Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Πολιτικός μηχανικός ή δομικών έργων ?


bromiaris

Recommended Posts

Εμένα το πτυχίο μου που το πήρα το 1997 από το ΤΕΙ Πειραιά γράφει ¨ Μηχανικός Δομικών Έργων ΤΕ¨ Δεν γράφει πολιτικός

Link to comment
Share on other sites

@georgecv: ρώτα στην ΕΕΤΕΜ πώς θα πρέπει να είναι η σφραγίδα σου, βάσει νόμου, και τα ξαναλέμε.

 

@Didonis: πόσους πόντους φήμης θέλεις; Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου δημοσίευση. Μήπως απλά ο κύριος δεν θέλει να πληρώσει την αμοιβή και προσπαθεί να βρει τρόπους να το αποφύγει; Ας το σκεφτούμε και αυτό το ενδεχόμενο...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κοίταξα τη σφραγίδα που είχα τότε η σφραγίδα μου βάση του νόμου έπρεπε να είναι {{ Πτυχιούχος Μηχανικός Δομικών Έργων ΤΕ }}.

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι να γράφεται ότι λέει το πτυχίο , δηλαδή ο τίτλος σπουδών.

Επί της ουσίας , μια έγκριση από το δασαρχείο δεν είναι κάτι δύσκολο.

Δεν μιλάμε για κάποια εξεζητημένη στατική μελέτη.

Επίσης οι μηχανικοί Δομικών Έργων σχετίζονται με τα Οικοδομικά , οπότε δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι εξαπατήθηκες.

Η δουλειά σου έγινε;

Aν ναι , γιατί να μην πληρώσεις ;

Δεν αφιέρωσαν κάποιο χρόνο με την υπόθεση σου;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι hoax. Μόνο από το παρωνύμιο του ερωτώντα αν κρίνουμε φτάνει. Ίσως είναι από αυτά τα θέματα που δημιουργούνται ίσα ίσα για να αρχίσουν οι καβγάδες στο φόρουμ...

Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω ότι δεν έχω κάτι με τους δομικών έργων.

 

Πρώτον, να ενημερωθείς σωστά. Δεν είναι δομικών έργων. Είναι Πτυχ. Μηχανικός Δομικών Έργων. Το Πολιτικός είναι για να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι του στρατού. Υπάρχει και Στρατιωτικός Μηχανικός.

 

Δεύτερον, οι απόφοιτοι είναι Πτυχ. Μηχανικοί με ειδικότητα τα δομικά έργα. Κύρια απασχόλησή τους είναι η εκπόνηση στατικών μελετών και επίβλεψη δομικών έργων. Η φοίτηση τους είναι διάρκειας 4 έτη. Η κύρια διαφορά είναι ότι ο διπλωματούχος ειδικεύεται σε όλα τα έργα της επιστήμης του Μηχανικού.

 

Δεν μιλάμε για κάποια εξεζητημένη στατική μελέτη.

Τι εννοείς συνάδελφε με εξεζητημένη μελέτη ;

 

Επίσης οι μηχανικοί Δομικών Έργων σχετίζονται με τα Οικοδομικά , οπότε δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι εξαπατήθηκες.

 

Με την διαφορά ότι σχετίζονται μόνο με τα Οικοδομικά. Άρα στην περίπτωση σου @bromiaris, αν το έργο αφορούσε οικοδομικό έργο δεν εξαπατήθηκες αλλά έπεσες σε ειδικό με τα οικοδομικά έργα.

Τώρα αν συστήθηκαν ως διπλωματούχοι και όχι ως πτυχιούχοι Μηχανικοί, αυτό είναι λάθος. Είναι πτυχιούχοι Μηχανικοί και αυτόν τον όρο πρέπει να χρησιμοποιούν. Να ανησυχούσες αν πήγαινες σε μηχανικό που τελείωσε Ιταλία ή Βουλγαρία, Ρουμανία κ.τ.λ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος σπουδών των αποφοίτων ΤΕΙ & ΑΤΕΙ της σχολής ¨Πολιτικών Δομικών Έργων ¨ είναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και τίποτα άλλο, ούτε πολιτικοί υπομηχανικοί, ούτε πολιτικοί μηχανικοί (ΤΕ). Η χρήση του τίτλου Πολιτικός Μηχανικός ή Αρχιτέκτων σε ταμπέλα ή σφραγίδα είναι ποινικό αδίκημα διώκεται για αντιποίηση τίτλου. Για τις υπόλοιπες ειδικότητες μηχανικών πρέπει να πιαστείς επ' αυτοφόρω να ασκείς το επάγγελμα για να διωχθείς.

