Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταφορά έδρας επιχείρησης στη Βουλγαρία


Julius Caesar

Recommended Posts

Με τα νέα φοροληστρικά μέτρα (μείωση αφορολόγητου+"έκτακτη" είσφορά+χαράτσι 300 €+ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης για επιχειρήσεις+εξοντωτικοί φόροι στα ακίνητα) και αν λάβει κανείς υπόψη ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι εύκολη στους Μηχανικούς, δε βλέπω να αποφύγω το λουκέτο.

Η ερώτηση είναι: Γίνεται να μεταφέρω την έδρα της επιχείρισής μου στη Βουλγαρία (ή σε κάποια άλλη χώρα) προκειμένου να επωφεληθώ ενός πιο λογικού φορολογικού καθεστώτος;

Θα μπορώ έτσι να παίρνω ιδιωτικά ή δημόσια έργα στην Ελλάδα;

Το έχει επιχειρήσει κανένας αυτό; Είναι εύκολο;

Έχω ακούσει ότι οι Βόρειοι γείτονές μας έχουν ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα για επιχειρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

γιατι βουλγαρια και οχι κυπρο; 1 ωρα πτηση και υπαρχει κοινη γλωσσα. Να ξερεισ δλδ κ εσυ του τι γινεται με χαρτια που θα πρέπει να υπογράψεις.

 

Φανταζομαι θα μπορεις να εχεις εξω την κυρια εδρα κ εδω θα εχεις το παραρτημα. Εδω λογικα θα εχεις μονο εισφορες ΙΚΑ κτλ των υπαλληλων που εχουν προσληφθει στο εδω υποκαταστημα κ μετα εφορια μονο στην χωρα που θα ειναι η κυρια εδρα (10% στυ Κύπρο). Θα υπαρχουν κ αλλες επιλογες (προσφατα ξεκινησα κ εγω να κοιταζω τις δικες μου). Το σημαντικο ομως ειναι να ξερεις κ τους καταλληλους στην χωρα που θες να μεταφερθεις (λογιστη κτλ) γιατι εκείνοι είναι που θα τρέξουν στις ανάλογες υπηρεσίες.

 

Μπορείς να ξεκινήσεις βρίσκοντας εταιρίες λογιστικο-οικονομικο-νομικές που προσφέρουν υπηρεσίες συμβούλων δλδ του τι μπορείς να κάνεις και μετά αναλαμβάνουν και το "στήσιμο" της ιστορίας.

 

Κατα τη γνώμη μου πάντως καλύτερα Κύπρο που μιλάς την ίδια γλώσσα.

Link to comment
Share on other sites

thouki, η αιτιολογίας επεξεργασίας ήταν όλα τα λεφτά...

 

Πάει, αναγκάζονται οι εταιρείες να μεταφέρουν τις έδρες για να γλιτώσουν φόρους... Το κλείσαμε το μαγαζί

Link to comment
Share on other sites

Η Κύπρος ναι είναι μια καλή λύση. Αλλά επειδή εγώ μένω Θεσσαλονίκη τα Σκόπια είναι 1 ώρα μακριά με το αυτοκίνητο, η Βουλγαρία 1,5. Επίσης και η Μάλτα, 1,5 ώρα αεροπορικώς και όλα τα έγγραφα στα Αγγλικά.

Link to comment
Share on other sites

δεν φταινε αυτοι που θελουν να τις μεταφερουν. Φταινε αυτοι που δινουν κινητρα στο να φυγει ο κοσμος απ οτο να κατσει. Αλλωστε στην Ευρώπη δεν είμαστε; Τίποτα δεν γίνεται παράνομο. Όλα νόμιμα και σωστά.

 

Και η απορία είναι η εξής: Οι βουλευτές μας δεν τα βλέπουν; δεν καταλαβαίνουν; πόσα πτυχία πρέπει να έχεις για να το δεις; τεσπα. Εγώ πάντως θα σου έλεγα Κύπρο όπως και να χει. Αλλά μιας και είσαι Θεσ/κη ίσως να μπορέσεις να μάθεις κάτι πιο εύκολα σε περίπτωση που άλλος το έχει κάνει ήδη.

Link to comment
Share on other sites

στο γραφείο πάντως μου ήρθε εδώ και καμιά δεκαριά μέρες διαφημιστικό φυλλάδιο με δικηγορική εταιρεία που αναλαμβάνει όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ διαδικασίες για έναρξη επαγγέλματος στη Βουλγαρία!!!

το σκέφτομαι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, αλλά ρωτώντας το λογιστή μου είπε ότι πρέπει να έχεις δραστηριότητα και στη χώρα που θα έχεις την έδρα σου! ισχύει κάτι τέτοιο?

γιατί όπως και να'χει άλλο Ελλάδα που σιγά σιγά μας ξεζουμίζει και άλλο φορολογία 10%...

Ας το ψάξουμε λίγο παραπάνω γιατί εντώ στο Ελλάντα θα τα κλείσουμε αργά ή γρήγορα τα μαγαζιά μας

Link to comment
Share on other sites

Ελευθεροι επαγγελματίες σε περιοχές κάτω των 500 κατοίκων που δεν είναι τουριστικές δεν πληρώνουν το γελοίο τέλος για την άσκηση επαγγέλματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.