφης  οικοδομής  καθώς και του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου.

Είναι δυνατόν να είναι αυτή η ερμηνεία της παραπάνω απόφασης;  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.