Αυτά με το τυπικό της υπόθεσης.

Για να το τελειωνουμε και αυτο .. http://www.it-eetema.gr/epagkelmatika_themata/1_enieos_titlis_ptyx.html

 

και τους τιτλους εδω :

http://www.eetem.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=50:members-who&catid=40:members&Itemid=41

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, ο @bromiaris είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν μπορεί να τα γνωρίζει αυτά τα ακαδημαικά θέματα. Καλά έκανε και εξέφρασε την απορία του. Πιστεύω τώρα να κατάλαβε.

Link to comment
Share on other sites

Πολιτικός Μηχανικός είναι ένας και συγκεκριμένος , όλα τα αλλά παραπέμπουν στο Σκοπιανό. Προφανώς και θα θεωρούσα ότι έχω εξαπατηθεί, το αν θα πλήρωνα΄ εξαρτάτε.

 

Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχουν οι σχολές αυτές στα ΤΕΙ από τη στιγμή που τα πολυτεχνεία είναι τεχνολογικά ινστιτούτα, ποια η χρησιμότητα στην διάρθρωση του επαγγέλματος του μηχανικού???

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ ιδιώτη, σαφώς και δεν είναι σωστός ο τρόπος που σου συστήθηκαν.

Αλλά δεν μας λες ρητά, έμεινες ευχαριστημένος από τη δουλειά τους;

Επίσης, ακόμη και αν ήταν Πολ.Μηχ. άν μάθαινες από τον κουμπάρο σου ότι τα σχέδια τα κάνει αρχιτέκτων, θα τους έκανες το ίδιο; Γιατί θεωρητικά μιλώντας, πάλι θα είχες εξαπατηθεί....

Αν ο Πολ. Μηχ. ήταν από πολυτεχνείο της Βουλγαρίας θα έπρεπε να το γράφει στη ταμπέλα;;;

Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι, αντιμετώπισαν με λάθος τρόπο τη προκατάληψη που υπάρχει στο κόσμο σχετικά με τα ΤΕΙ και φαντάζομαι ότι θα την έχουν νιώσει χάνοντας κάποιες δουλειές...

Είμαι στο επάγγελμα αρκετά χρόνια για να σου πώ ότι ο κόσμος - οι μεγαλύτεροι ειδικά σε ηλικία- δεν γνωρίζουν πολλούς τίτλους σπουδών. Ετσι, σε κάποιους κι εγώ όταν με κοιτάν με απορία λέω "Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός" κάτι που δεν υφίσταται... Ο τίτλος είναι σωστά "Μηχανικός Δομικών Εργων Τ.Ε." και αφορά στο κτιριακό κομμάτι των έργων πολιτικού μηχανικού...

Εφόσον λοιπόν δεν φτιάχνεις γέφυρα ή λιμάνι, αλλά κτίριο, δεν εξαπατήθηκες παρά μόνο στο όνομα.

Οσο για τη γνώση ή την ικανότητα, δεν μπορώ να κρίνω... αλλά ούτε κι εσύ βέβαια!

Επίσης, τα χαρτιά που λες ότι ανέλαβαν νομίζω ότι μπορούν να αποτελέσουν αυτοτελή εργασία (δασαρχείο κλπ) και να μη τη κάνει ο επόμενος συνάδελφος.

 

Σημείωση προς συναδέλφους που ίσως διαβάσουν :

Δεν κρατάτε πελάτες με τέτοιες "εξυπνάδες", αντιθέτως δείχνετε την έλλειψη αξιοπρέπειας και αυτοπεποίθησης που είναι απαραίτητη για να σας εμπιστευθούν. Είτε ξέρετε κάτι και το κάνετε, είτε βρίσκετε τρόπο να συνεργαστείτε με κάποιον, είτε διώχνετε τον πελάτη. Συνήθως οι συνέπειες κακής εκτέλεσης της εργασίας είναι πάντα χειρότερες από το να χάσετε τη δουλειά λόγω αδυναμίας.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.